تبلیغات انتخاباتی از نوع سوم

نامزد اصلح شما ، امین ملت ، خدمتگزار صادق و... چنین شعارهایی شما را به یاد چه چیزی می اندازد؛ قطعا برگزاری یک انتخابات! 24اسفند امسال قرار است
کد خبر: ۱۵۵۲۴۴
هشتمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی برگزار شود، اما نکته حائز اهمیت در برگزاری این انتخابات آن است که مجلس هفتمی ها با تنگ کردن حلقه تبلیغات ، دیگر اجازه ندادند هیچ نامزدی بتواند از هر گونه پلاکارد، پوستر، دیوارنویس و حتی بلندگوهای سیار برای معرفی خود استفاده کند و ظاهرا قرار بر این شده که متخلفان به 3 تا 30 روز زندان نیز محکوم شوند.
اما در این میان نامزدهای انتخاباتی به راه های دیگری برای تبلیغات و معرفی خود روی آورده اند.
در این میان کسانی که تاکنون نماینده نبوده اند و قرار است برای اولین بار پا به عرصه رقابت بگذارند، در موقعیت بدتری از تبلیغات قرار دارند، البته اگر جیبی پر از اسکناس داشته باشند، وضعیت متفاوت تر است ، ولی اگر این جیب خالی باشد، قطعا شانس آنها نیز کمتر خواهد شد.
در این وادی ، ظاهرا وضعیت نمایندگان فعلی و دوره های قبل بهتر است ، چون مردم از مدت ها قبل آنها را می شناسند و رفتار آنها را می دانند، ولی این نمایندگان نیز برای جذب آراء باید از شیوه های جدید بهره بگیرند.
البته شیوه های جدید در تبلیغات بیشتر در شهرهای کوچک یا روستاها دیده می شود، اما شهرهای بزرگی چون تهران نیز از این شیوه بی نصیب نیستند و مردم بیننده رفتارهای متفاوت از جانب نامزدهای مجلس هستند.

انواع تبلیغات به شیوه جدید

اگر شما اهل شهرستان یا روستا باشید، قطعا شیوه هایی را که ما قصد معرفی آنها را داریم ، دیده اید؛ اما اگر متعلق به شهرهای بزرگ باشید، این شیوه ها برایتان جالب خواهد بود.
یکی از روش ها در شهرستان ها که بسیار نیز جذاب و پرمخاطب است ، حضور فرد نامزد در مراسم مختلف از قبیل عزا، عروسی و تعزیه ها به مناسبت های گوناگون در جمع هم ولایتی هاست.
نکته در این است که برخی اوقات این افراد (نامزدهای انتخاباتی) با پرداخت هزینه های این گونه مراسم برای خود طرفدار پیدا می کنند.
پرداخت هزینه تدفین یا پرداخت هزینه ازدواج جوانان یا تهیه برخی از وسایل جهیزیه دختران یا حتی فرستادن گل برای این گونه مراسم از دیگر کارهای این نامزدهاست. در روستاها و شهرهای کوچک حتی دادن شام و ناهار نیز شیوه ای رایج است. دادن چلوکباب و جوجه کباب به هم ولایتی ها یا حتی فرستادن مرغ ، تخم مرغ ، برنج ، گوشت و روغن به خانه افراد با اعلام این که فلانی چنین کاری را کرده است نیز از شیوه های نادرست اما مورد استفاده برای فرد نامزد محسوب می شود.

شیوه های مدرن تر تبلیغات

با گسترش سیستم تلفن همراه و به وجود آمدن انواع و اقسام سیمکارت های شارژی و اعتباری ، اهدائ کردن چنین هدایایی نیز باب شده و مورد علاقه شدید جوانان نیز قرار گرفته است . می گویند فلانی دست و دلباز است (دلش به حال جوانان می سوزد، احتیاج جوانان را می شناسد) و... در شهرهای بزرگتر نیز چنین شیوه هایی در برخی محلات وجود دارد و حتی دیده شده که با گذاشتن عکس فرد در داخل شکلات و انداختن این هدیه به در منازل ، از اهالی خواسته می شود که «به من رای بدهید».

پول تو جیبی

دادن پول نقد یا حتی اهدای چک پول های رنگارنگ به افراد که از تمکن مالی کمتری برخوردارند، یکی دیگر از شیوه های رایج شده محسوب می شود. براساس اطلاعات رسیده برخی از نامزدها که وضعیت مالی بهتری دارند با کیفی پر از پول در جمع افراد حاضر می شوند و با دادن مبالغی به آنها درخواست می کنند نامزد مطلوب آنها باشد تا در آینده نیز این شیوه به طور مداوم اتفاق بیفتد.
البته پخش انواع کارت های تفریحی و ورزشی میان هواداران و غیرهواداران یا بردن اهالی و هم ولایتی ها به زیارت های کوتاه مدت برخی امامزاده ها و حتی پرداخت کمک هزینه سفر به عتبات عالیات را نیز نمی توان در جهت تبلیغات «از نوع دیگر» نادیده گرفت. در عصر فناوری ، شیوه های مدرن نیز به کمک شیوه های سنتی آمده و به کارگیری از سیستم پیام کوتاه یا همان SMS که صرف هزینه کمتری را هم طلب می کند به رفتارهای تبلیغاتی پیوسته است.
شاید یکی از بی دردسرترین روش ها که ساعت و زمان مشخصی ندارد و بعد از پایان مدت زمان قانونی تبلیغات انتخابات هم کاربرد دارد را بتوان به کارگیری از سیستم پیام کوتاه دانست. این سرویس و استفاده از این امکانات مورد توجه تشکل ها و احزاب قرار گرفته است و حتی نمایندگان فعلی مجلس نیز این شیوه را بهترین راه برای تبلیغات مدرن می دانند و تاکید می کنند که آنها نیز برای تبریک ، تسلیت و... از این راه استفاده کنند.

در فضای باز اینترنت

با گسترش دنیای رایانه و اتصال به شبکه جهانی اینترنت ، تبلیغات اینترنتی نیز راه و روش دیگری برای تبلیغات «از نوع دیگر» شده است.
در این شیوه نامزدها گاهی با قرار دادن عکس خود در برخی سایت ها خودشان را به کاربران معرفی می کنند و گاهی نیز اداره کنندگان سایت ها (که البته از هم اکنون هم شاهد آن هستیم) با مشخص کردن قسمتی در سایت یا وبلاگ خود، مکان مخصوص تبلیغات برای نامزدها را مشخص کرده اند.
همچنین به منظور گسترش اینترنت و استفاده کاربران ، حتی برخی نامزدها به اهدای کارت های اینترنتی با عکس های خود روی آورده اند و با اهداء کردن 2 یا چند ساعت اینترنت ، با نشانه پرسرعت به کاربران که اکثریت آنان را جوانان تشکیل می دهند قصد جذب قلوب این قشر را دارند.
البته فصول مختلف سال نیز تاثیر بسزایی در تبلیغات انتخاباتی دارد. مثلا اگر فصل تابستان باشد، دادن بستنی در ظرفی که در کف آن عکس نامزد انتخاباتی چاپ شده است ، یکی دیگر از راه هاست. یا در فصل زمستان دادن چای همراه قندهایی که در کنار آن عکس فرد قرار گرفته شیوه «دیگری » محسوب می شود.

این تبلیغات چقدر هزینه می برد

در تبلیغات به شیوه های جدید، مکنت مالی از ابزار مهم به شمار می رود. برخی از کارشناسان با توجه به صرف هزینه هایی چند میلیونی و حتی چند صد میلیونی در انتخابات ، اعتقاد دارند این ارقام در برخی شهرهای بزرگ براساس تورم ، در حال افزایش نیز هست.
اما آنچه باید مدنظر قرار گیرد این است که هزینه های بالای انتخاباتی خارج از عرف اسلامی و اخلاقی است ، چرا که آنچه برای مردم از درجه اهمیت بالایی برخوردار است ، تنها عملکردهاست.
نباید این نکته را فراموش کرد که تبلیغات در بازار سیاست ، به مثابه معرفی کالا به مردم است . بنابراین باید کالا به نحو مطلوبی به مشتریان معرفی شود تا خریداران فارغ از رنگ و لعاب ، با توجه به کارکرد و عملکردها و ارائه برنامه ها، انتخابی اصلح داشته باشند.

فاطمه امیری
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها