یادداشت:

مروری بر کارنامه سریال‌سازی تلویزیون در ٣ سال گذشته

پایان یافتن سریال‌های رمضانی و پخش زودهنگام سریال گاندو، آغاز سریال خانواده دکتر ماهان از شنبه و عروس تاریکی بزودی، دلیلی شد برای مروری بر کارنامه سریال‌سازی سه سال گذشته تلویزیون که حتی یک روز، جای خالی‌اش در جدول پخش (کنداکتور) شبکه‌های اصلی احساس نشد. دوره جدید مدیریتی رسانه ملی، سال ۹۵ آغاز شد.
کد خبر: ۱۲۱۰۲۶۳

پس از تجربه رکود تولید مجموعه‌های نمایشی، ۲۳ عنوان در ٤٩٦ قسمت سریال تا پایان سال ۹۵به آنتن تلویزیون رسید. این میزان در سال ٩٦ به ٣٣ عنوان و ٧٩٧ قسمت سریال افزایش یافت که در مقایسه با سال قبل، رشد ٦١ درصدی را نشان می‌دهد.
‏‎سال ٩٧ این رشد صعودی همچنان ادامه داشت. تا جایی که سال گذشته، ٣٣ عنوان و ٨٨٢ قسمت سریال روی آنتن شبکه‌های سیما رفت. ‏‎نگاهی مقایسه‌ای به روند تولیدات این سه سال نشان می‌دهد، رشد سریال‌سازی در سال ٩٧ در مقایسه با سال ٩٥، 78 درصد رشد داشته است. ‏‎در شبکه‌های یک، دو و سه سیما که باکس‌های اصلی نمایشی را دارا هستند، یک شاخص نیز با عنوان «متوسط پخش روزانه» یعنی نسبت تعداد قسمت سریال‌های پخش شده هر سال به تعداد روزهای سال مورد استفاده قرار می‌گیرد که این نسبت در سال‌های ٩٥، 4/1، سال ٩٦ به 2/2 و در سال ٩٧ به 4/2 افزایش یافته است. از یک سو رونق صنعت سریال‌سازی، اشتغالزایی چشمگیری به دنبال داشته است. اکنون ٦٠ پروژه در ایستگاه‌های مختلف تولید قرار دارد که در هر کدام حداقل صد نفر از عوامل پشت صحنه گرفته تا بازیگران مشغول به فعالیت هستند و این میزان بدون درنظر گرفتن سریال‌های الف ویژه حاکی از اشتغال 6000 نفر است.
از سوی دیگر میدان برای هنرآفرینی و خلق آثار درخور توجه پیش روی نویسندگان، هنرمندان و سازندگان فیلم و سریال هموار و گسترده است که با فرصت‌شناسی درست و ارائه طرح‌های مخاطب‌پسند و تراز سیمای جمهوری اسلامی، نقش‌آفرینی بیشتری کنند. این گوی و این میدان...

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها