توکلی بینا خبر داد:

ذخیره آب سد 15خرداد قم تمام شد

ذخیره عادی آب سد 15 خرداد که اصلی‌ترین منبع تامین آب شهر قم است به اتمام رسید و عملیات پمپاژ حجم مرده آب سد آغاز شد.
کد خبر: ۳۳۵۱۲۸

به گزارش مهر در قم ، بالاخره پیش‌بینی‌های مسئولان آب استان قم مبنی بر پایان ذخیره آب سد 15 خرداد اصلی ‌ترین منبع تأمین آب قم بر اثر خشکسالی و کم‌آبی شدید سال‌های اخیر به وقوع پیوست و ذخیره عادی این سد به پایان رسید.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم قبل از ظهر شنبه در جمع خبرنگاران با بیان این مطلب اظهارداشت: حجم ذخیره آب سد 15 خرداد 200 میلیون متر مکعب است که هم اکنون این میزان به کمتر از 20 میلیون متر مکعب رسیده است و در واقع این میزان حجم مرده سد 15 خرداد محسوب می‌شود.

مهندس عبدالحمید توکلی‌بینا تأکید کرد: با این حساب حجم عادی سد 15 خرداد که به صورت ثقلی قابل برداشت بوده به پایان رسیده است و آب موجود در سد از دریچه‌های خروجی پایین‌تر رفته است و قابل برداشت به صورت ثقلی نیست و مابقی آب باید به صورت پمپاژ به دریچه‌های خروجی هدایت شود.

وی خاطرنشان کرد: البته از میزان کنونی آب موجود در سد هم تنها 10 میلیون مترمکعب آن یعنی کمتر از نصف به صورت پمپاژ قابل برداشت است و مابقی نیز با توجه به مسائل فنی و کیفیت آب قابل برداشت نیست.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان با بیان اینکه شرایط موجود وضعیت سختی را برای تامین آب شهر قم رقم زده است، تصریح کرد: مسئولان با توجه به پیش‌بینی‌های صورت گرفته برنامه‌ریزی‌های زیادی برای تأمین آب در فصل گرم تابستان انجام داده‌اند اما تحقق تمام این برنامه‌ها منوط به همکاری و همیاری کلیه مردم و مسئولان برای گذر از این شرایط سخت است.

وی با بیان اینکه با وجود هشدارهای فراوان مبنی بر کم‌آبی همچنان مصرف آب در قم رو به افزایش است، گفت: طی سه ماه نخست سال جاری میزان مصرف آب در قم نسبت به مدت مشابه سال قبل بیش از 6 درصد افزایش داشته است که این میزان دو برابر افزایش مصرف در سال‌های گذشته است.

مهندس توکلی‌بینا با تاکید بر اینکه با وجود هشدارهای فراوان مبنی بر کم‌آبی همچنان مصرف آب در قم رو به افزایش است، این وضعیت را نگران کننده توصیف کرد و ابراز داشت: هر چند افزایش دمای هوا در رشد مصرف آب بی‌تاثیر نبوده است اما عدم صرفه جویی از سوی شهروندان این وضعیت را با بحران جدی‌تری مواجه ساخته است.

وی برای عبور آسان از بحران کم‌آبی به مردم و مسئولان دستگاه‌های مختلف توصیه کرد اگر تنها 20 درصد در آب مصرفی صرفه‌جویی کنند همه مردم آب را با فشار مناسب دریافت خواهند کرد و مشکلی در رابطه با تأمین آب شهر نخواهیم داشت.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم همچنین با تاکید بر پرهیز از آبیاری فضاهای سبز شهر در ساعات روز  اظهارداشت: توجه به این امر در بهبود فشار شبکه آب شهر تاثیر بسیار زیادی دارد و رضایت شهروندان را نیز به دنبال خواهد داشت.

توکلی‌بینا تاکید کرد: مسئولان عالی استان برنامه‌ریزی لازم برای جلوگیری از جیره‌بندی آب در قم را به کار بسته‌اند که البته این مهم به همکاری مردم و کاهش مصارف آب وابسته است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
سه‌گانه فرصت در آسیای مرکزی

سفیر کشورمان در عشق‌آباد در گفت‌وگو با «جام‌‌جم» ابعاد مختلف سفر رئیس‌جمهور به ترکمنستان و قزاقستان را تشریح کرد

سه‌گانه فرصت در آسیای مرکزی

رویش زندگی از دل مرگ

همزمان با موافقت معاون رئیس‌جمهور با اهدای عضو ۲ فرزندش،در گفت‌وگو با دکتر امید قبادی، نایب‌رئیس انجمن اهدای عضو ایرانیان، چالش‌های این حوزه را بررسی کردیم

رویش زندگی از دل مرگ

نیازمندی ها