اگر گرمازده شدید مایعات زیاد بنوشید

رئیس جامعه متخصصان داخلی ایران توصیه کرد که در فصل تابستان هنگام گرمازدگی باید پس از رساندن سریع خود به جای خنک شروع به نوشیدن مایعات فراوان کرد تا آب از دست‌رفته بدن جبران شود.
کد خبر: ۲۶۶۲۱۶

ایرج خسرونیا در گفتگو با فارس اظهار کرد: گرمازدگی به علت بالارفتن درجه حرارت بیش از 35 درجه اتفاق می‌افتد که این درجه از گرما را افراد بویژه کودکان و سالمندان نمی‌توانند تحمل کنند لذا این افراد باید از بیرون ‌رفتن در این دما خودداری کنند.

وی افزود: افرادی مانند کارگران ساختمانی، رانندگان تاکسی و کشاورزان که مجبورند در این درجه از هوا و در ساعات ظهر کار کنند باید لباس روشن پوشیده، کلاه نقاب‌دار جهت محافظت از نور آفتاب به سر کنند و در هنگام عرق‌کردن مایعات زیادی بنوشند.

علائم گرمازدگی

خسرونیا ضعف و خستگی، کشیدگی و درد عضلات، استفراغ و تهوع، پوست رنگ‌ پریده و چسبناک، دمای غیر طبیعی بدن، گرفتگی عضلات، سرگیجه، ضعف و غش، ادرار زرد تیره یا نارنجی، سردرد و اسهال را علائم نشان‌دهنده گرمازدگی دانست و تصریح کرد: در صورتی که فردی این علامت‌ها را مشاهده کرد باید سریعا خود را به‌جای خنک مانند زیر سایه درخت برساند و شروع به نوشیدن مایعات خنک کند و در صورت داشتن اسهال، ضعف و بی‌حالی به پزشک مراجعه کند.

وی ادامه داد: عرق زیاد موجب از دست ‌رفتن زیاد آب بدن، سدیم و پتاسیم می‌شود لذا لازم است چند دقیقه اول گرمازدگی فرد به‌سرعت خود را به جای خنک برساند و مایعات خنک بنوشد و باید گفت درمان آن نیز آسان است و پس از مراجعه به مرکز درمانی، مایعات، سدیم و پتاسیم از دست‌ رفته توسط سرم تامین می‌شود.

خسرونیا خاطرنشان کرد: متاسفانه بیشتر افراد به علت دیر مراجعه ‌کردن به پزشک دچار عوارضی می‌شوند که مهم‌ترین آنها از بین ‌رفتن کلیه‌هاست که در پی آن کاهش حجم ادرار ایجاد شده و در نهایت منجر به دیالیز می‌شود بنابر این درمان باید در همان دقایق اولیه انجام شود.

احتیاط کنید

وی گفت: برخی افراد برای فرار از گرمازدگی به شنا کردن در آب‌های آلوده پناه می‌برند و به طور سهوی از آب این قنات‌ها و استخرهای آلوده می‌نوشند که بیشتر آنها به ناراحتی‌های روده‌ای دچار می‌شوند و باید دانست که این از گرمازدگی بدتر است.

خسرونیا توصیه کرد: در فصل تابستان از شنا کردن در آب‌های آلوده پرهیز شود و از بردن کودکان به استخر بزرگسالان و مصرف غذاهای فاسد خودداری شود.وی افزود: هنگام مسافرت در فصل تابستان از همراه ‌بردن گوشت‌ چرخ‌کرده و مصرف غذاهای چند ساعت ‌مانده و سرخ‌ شده خودداری شود، همچنین سعی شود استفاده از میوه‌ها و سبزیجات تازه، عدم خوردن غذاهای سنگین و همراه ‌داشتن آب نوشیدنی در دستور کار قرار گیرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها