دهه 70 بود که او به عنوان نخستین خواننده موسیقی پاپ بعد از انقلاب وارد عرصه شد. حالا نزدیک به دو دهه از آن روزها میگذرد.
تولید 10 آلبوم اختصاصی و پنج آلبوم مشترک ماحصل 22 سال فعالیت اوست. خشایار اعتمادی این اواخر گاهی تکآهنگی منتشر میکند و البته چند سالی است که اجرای صحنهای هم نداشته است. با او درباره این روزهایش، کنسرت و آهنگهایش، زندگی و اوقات فراغتش و برخی دیگر از مسائل گفتوگویی ترتیب دادیم که در زیر میخوانید.
برنامهای برای برگزاری کنسرت ندارید؟
دوستان در جریان هستند که شش، هفت سالی میشود متاسفانه روی صحنه نرفتم، با وجود اینکه اولین کنسرت پاپ که در ایران برگزار شد، توسط من بود. سال 86 که موسیقی پاپ وارد جشنواره شد، اولین حضور را داشتم و اجرا کردم. به هر حال چندسالی است که روی صحنه نرفتم. به احتمال زیاد ممکن است 10فروردین مصادف با شبتولدم در یک سالن ویآیپی در بابلسر اجرا داشته باشم. بعد از آن هم اول اردیبهشت در ساری اجرا خواهم داشت.
از انتشار آلبوم جدیدتان چه خبر؟
آلبوم که نه، اما تکآهنگ دارم. بعد از عید یک تکآهنگ منتشر خواهم کرد. درحال حاضر بیشتر دنبال اجرای صحنهای هستم.
بجز کار خوانندگی کار دیگری هم انجام میدهید؟
قطع به یقین همینطور است.
اوقــات فــراغتتان را چطور میگذرانید؟
اگر وقت باشد با خواندن کتاب و دیدن فیلم. البته آنقدر باید دوید که اوقات فراغت، شده وقت خواب. نه برای من، بلکه با توجه به فشردگی زمان و کاری، فکر کنم در حال حاضر همه زمانمان شده کار و تلاش. فشردگی کاری بسیار زیاد است. بنابراین تنها کاری که میتوانم بکنم کتاب خواندن، فیلم دیدن یا دنبال کردن مطلبی در فضای مجازی است.
چقدر اهل فضای مجازی هستید؟
نسبت به همکارانم کمتر، اما در حال حاضر بیشتر اخبار در حوزههای مختلف در فضای مجازی شکل میگیرد. یک علتش هم به دلیل همان فشردگی زمان است که گفتم. قبلا وقت میگذاشتیم مثلا شاید یک رمان هزار صفحهای میخواندیم و سرانجام میخواستیم نتیجهای از آن بگیریم. اما الان فضای مجازی باعث میشود چکیده مطلوب یا نامطلوب را به دست بیاورید. مضاف بر اینکه در کار ما فضای مجازی امکاناتی را فراهم میکند. از طرف دیگر مردم به دلیل ترافیکهای خیابانی و کاری وقت مراجعه به اماکن عرضه کالا را ندارند، پس نیازهای خود را از طریق فضاهای مجازی رفع میکنند.
به نظر شما همین نگرش که رمان خواندن را کنار بگذاریم و به جای آن در فضای مجازی باشیم، باعث سطحی شدن نمیشود؟
من با شما خیلی زیاد موافقم. حرف شما حرف من است با دیگران. اما متاسفانه این طور شده. حتی اگر بخواهید ایستادگی کنید باز هم نمیشود. خواندن یک رمان 2000 صفحهای باعث میشود از خیلی کارها بمانید. نظم نوین اجتماعی، ما را به این سمت هدایت کرده است. حالا اینکه خودمان را متقاعد میکنیم که بقیه سطحی هستند اما ما نه، در عمل باعث میشود عقب بیفتیم. از آن طرف باید تعادل برقرار کرد. من با شما موافقم که آدمها به جای دیدن عکس بهتر است همدیگر را ببینند. نه میتوان فضای مجازی را به طور کلی منکر شد و نه باید طوری شود که غرق فضای مجازی شویم.
با خانواده چقدر وقت میگذرانید؟
چون هنوز ازدواج نکردهام، با خانواده مادری هستم. البته پدرم به رحمت خدا رفتهاند. خیلی هم اهل رفیق بازی نیستم. بهترین دوستان آدم همین افراد خانواده هستند. حضرت علی(ع) میگوید بهترین تفریح هم کار است. آدم وقتی به کار و خانوادهاش برسد همه چیز را دارد. دوستانم را هم دارم اما رفیقباز نیستم.
قبلا هم با شما گفتوگویی داشتم که یادم هست آنجا هم گفتید ارادت خاصی به مادرتان دارید.
بله، برای همه در هر دین و آیین و مذهبی مادر یک قدیسه است.
دوست دارم نظر شما را به عنوان یکی از خوانندگان نسل اول موسیقی پاپ بعد از انقلاب، درباره هنرمندانی بدانم که به محض چهره شدن و رسیدن به نیمچه شهرتی دچار غرور میشوند و خودشان را میگیرند.
این توجهات است که آدم را متمایز و متفاوت میکنند. چقدر ناآگاهی و نادانی است که آدمها به توجهاتی که آنها را متمایز میکند نگاه متکبرانه داشته باشند. خداوند است که جایگاهها را مینویسد، بنابراین انسان باید بداند این خداوند است که رقم میزند توجهات و جایگاهها را.
سجاد روشنی - جامجم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد