موزه‌ ملی ایران 73 ساله شد

تولد 73 سالگی موزه ملی ایران با حضور برخی کارشناسان، کارمندان و مدیران پیشین این موزه در سالن دوران اسلامی برپا شد.
کد خبر: ۳۷۰۹۳۵

به گزارش ایسنا، در این مراسم، نمایشگاه عکس «تولد موزه، تورق خاطره» با نمایش اسلاید‌ عکس‌های قدیمی که در انبار موزه ملی ایران موجود بود، برپا شد.

در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه، رئیس موزه ملی ایران گفت: بی‌تردید عکس یکی از ماندگارترین و مؤثرترین جلوه‌های هنرهای بصری است که وقایع و خاطرات گذشته را در ذهن هر بیننده جاری می‌کند.

آزاده اردکانی ادامه داد: اگر بگوییم هر عکس، سندی زنده و گویاست که نقش و سهمی غیرقابل انکار در تبیین تاریخ و رویداد‌های روزگار دارد، گزاف نگفته‌ایم.

او هدف از برگزاری این نمایشگاه را نمایش گزیده‌ای از روند تأسیس موزه ملی ایران و بیان گذشته‌ای از حکایت‌های آن دانست و بیان کرد: موزه ملی ایران با 80 سال قدمت همواره برای آشنا ‌کردن نسل‌های مختلف با تاریخ تمدن و فرهنگ 10 هزار ساله ایران تلاش کرده است.

او با اشاره به برگزاری این نمایشگاه برای نخستین‌بار در موزه ملی ایران، گفت: آرشیوی از عکس‌های موزه ملی که به دلایل مختلف هیچ‌گاه تکمیل و سامان‌دهی نشده بود، وجود داشت که با کمک یک گروه عکاسی کوچک، بخشی از این آرشیو سامان‌دهی شد و عکس‌های که حالت روایی داشتند و داستان و تاریخچه‌ای از موزه را به‌نمایش می‌گذاشتند، برای این نمایشگاه انتخاب شدند.

وی اظهار کرد: شاید این آغاز یک کار جدید بود که سبب شد از واحد دورکاری سازمان میراث فرهنگی برای انجام آن درخواست کنیم. اکنون آرشیو عکس به اسلاید‌هایی با شناسنامه تبدیل شده است.

اردکانی برگزاری این نمایشگاه عکس را عاملی برای فهمیدن این نکته دانست که فقط انبار‌های اشیای موزه ملی ایران به سامان‌دهی نیاز ندارند و انبار عکس‌ها نیز به سامان‌دهی نیاز دارد و افزود: امیدواریم سال آینده، عکس‌های موزه ملی ایران سامان‌دهی‌شده باشند.

در نمایشگاه «تولد موزه، تورق خاطره» که از صبح امروز در سالن دوران اسلامی موزه ملی ایران افتتاح شده است، حدود 100 قطعه عکس به‌نمایش درآمده‌اند که قدیمی‌ترین آنها به وزارت معارف و اوقاف در سال 1312 و جدید‌ترین عکس به رونمایی از منشور کوروش در سال 1389 مربوط است. این نمایشگاه به‌مدت یک هفته در موزه ملی ایران برپاست.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها