نسخه شگفت انگیز برای غلبه بر گرمازدگی

عضو گروه طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه غذاهای زود هضم در تابستان برای افراد مفیدتر هستند، مطرح کرد: مصرف دمنوش هایی چون دمنوش آلبالو با نبات یا عسل، دمنوش بنفشه و آب زرشک در تابستان بسیار توصیه می شوند.
عضو گروه طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه غذاهای زود هضم در تابستان برای افراد مفیدتر هستند، مطرح کرد: مصرف دمنوش هایی چون دمنوش آلبالو با نبات یا عسل، دمنوش بنفشه و آب زرشک در تابستان بسیار توصیه می شوند.
کد خبر: ۱۳۲۵۳۰۳

به گزارش جام جم آنلاین، دکتر بابائیان با تأکید بر اینکه در فصل تابستان دستگاه هاضمه نسبت به فصول دیگر ضعیف تر و سطح بدن گرم و داخل بدن سرد است، گفت: بنابراین ما برای تابستان مصرف غذاهای زود هضم یا غذاهای لطیف را توصیه می کنیم.

غذاها و چاشنی های مناسب تابستان

وی اضافه کرد: غذاهای سبک که برای تابستان مناسب است شامل جوجه مرغ، گوشت بزغاله، گوشت های سفید، آش ها، شورباها و سوپ هایی که با جو و جوانه ماش، گشنیز، اسفناج، خرفه، کدو خورشتی درست شده و در کل غذاهای آب پز است.

این متخصص طب ایرانی اظهار داشت: همچنین استفاده از چاشنی هایی مانند سماق، غوره، آبلیمو، آب انار، تمبر هندی، آلو بخارا نیز در طبخ غذاها در فصل گرم سال توصیه می شود.

شربت های مفید تابستانه

عضو گروه طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خاطرنشان کرد: میوه های مناسب بدن در فصل تابستان نیز شامل هندوانه، طالبی، سیب، خیار و شفتالو و کاهو است.

وی توصیه های مفیدی برای تامین آب بدن در تابستان داشت و گفت:استفاده از خاکشیر، اسفرزه، تخم خرفه، تخم خیار، تخم شربتی برای مصرف در تابستان بسیار مفیدند زیرا این دانه های لعابی در حفظ آب در بدن بسیار می توانند کمک کننده باشند.

بابائیان ادامه داد: همچنین شربت هایی مانند شربت لیمو، شربت نارنج، شربت بالنگ، شربت سنکنجبین و خیار به عنوان نوشیدنی های خوب در تابستان استفاده می شوند.

در تابستان چگونه آب بخوریم؟

این متخصص طب ایرانی در خصوص مصرف آب بیان کرد: خوردن آب و نوشیدنی هایی چون دوغ همراه غذاها صحیح نیست.در ضمن فاصله نوشیدنی ها نیم ساعت قبل غذا و یک ساعت بعد از غذا باید باشد.

وی افزود: مثلا اگر یک جوان مزاج گرم داشته باشد و کودکی عطش داشته باشد مقداری آب در کنار غذا می توانند بخورند اما آب زیاد خصوصا آب خنک و یخ باعث می شود هضم غذا دچار مشکل شود. اما یک ساعت بعد از غذاها تا خوردن وعده غذایی بعدی باید آب و شربت های گفته شده به طور مرتب مصرف شود تا فرد دچار یبوست نشود.

خرفه؛ یک سبزی فوق العاده برای رفع عطش

محمود بابائیان چند دمنوش مفید مناسب تابستان را هم معرفی کرد و گفت: مصرف دمنوش هایی چون دمنوش آلبالو با نبات یا عسل، دمنوش بنفشه و آب زرشک در تابستان بسیار توصیه می شود و مفید هستند.

عضو گرون طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خرفه را یکی از سبزی هایی دانست که برای رفع عطش بسیار مفید است و عنوان کرد: خرفه تازه را می توان در سوپ و سالاد استفاده کرد اما تخم خرفه خیسانده در دوغ نیز فواید زیادی در تابستان دارد.

وی اضافه کرد: برای تهیه این خوراکی ضد عطش در تابستان باید تخم خرفه را نیم کوب کنید، مقداری دوغ در آن بریزید( به اندازه ی یک بند انگشت بالاتر از تخم خرفه)، بعد از مدتی خرفه دوغ را در خود جذب می کند. بین سه تا 7 بار دوغ را به تخم خرفه اضافه کنید. بعد از سه شبانه روز بگذارید خشک شد و آن را پودر کنید. این پودر با نوشیدنی های مختلف می تواند استفاده شود که بسیار ضد عطش است.

آب جوی طبی را در تابستان امتحان کنید

این متخصص طب ایرانی استفاده از آب جوی طبی را هم در رفع تشنگی در تابستان مؤثر دانست و گفت: طرز تهیه آب جوی طبی به این صورت است که باید نصف استکان جو را داخل 7 استکان آب بریزید، روی حرارت ملایم بگذارید که پخته شود. نصف آب بخار می شود و جو باز می شود. آب جوی باقیمانده را صاف کرده و مصرف می کنید که برای رطوبت بدن، لاغری بیش از حد، رفع عطش و خنک کردن بدن انسان بسیار مفید است.

بابائیان بیان داشت: اگر مزه آن را برخی افراد دوست ندارند می توانند موقع پخت آن آلو یا لیمو داخلش بیندازند که ترش شود. برای جلوگیری از نفخ هم می توانند با مقداری عسل آن را مصرف کنند.

یبوست خود را در تابستان چگونه برطرف کنیم؟

وی با اشاره به اینکه یکی از مشکلات افراد در تابستان مساله ی یبوست است، تأکید کرد: استفاده از تخم شربتی، آلو بخارا، اسفرزه، خاکشیر، تخم خرفه و خیار کمک زیادی به رفع یبوست می کنند. در ضمن افراد باید از مصرف زیاد داروهای گیاهی مسهل مانند سنا و کرچک که باعث دفع آب می شود و همچنین داروهای تعریق آور پرهیز کنند.

عضو گروه طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به بهداشت نیوز گفت: یک رایحه درمانی مفید برای کاهش مضرات آلودگی هوا بر بدن و تعدیل مزاج مغز در تابستان، استشمام بوی به و سیب مخلوط با گلاب است. افراد می توانند داخل سیب یا به را خالی کنند، مقداری گلاب در آن بریزند و روی حرارت بگذارند تا بوی آن در فضای منزل پخش شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها