چرا سرعت رشد حوزه تحلیل کسب و کار اینقدر بالا است؟

تجزیه و تحلیل کسب و کار یک عامل کلیدی برای موفقیت پروژه ها محسوب می­شود و در کشورهای توسعه یافته روند رو به رشدی به خود گرفته است.
کد خبر: ۱۲۷۸۳۴۷

در کشور ما نیز سازمان های پیشرو در زمینه تحلیل کسب و کار دست به اقدامات جدی زده اند.

بر اساس گزارش موسسه PMI، عدم استفاده از تحلیل کسب و کار دومین دلیل شکست انواع پروژه ها در سطح دنیا به شمار می رود.

در این نوشته در نظر داریم بخش هایی از گزارش موسسه PMI در خصوص تحلیل کسب و کار را مورد بررسی قرار دهیم.

امروزه سازمان‌ها از تحلیل‌گران کسب و کار استفاده می‌کنند تا بتوانند نیازمندی‌های ذی‌نفعان خود را بهتر شناخته و راه‌حل‌های مناسب نیاز آنان ارائه نمایند.

برای دستیابی به بینش عمیق‌تر در مورد این که چگونه فعالیت‌های تجزیه و تحلیل کسب و کار در به موفقیت کسب و کارها در حوزه های مختلف کمک می‌کند، بیش از 730 متخصص حرفه‌ای تجزیه و تحلیل کسب و کار را در میانگین مدت زمان نه سال بررسی کردیم.

بر اساس این بررسی سازمان ها از نظر بلوغ تحلیل کسب و کار به 5 دسته زیر تقسیم شدند.

دو دسته اول که در تصویر زیر با رنگ های قرمز و نارنجی مشخص شده اند، از نظر بلوغ تحلیل کسب و کار در وضعیت ابتدایی و نابالغ قرار دارند. این دو گروه روی هم رفته 46 درصد جامعه آماری را تشکیل می دهند. دو دسته بالا که در تصویر با رنگ های آبی نمایش داده شده اند، از نظر بلوغ تحلیل کسب و کار در وضعیت بالغ قرار دارند که روی هم رفته 18 درصد جامعه آماری را تشکیل می دهند. 37 درصد از سازمان های بررسی شده نیز در وضعیت متوسط قرار دارند.

می­ توان سطح بلوغ فرایندهای تجزیه و تحلیل کسب و کار در سازمان‌ها را به پنج دسته طبقه بندی کرد. به شکل زیر توجه کنید.

چرا سرعت رشد حوزه تحلیل کسب و کار اینقدر بالا است؟

همانطور که پیش تر ذکر شد، 5% از سازمان­ها در زمره سازمان­هایی هستند که در تجزیه و تحلیل کسب و کار بهبود مستمر و بهینه دارند.

همچنین 13% از سازمان­ها در تجزیه تحلیل کسب و کار به تثبیت رسیده اند. هر دو این سازمان ها در دسته سازمان‌هایی هستند که به سطح بالایی از بلوغ رسیده اند.

37% از آن‌ها جزو سازمان‌هایی هستند که در تجزیه و تحلیل کسب و کار درحال تلاش برای ایجاد ساختار و بهبود در کسب و کار خود هستند.

25% از سازمان ها در مرحله شروع تجزیه و تحلیل کسب و کار و 21% از سازمان­ها تجزیه و تحلیل کسب و کار را جزو راه­حل های موقت می ­دانند. این دو دسته جزو سازمان­ها با سطح بلوغ پایین هستند.

حالا در شکل زیر تفاوت‌های سازمان های با بلوغ پایین و بلوغ بالای تحلیل کسب و کار در در 4 شاخص مقایسه کرده ایم.  

چرا سرعت رشد حوزه تحلیل کسب و کار اینقدر بالا است؟

سازمان‌ های دارای بلوغ بالا در تجزیه و تحلیل کسب و کار عملکرد بالاتر از حد متوسط ​​در تمام شاخص‌ های کلیدی موفقیت سازمان از جمله عملکرد مالی (69٪ در برابر 45٪)، پیاده‌سازی استراتژی (66٪ در مقابل 21٪)، چابکی سازمانی (40٪ در برابر 14٪) و مدیریت پروژه‌ها (62٪ در مقابل 29٪) را دارند. این مقایسه واقعا جای تامل دارد.

چه کسانی می توانند تحلیلگر کسب و کار شوند؟

تحلیلگر کسب و کار فردی است که مسئولیت شناسایی نیازهای کسب و کار، مشتریان و ذینفعان با هدف راهکارهای لازم برای رفع مشکلات و دست یابی به فرصت های موجود در کسب و کار بر عهده دارد. جالب است بدانید هر شخصی با هر موقعیت شغلی میتواند نقش تحلیلگر کسب و کار داشته باشد. یعنی برای تحلیگر کسب و کار شدن حتماً لازم نیست مهندسی صنایع، مدیریت، کامپیوتر و رشته های مشابه خوانده باشید یا در واحد سیستم ها و روش ها، فناوری اطلاعات، تضمین کیفیت، تعالی سازمانی و موارد مشابه مشغول کار باشید بلکه حتی اگر یک کارشناس مالی، تولید، برنامه ریزی، فروش، منابع انسانی و غیره هستید میتوانید تحلیل گر کسب و کار شوید.

در واقع تحلیل کسب و کار  هم پوزیشن (سمت) سازمانی است و هم نقش (Role) است.

بسیاری از نظرسنجی‌ها و تحقیقات نشان دهنده این هستند که درخواست سازمان‌ها برای استفاده از متخصصان تحلیل کسب و کار تا سال ۲۰۲۵ در حدود ۲۰ درصد افزایش خواهد یافت.

 

آشنایی بیشتر با حوزه تحلیل کسب و کار

برای آشنایی بیشتر با حوزه تحلیل کسب و کار می توانید به وب سایت آکادمی تحلیل کسب و کار مراجعه نمایید.

در وب سایت آکادمی تحلیل کسب و کار به معرفی منابع علمی تجزیه و تحلیل کسب و کار پرداخته شده است.  رفرنس اصلی تحلیل کسب و کار یعنی استاندارد BA (کتاب تحلیل کسب و کار BABOK) توسط آکادمی تحلیل کسب و کار ترجمه شده است.

همچنین جهت دریافت گواهی نامه بین المللی تحلیل کسب و کار که توسط دو موسسه معتبر IIBA و PMI صادر می شوند، راهنمایی های لازم ارائه شده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها