80 کشته در درگیری‌های جنوب سودان

مقامات جنوب سودان اعلام کردند: به دنبال درگیری شورشیان با ارتش در جنوب بیش از 80 نفر کشته شدند. به گزارش ایسنا، فرماندار منطقه واراپ تصریح کرد که شورشیان وفادار به یک فرمانده ارشد به یک دهکده در این منطقه حمله کردند و این حمله باعث بروز درگیری‌ شد. پس از برگزاری همه‌پرسی در جنوب سودان در مورد جدایی این منطقه از شمال این کشور، موجی از ناآرامی‌ها جنوب سودان را فراگرفت. این در حالی است که یکی از مناقشات میان شمال و جنوب سودان منطقه ابیی است، به طوری که دو طرف این منطقه را جزو قلمرو خود می‌دانند. ارتش جنوب سودان نیز تلاش کرده است تا این منطقه را از شورشیان پاکسازی کند.
کد خبر: ۴۰۲۴۶۴

کشتار این 80 نفر در زمره تازه‌ترین خشونت‌هاست و خود می‌تواند به فرآیند استقلال منطقه جنوب سودان آسیب برساند. مقامات جنوب سودان دولت خارطوم را به حمایت از شورشیان برای ایجاد اختلال در جنوب این کشور متهم کرده‌اند. از سوی دیگر صدها نفر در جوبا در اعتراض به تصمیم دولت برای حذف منطقه مرزی ابیی از قانون اساسی انتقالی جنوب سودان دست به اعتراض زدند. معترضان در این تظاهرات فریاد می‌زدند، هیچ سازشی وجود ندارد. یکی از معترضان گفت: ما به جنگ نیاز نداریم؛ بلکه حقمان را می‌خواهیم. مقامات شمال و جنوب سودان همچنان در مورد تعیین وضعیت منطقه ابیی در حال مذاکره هستند و مذاکراتشان تاکنون نتیجه نداده است. دیپلمات‌ها و کارشناسان نگران هستند که مناقشه بر سر منطقه نفتخیز ابیی ممکن است باعث بروز درگیری‌های جدید در سودان شود. در خبر دیگری، یک سخنگوی سازمان ملل تصریح کرد: 4 صلح‌بان سازمان ملل در زمان گشتزنی در ابیی مورد حمله قرار گرفتند و زخمی شدند.

تحلیلگران هشدار می‌دهند که منطقه جنوب که خالی از هرگونه توسعه‌یافتگی است و قرار است در ماه جولای (تیرماه) رسما جدا و مستقل شود، خود می‌تواند با تحلیل رفتن بیشتر امنیت، در شکل‌گیری فرآیند استقلال ناکام بماند؛ چیزی که به گفته کارشناسان همه منطقه را بی‌ثبات خواهد کرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها