گذشته متعلق به تاریخ است

پرداختن و تمرکز بر این نکته که در آینده چه کاری باید صورت دهیم، بسیار ارزشمند است به این دلیل که آینده‌نگری همواره راهگشاست و آنچه گذشته تلخ یا شیرین متعلق به تاریخ است.
کد خبر: ۲۶۰۷۹۹

اکنون پرداختن  دوباره به اشتباهاتی نظیر انتخاب سر مربیان تیم ملی، کار چاره سازی نیست. انتخاب علی دایی به سرمربیگری تیم ملی اشتباهی بود که با اشتباهی بزرگ‌تر یعنی برداشتن او از این پست تکمیل شد تا ما فردی را که می‌توانست با توجه به داشته‌های خود، دانش روز و افزودن تجربه و ارتقای مدیریتش به بهترین مربی فوتبال ایران تبدیل شود به مهره‌ای سوخته تبدیل کنیم.

بعد هم تیم ملی را واگذار کردیم به فردی که اطلاعاتش از فوتبال ایران کامل نبود، او نه خلعتبری را می‌شناخت و نه با خصوصیات امثال برهانی، حاج‌صفی و دیگران آشنا بود. فقط به تجربیات شخصی‌اش در پرسپولیس بسنده می‌کرد. به هر حال اینها همگی گذشته و باید آینده را دید. با تشکیل جلساتی با عنوان خرد جمعی و ... مخالفم چون معتقدم هدف از آن این است که افرادی خود را پشت آن پنهان کنند.

باید با علم‌گرایی، دانش و تجربه را کنار هم قرار دهیم. مثل کره‌ای‌ها و ژاپنی‌ها که از 10 سال پیش از جام‌جهانی 2002 این پروژه را آغاز کردند و آنقدر موفق شدند که  حتی کره در آن جام‌جهانی چهارم شد و الان هم براحتی و بدون پلی‌آف به جام‌جهانی راه پیدا می‌کند. هیچ یک از این موفقیت‌ها بی‌خودی نیست.

روزگاری وضع فوتبال ما هم آنقدر خوب بود که تیم ملی براحتی راهی جام جهانی می‌شد. بازی آسان تیم ملی در برابر عربستان که با تک گل علی شجاعی در شیراز حکم به صعود تیم دوم ایران به جام جهانی آرژانتین را داد از خاطرم دور نمی‌شود.

به هر حال باید کار ریشه‌ای کرد و خیلی جدی به تیم امید چسبید. امیدها را باید با علم‌گرایی به فوتبال روز دنیا عادت داد. نه این‌طور باشد که در طول یک سال، آنها به مسافرت نروند و نه این که 80 درصد بودجه فدراسیون صرف مسافرت‌های خارجی متعدد شود و از دیگر امور لازم باز بمانیم.

اکنون در رده پنجم آسیا هستیم و برای بازگشت به رتبه خوب قبلی یعنی هفدهمی جهان باید پس از ریشه‌یابی، کارهایی کنیم که قبلا از آن غافل بودیم. من در تمرینات تیم‌هایم همیشه پس از ناکامی‌ها به بازیکنان می‌گویم اکنون وقت آن است کارهایی بکنید که قبلا نمی‌کردید، اگر خوب تمرین نمی‌کردید یا از استراحت کافی غافل بودید، حالا باید بهتر و بیشتر تمرین و استراحت کنید.

با علم‌گرایی و استفاده از دیدگاه‌های کارشناسان، باید کار اصولی را از تیم‌هایی مثل جوانان و امید شروع کنیم و با شهامت ادامه دهیم تا در 4 یا 5 سال آینده به شرایط مناسبی برسیم.

نرفتن ما به جام‌جهانی نباید فاجعه تلقی شود، چون با روندی که پیش گرفته بودیم، انتظاری جز این وجود نداشت.

محمود یاوری
سرمربی پیشین تیم ملی  فوتبال

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها