تصرف تیمور شرقی توسط اندونزی

36 سال پیش در روز هفتم دسامبر سال 1975 میلادی ارتش اندونزی تیمور شرقی مستعمره سابق پرتغال را اشغال می کند.
کد خبر: ۴۴۴۲۷۱

این ماجرا سرآغاز یک جنگ قومی طولانی شد که به قتل عام های گسترده منجر گردید.

جزیره تیمور در منتهی الیه شرقی مجمع الجزایر اندونزی واقع شده و به دلیل فاصله نزدیک به استرالیا از آب و هوای خشک برخوردار است.

سرنوشت غم انگیز تیمور ریشه در رقابت های قدیمی استعماری در قرن هفدهم میلادی دارد.

پرتغالی ها نخستین اروپایی بودند که در قرن شانزدهم میلادی وارد جزایر اندونزی شدند.

سپس نوبت هلندی ها بود که به این مجمع الجزایر بیایند.

هلندی ها بزودی پرتغالی ها را از مجمع الجزایر اندونزی بیرون راندند و فقط بخش شرقی جزیره تیمور را برای آنها باقی گذاشتند.

در پایان جنگ جهانی دوم و درپی مبارزات فراوان مردم اندونزی به رهبری احمد سوکارنو هلندی ها از اندونزی بیرون رفته و کشور اندونزی استقلال خود را کسب کرد.

از جمله بخش غربی جزیره تیمور که متعلق به اندونزی بود اما بخش شرقی هنوز تحت استعمار پرتغال قرار داشت.

در روز 25 آوریل سال 1974 میلادی حکومت دیکتاتوری کائتانو ، جانشین دیکتاتور پرتغال سالازار در جریان یک انقلاب سرنگون گردید.

نظامیان پرتغال که قدرت را در دست گرفته بودند تصمیم به ترک مستعمرات گرفتند.

بنابراین ، پرتغال از کلیه مستعمرات خود از جمله تیمور شرقی خارج شد.

در پی بروز ناآرامی در جزیره تیمور ، ارتش اندونزی به دستور ژنرال سوهارتو ، رییس جمهور اندونزی بخش شرقی تیمور را اشغال کرد.

به این ترتیب ، در روز هفتم دسامبر سال 1975 میلادی ارتش اندونزی تیمور شرقی را اشغال می کند.این ماجرا سرآغاز درگیری های خونین قومی شد که سرانجام با استقلال تیمور شرقی خاتمه پذیرفتند.

بهرام افتخاری

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها