نشست 1+5 برای تحریم ایران بی‌نتیجه ماند

با وجود تلاش‌های سیاسی و رایزنی نمایندگان آمریکا، انگلیس و فرانسه در سازمان ملل متحد برای برگزاری نشست گروه 5+1 درباره پرونده هسته‌ای ایران؛ این نشست به دلیل اختلاف نظر بدون نتیجه پایان یافت. به گزارش واحد مرکزی خبر، در این نشست 3 ساعته که عصر پنجشنبه بدون حضور خبرنگاران در دفتر نمایندگی انگلیس در سازمان ملل متحد در نیویورک برگزار شد، سفیران کشورهای عضو دائم شورای امنیت و آلمان، موضوع پرونده هسته‌ای ایران را بررسی کردند؛ اما به دلیل اختلاف نظرهای جدی، نتوانستند به نتیجه مشخصی دست یابند.
کد خبر: ۳۲۰۶۴۷

اگرچه آمریکا تلاش داشت پیش از اجلاس هسته‌ای در واشنگتن، به دستاورد ملموسی درباره پرونده هسته‌ای ایران برسد؛ اما مخالفت چین و روسیه با هرگونه تحریم جدی علیه ایران و تاکید بر ضرورت ادامه مذاکرات سیاسی، مانع از تحقق اهداف کشورهای غربی عضو شورای امنیت و آلمان درباره پرونده هسته‌ای ایران شد. براساس این گزارش، سفیر روسیه در سازمان ملل متحد در پایان نشست گروه 5+1 در نیویورک در جمع خبرنگاران گفت: ضرورتی برای قطعنامه تحریم علیه ایران وجود ندارد و می‌توان پرونده هسته‌ای ایران را از طریق مذاکره حل و فصل کرد.

ویتالی چورکین همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار واحد مرکزی خبر درباره آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای ازسرگیری مذاکرات اظهار کرد: روسیه نیز بر این اعتقاد است که باید مذاکرات با ایران ازسرگرفته شود و اگر ایران آماده مذاکره باشد، ما نیز آمادگی داریم مذاکرات را از سر بگیریم.

سفیر چین در سازمان ملل متحد هم در پایان این نشست ضمن اشاره به این که مذاکرات شفافی صورت گرفت، اظهار کرد: ما پیگیر مذاکرات هستیم و تنها مذاکره را به عنوان راه‌حل منطقی پرونده هسته‌ای ایران می‌دانیم.

در همین حال، سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد بدون اشاره به نتیجه این نشست خاطرنشان کرد: نشست بعدی در هفته‌های آینده برگزار خواهد شد. سوزان رایس به دلیل وجود اختلاف نظر میان اعضای 5+1، تاریخ مشخصی را برای برگزاری این نشست اعلام نکرد.

واکنش احمدی‌نژاد

همزمان با مذاکرات کشورهای 1+5 درباره افزایش تحریم‌های ایران، رئیس‌جمهور کشورمان با بیان این که تحریم، پیشرفت‌های ایران در برنامه هسته‌ای را متوقف نمی‌کند، گفت: با آن که ما قادر به تولید اورانیوم غنی شده 20 درصد هستیم، ولی هنوز هم می‌توانیم بدون هیچ پیش‌شرطی سوخت تبادل کنیم.

به گزارش ایرنا، محمود احمدی‌نژاد در این مصاحبه افزود: اگر به ما سوخت ندهند، ما خودمان آن را تولید می‌کنیم.

وی با بیان این که ایران در مساله اتمی تحت تاثیر دیگر دولت‌ها قرار نمی‌گیرد، افزود: ایران به کشورهایی که فشار اعمال می‌کنند، نیازی ندارد. احمدی‌نژاد با اشاره به روابط ایران با کشورهای اروپایی از جمله آلمان گفت: ما خواستار ارتباط اقتصادی و فرهنگی خوب با آلمان هستیم، ولی می‌توانیم بدون آنها نیز کارهای خود را پیش ببریم.

وی با تاکید مجدد بر این که برنامه اتمی کشورمان صرفا برای اهداف غیرنظامی بوده و ایران به صورت اصولی مخالف بمب اتمی است، اظهار کرد: از دید ما، سلاح‌های کشتارجمعی غیرانسانی هستند و ما نیازی به آن نداریم.

رئیس‌جمهور در پاسخ به این سوال که در غرب خیلی‌ها به این مساله اطمینان ندارند، افزود: چه کسانی باور نمی‌کنند سیاستمداران؟ آنان 30 سال علیه ما بودند. احمدی‌نژاد با اشاره به این که برخی سیاستمداران غرب ادعا می‌کنند که ایران به دنبال بمب اتمی است، افزود: می‌گویند ایران می‌خواهد بمب اتمی تولید کند. آنها خود ده‌ها هزار بمب در انبارها دارند. اگر نگران بمب اتمی هستید، نزد انگلیسی‌ها، فرانسوی‌ها و پایگاه‌های اتمی آمریکا در خاک آلمان بروید.

سربازان آمریکایی در صورت حمله به ایران زنده نخواهند ماند

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: اگر آمریکا ایران را تهدید جدی کند و اقدامی علیه ایران انجام دهد، هیچ‌یک از سربازان آمریکایی که در منطقه حاضر شده‌اند، زنده به آمریکا برنخواهند گشت.به گزارش فارس، سرلشکر سیدحسن فیروزآبادی در حاشیه مراسم بزرگداشت یازدهمین سالگرد شهید صیاد شیرازی در جمع خبرنگاران درخصوص تهدیدات اخیر آمریکا علیه ایران، اظهار کرد: آمریکایی‌ها چند دسته هستند و خیال‌پردازی‌هایی هم می‌کنند که اگر ما آنها را سه دسته در نظر بگیریم، دو دسته قائل به تهدید ایران نیستند و فقط یک دسته که جنگ‌طلبان قدیمی امثال بوش هستند، می‌خواهند ایران را تهدید کنند.

وی افزود: داستان تهدید ایران از سوی آمریکا، داستان تهدید نظامی صرف نیست و این را همه می‌دانند. اگر آمریکا ایران را تهدید جدی کند و اقدامی علیه ایران انجام دهد، تهدیداتی که اکنون متوجه آمریکاست چند هزار برابر خواهد شد و مثلا مشکلات اقتصادی‌اش بیشتر می‌شود و بازارهای منطقه از آن گرفته خواهد شد و هیچ‌یک از سربازان آمریکا که در منطقه حاضر شده‌اند، زنده به آمریکا برنخواهند گشت.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها