تلاش برای سوادآموزی زنان

هر چند هنوز هم در متون اجتماعی جهان از ایران به عنوان کشوری در حال توسعه یاد می شود و آن را «توسعه یافته» نمی خوانند
کد خبر: ۱۳۳۲۳۲
، اما نمی توان اقدامات فراوانی را که در حوزه های مختلف حقوقی ، نهادی اجتماعی و اقتصادی در این کشور انجام شده ، نادیده گرفت.
یکی از مهمترین این اقدامات که پس از انقلاب اسلامی توجه بیشتری به آن شده ، تلاش برای رفع نابرابری های جنسی در تحصیل علم است.
به طوری که سالهای پیش از انقلاب ، باورهای سنتی و فرهنگی ، ازدواج های زودهنگام و مشکلات اقتصادی مانع دسترسی گروه کثیری از دختران شهرستانی به انواع امکانات آموزشی در مقاطع ابتدایی و متوسطه می شد، اما طی دهه گذشته ، برنامه های سوادآموزی زنان بین سنین 15 تا 24 سال تقریبا همگانی شده و نسبت کلی دختران به پسران در مقاطع آموزشی دبستان ، راهنمایی و متوسطه 10 درصد بیشتر شده است.
همچنین در مقطع آموزش عالی نیز آمار بالای دانشجویان دختر بخصوص در سالهای اخیر ، از دستاوردهای ایده آل برای فاصله گرفتن از نابرابری های جنسی در زمینه آموزش خبر می دهد. برخی دستاوردهای عمده ایران در این زمینه عبارتند از:
بازگرداندن دختران محروم شهرستانی به مدرسه برای تکمیل کردن تحصیلاتشان
تحت پوشش قرار دادن بیش از 3 میلیون نفر از بزرگسالان بین سالهای 1378 تا 1381 که از میان آنان 82 درصد زنان بودند.
افزایش تعداد زنان باسواد از 81.1 درصد در سال 1361 به 94.7 درصد در سال 1381.
رشد تعداد دانش آموزان دختر نسبت به دانش آموزان پسر از 85.1 درصد در سال 1374 به 94.7 درصد در سال 1381.
همچنین درصد دانش آموزان مقطع متوسطه بین سالهای 1369 و 1381 از حدود 37.4 درصد به 110.5 درصد رسیده است که یکی از دستاوردهای عمده افزایش دختران نسبت به پسران در ورود به دانشگاه محسوب می شود.
با وجود همه آمارهای خوشایند، هنوز طرحهای انجام نشده بسیارند که شاید با اختصاص بودجه بیشتر و تغییر نگرشهای تبعیض آمیز نسبت به زنان ، بتوان به تحقق یافتن آنها در سالهای آینده امیدوار بود.


منبع: دفتر سازمان ملل متحد در ایران
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها