علت نامگذاری این غذا هم در روش طبخ آن نهفته است. در واقع به این دلیل به آن کال جوش میگویند که کشک نباید زیاد بجوشد و باید به اصطلاح کال باشد.
مواد لازم:
کشک: ۲۵۰گرم
مغز گردو: ۱۰۰گرم
سیر تازه: ۲حبه
پیاز متوسط: یک عدد
نعنا یا پونه خشک: یک قاشق غذاخوری
روغن زیتون: ۳قاشق غذاخوری
نمک و زردچوبه: به میزان لازم
طرز تهیه:
سیر و پیاز را پوست کنده، خردکرده و در قابلمهای ریخته و با روغن زیتون و با حرارت کم تفتداده و سرخ میکنیم. اگر تمایل به استفاده از گوشت داشتید در این مرحله آن را به پیازداغ و سیرداغ اضافهکرده و تفتداده و سرخ میکنیم. (میتوانیم آن را قلقلی کنیم) سپس مغز گردوی خردشده را به آن اضافه کرده و بعد از کمی تفتدادن حرارت را خاموش میکنیم. البته از مغزهای خردشده دیگر هم میتوان استفاده کرد.
بعد در قابلمه دیگری چهار لیوان آب ریخته و روی حرارت گذاشته و وقتی به جوش آمد نمک، زردچوبه و مواد سرخشده را به آن اضافه کرده و مواد را هم زده و حرارت را کم میکنیم.
بعد از اینکه آب کال جوش کم شد کشک و نعنا یا پونه خشک را اضافه کرده و مواد را دوباره خوب با هم مخلوط کرده و بعد از چند دقیقه از روی حرارت برداشته (کشک نباید خیلی بجوشد) در ظرف مناسبی ریخته و ترجیحا با نان سنگک تازه سرو میکنیم.
نکات آشپزی
این غذا به دلیل داشتن کشک زیاد برای افراد مبتلا به پرفشاری خون ضرر داشته و آنها باید تا حد ممکن از نمک و کشک پرنمک استفاده نکنند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد