مدیرکل مدیریت بحران آذربایجان شرقی گفت: تبخیر آب و افزایش غلظت نمک عامل قرمز رنگ شدن دریاچه ارومیه است و فصل تابستان تهدیدی بزرگ برای دریاچه ارومیه محسوب می‌شود.
کد خبر: ۱۰۴۷۲۲۶

خلیل ساعی در گفت‌وگو با فارس در تبریز علت قرمز شدن آب دریاچه ارومیه را رشد برخی جلبک‌ها دانست و اظهار کرد: قرمز رنگ شدن دریاچه ارومیه ناشی از اشباع نمک، کاهش اکسیژن و گرمی هوا و شدت تابش است.

وی با بیان اینکه این پدیده همه ساله بعد از خشکسالی دریاچه رخ می‌دهد، افزود: با کمبود اکسیژن آب و افزایش غلظت نمک به واسطه تبخیر ناشی از گرما، جلبک‌های سبز از بین رفته و شرایط برای رشد جلبک قرمز فراهم و باعث قرمز رنگ دیده شدن سطح آب می‌شود که سال گذشته نیز چنین اتفاقی رخ داد.

مدیرکل مدیریت بحران استان با یادآوری اینکه به طور معمول میزان جلبک سبز در دریاچه 9 هزار و 500 عدد در هر میلی‌لیتر است، افزود: در حال حاضر که در روز دهم تیرماه هستیم، تراز دریاچه 1270/72 گزارش شده که با شروع فصل گرما و شدت تابش خورشید، رنگ آب دریاچه به دلیل رشد جلبک‌ها به قرمزی شدن تمایل پیدا می‌کند و تا زمانی‌که دما کاهش نیافته، این روند ادامه خواهد داشت.

وی تاکید کرد: فصل تابستان تهدید جدی برای دریاچه ارومیه است و متاسفانه در طول 2 سال اخیر دما در دو استان آذربایجان‌شرقی و آذربایجان غربی بسیار بالا رفته و منجر به تبخیر آب دریاچه شده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها