رئیس انجمن حمایت از بیماران دیابتی:

هزینه 5 برابری درمان عوارض دیابت است

دکتر رجب رییس انجمن حمایت ازبیماران دیابتی با بیان این که حدود 50 تا 60 درصد دیابتی‌ها از بیماری خود اطلاع ندارند، اظهار کرد: بیش از چهار میلیون مبتلا به دیابت در کشور وجود دارد که حدود 90 درصد آنها را دیابتی‌های نوع 2 و بین پنج تا 10 درصد را دیابتی‌های نوع یک تشکیل می‌دهند که بروز دیابت نوع 2 که زمانی مختص بزرگسالان بود، با توجه به تغذیه نامناسب کنونی، به ویژه در جوامع در حال توسعه در جوانان و نوجوانان رو به رشد است و دیابت نوع یک نیز سالانه از نرخ رشد 3 درصدی برخوردار است.
کد خبر: ۲۱۵۶۹۳

به گزارش ایسنا ، رییس انجمن حمایت از بیماران دیابتی که در آستانه روز جهانی دیابت ، با تاکید بر انجام آموزش‌های عمومی در جهت پیشگیری اولیه از بروز دیابت، گفت: پیشگیری از دیابت، پیشگیری از بیماری‌های قلبی – عروقی به عنوان شایع‌ترین علت مرگ و میر در جهان، پیشگیری از فشار خون، چربی خون و بسیاری از بیماری‌های مرتبط با دیابت را به دنبال دارد. همچنین پیشگیری‌های ثانویه در جهت جلوگیری از بروز عوارض در افراد دیابتی ضروری است.

وی با بیان اینکه سالانه بیش از سه میلیون و 800 هزار نفر بر اثر بیماری‌های مرتبط با دیابت جان خود را از دست می‌دهند، گفت: تقریبا تمام عوامل ابتلا به دیابت، در جهان مهیاست، امروزه تغذیه نامناسب و کاهش فعالیت جسمی به عنوان دو عامل مهم در بروز دیابت مطرح هستند.

دکتر رجب با اشاره به هزینه‌های سرشار درمان دیابت و عوارض آن خاطرنشان کرد: هزینه کردن در جهت پیشگیری اولیه و ثانویه از دیابت، بویژه برای بیمه‌ها بسیار با صرفه‌تر از هزینه برای درمان و عوارض دیابت است. به طوری که تنها هزینه‌های داروی یک فرد دیابتی که عارضه‌ای نیز ندارد حدود 7 درصد هزینه‌های درمان دیابت را شامل می‌شود. در صورت عدم پیشگیری از عوارض دیابت نیز، حدود 40 درصد هزینه‌های درمان دیابت صرف درمان عوارض آن می‌شود.

وی با تاکید براینکه درمان دیابت تنها دارو نیست و درمان دیابت مستلزم امری تیمی است؛ افزود: بیش از حدود 95 درصد دیابتی‌ها از کنترل نامطلوب قند خون برخوردارند. در این راستا فرد دیابتی باید با آموزش‌های مستمر در درمان خود توانمند باشد؛‌ چرا که درمان موفق دیابت، نیازمند همکاری بیمار و پزشک است و بیمار به منظور شریک شدن با پزشک در روند درمان،‌ باید توانمند باشد.

رییس انجمن دیابت ایران، گفت:‌ با توجه به هزینه‌های سرشار درمان دیابت، لازم است که وسایل اندازه گیری قند خون و ادرار در منزل و همچنین هزینه سرنگ در بیماران ناگزیر به تزریق انسولین، تحت پوشش بیمه قرار گیرد. به این ترتیب، با وجود دارو و امکانات تحت پوشش بیمه، یک دیابتی قادر به کنترل صحیح قند خون بوده و از عوارض و هزینه‌های سرشار آن جلوگیری می‌شود.

تصویب بیمه انفرادی دیابتی‌ها در مجلس

به گفته رییس انجمن دیابت ایران، ‌در حال حاضر برخی از دیابتی‌ها از هیچ پوشش بیمه‌ای برخوردار نیستند. در این زمینه بیمه شدن انفرادی دیابتی‌ها در مجلس تصویب شده که امیدواریم هرچه سریعتر بیمه دیابتی‌ها اجرایی شود.

وی با تاکید بر ضرورت ارتقا آگاهی دیابتی‌ها از بیماری خود، مکانیسم اثر داروها، برخورداری از تغذیه صحیح و عواملی از این قبیل، گفت: آموزش‌های انجام شده برای دیابتی‌ها باید به صورت مستمر و توام با عمل و اخلاق باشد. همچنین هرمرکزی نمی‌تواند برای آموزش در این زمینه مناسب باشد. از طرف دیگر تنها نباید به شعب انجمن دیابت برای آموزش اکتفا کرد.اطلاعات بیماران دیابتی از بیماری خود بسیار ناچیز است. با بررسی‌های انجام شده، حدود

20 سال گذشته در 156 روزنامه و مجله کشور سالانه تنها شش خبر به موضوع دیابت پرداخته، این در حالی است که وفور هرچه بیشتر مطالب مرتبط با دیابت در رسانه‌های امروز، باز هم کافی به نظر نمی‌رسد؛ چرا که در همین کلانشهر تهران هم یک کودک دیابتی در حالت اغماء به مراکز درمانی ارجاع داده می‌شود. این امر نشان دهنده اطلاعات ناچیز بیماران و خانواده‌ها از دیابت است. به این ترتیب طول عمر دیابتی‌ها در کشور ما نسبت به کشورهای پیشرفته، پایین‌تر است.

دکتر رجب کیفیت داروهای موجود در کشور را مطلوب ارزیابی کرد و با تاکید بر پرهیز بیماران از تغییر داروها به بهانه استفاده از انواع جدید آن گفت: در درمان دیابت نوع 2 دارو حرف اول را نمی‌زند و باید شیوه زندگی، فعالیت جسمی، ‌تغذیه و در نهایت قند خون فرد کنترل شود. در حال حاضر از نظر داروی بیماران دیابتی مشکلی وجود ندارد و مشکل در راه‌های دیگر کنترل قند خون است.

درمان دیابت تنها دارو نیست

وی گفت: باید انگیزه لازم برای اقدام در جهت درمان در بیماران ایجاد شود؛ چرا که درمان دیابت تنها دارو نیست و باید تغییر در شیوه زندگی فرد ایجاد شود. به این منظور یکی از پایه‌های اصلی درمان دیابت، حمایتهای روانشناختی و اجتماعی است که متاسفانه در کشور ما این امر نادیده گرفته می‌شود. در مجموع تا زمانی که فرد دیابتی انگیزه لازم برای سلامت زیستن را نداشته باشد، درمان دیابت نمی‌تواند درمان موفقی باشد.

رییس انجمن حمایت از بیماران دیابتی با اشاره به نوارهای اندازه گیری قند خون موجود در بازار به ایسنا گفت: دستگاه‌های کنترل قند خون باید دارای تاییدیه اداره کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت و آزمایشگاه رفرانس باشند. همچنین لازم است به منظور استفاده عموم بیماران دیابتی، از بروشور فارسی برخوردار باشند و بیماران باید از مکان‌های معتبر برای تهیه آنها اقدام کنند. وزارت بهداشت در زمینه جلوگیری از ورود نوارهای تقلبی قند خون در بازار اقدام کرده و شرکت‌های وارد کننده دستگاه‌های کنترل قند خون مشخص می‌شوند.

وی گفت: از آنجا که ما ایرانیان اغلب در حال و روزمرگی زندگی می‌کنیم، ‌عدم توجه به پیشگیری از بروز دیابت و برنامه‌ریزی برای آینده، سبب می‌شود متوسط عمر اکثر دیابتی‌های نوع یک،‌ چیزی بیشتر از 35 سال نباشد بنابراین آینده نگری، برگزاری آموزش‌های مستمر و تحت پوشش بیمه قرار گرفتن آموزش‌ها و امکانات بیماران دیابتی، در جهت کنترل هرچه بیشتر قند خون و پیشگیری از عوارض آن بیش از پیش ضروری است. در این زمینه اقدام سیاستگذاران بهداشتی – درمانی در جهت فرهنگسازی لازم است.

به این ترتیب برنامه‌ریزی و آینده‌نگری برای بیماران دیابتی علاوه بر آنکه از بروز عوارض آن جلوگیری می‌کند، می‌تواند بین 10 تا 20 برابر از افزایش هزینه‌های درمان عوارض نیز کاسته و ما نیز از عمر متوسطی همچون کشورهای پیشرفته (85 سال) بهره‌مند باشیم. پس بیایید تنها برای حال زندگی نکرده و از اکنون برای آینده برنامه‌ریزی کنیم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
روایت اول، شرط پیروزی

در گفت‌وگو با دکتر سیدمرتضی موسویان، ضرورت و اهمیت داشتن دکترین در رسانه و دلایل قوت و ضعف رسانه‌های داخلی و معاند را بررسی کرده‌ایم

روایت اول، شرط پیروزی

مجرمان در قاب شوک

در گفت‌وگو با تهیه‌کننده مستند معروف شبکه سه اولویت‌های موضوعی فصل جدید بررسی شد

مجرمان در قاب شوک

نیازمندی ها