رشید کاکاوند، شاعر، داستاننویس، ترانهسرا، پژوهشگر ادبیات، مجری رادیو و تلویزیون و مدرس دانشگاه آزاد اسلامی است.
ازجمله برنامههایی که او اجرای آنها را بهعهده داشته، میتوان به برنامههای دو قدم مانده به صبح، رادیو هفت، صد برگ و برنامه شبانگاهی رادیو پیام اشاره کرد. با او گفتوگوی کوتاهی انجام دادیم که در زیر میخوانید.
از کی این صدای گرم را در خودتان کشف کردید؟
من کشف نکردم. خوشحالم که این را میگویید، اما اصلا به عنوان آدمی که صدای گرمی دارد و صدا، محور کارش است فعالیت نکردم. اگر منظورتان کار رادیوست، بیشتر بابت حرفهایی که میزنم و به عنوان کارشناس، دعوت شدم. از اول هم این احساس را نداشتم که بابت صدا دعوت میشوم. جنس صدا بحث دیگری است، اما همیشه سعی کردم وقتی با مردم حرف میزنم از ابزار میکروفن طوری استفاده کنم که صدای خوشی برای مخاطب داشته باشم.
در دوران مدرسه نمرهتان در ادبیات فارسی چند بود؟
نمرهام بخوبی ریاضی و فیزیک نبود. ادبیات را همیشه دوست داشتم. اوقات خالیام را رمان و داستان و شعر میخواندم، اما از نظر نمره همیشه ادبیاتم جزو نمرات پایین بود. البته درسخوان بودم. مثلا اگر ریاضی و فیزیک 19 یا 18 میگرفتم، ادبیات 16 یا 17 میشدم.
گفتید در دوران مدرسه اوقات فراغت خود را با مطالعه میگذراندید. این روزها که ادبیات به نوعی شغل شما محسوب میشود، اوقات فراغت خود را چطور سپری میکنید؟
شعر و داستان و کتاب میخوانم، فیلم میبینیم. به طور کلی با هنر ارتباط دارم.
ورزش میکنید؟
الان ورزش نمیکنم، همین باعث شده جسمم فرتوت شود. قبلا ورزش میکردم، اما علاقهمندم و اخبار ورزشی را پیگیری میکنم. منتها خودم مدتی است ورزش نکردهام.
چقدر اهل شبکههای اجتماعی هستید؟
مدت کوتاهی است شبکههای اجتماعی را دنبال میکنم، اما اهلش نیستم. گاهی بابت دنبال کردن اخبار و بازتاب مخاطبان در شبکههای اجتماعی هستم، اما واقعا اهلش نیستم.
چقدر با خانواده وقت میگذرانید؟
تا جایی که بتوانم. وضعیت من دورهای است. کار دانشگاه که ثابت است، گاهی که کار رسانهای من بیشتر میشود بخصوص که شبهاست، خانه نیستم. وقتی برنامه نداشته باشم تمام وقتم در خانه میگذرد. آدم بیرون رفتن نیستم. غیر از محبت خانوادگی، سعی کردم علاقهمندی هایم را با اعضای خانواده به اشتراک بگذارم. به همین دلیل گاهی با همسرم و بچهها کنار هم فیلم میبینیم و کتاب میخوانیم. چیزهایی که برای بچههایم جذاب است.
شما شبها با مخاطبان در ارتباط هستید. بخصوص از طریق رادیو پیام. از حس شبانه و ارتباط با مخاطب برای ما بگویید.
شب برای خود من مناسب است. آدمِ شب هستم. خلاقیت و احساساتم در شب ظهور میکند. من چه برنامه داشته باشم چه نه، آدم تا دیروقت بیدار ماندن هستم. شبها انگار بیشتر خودم هستم. اندیشههایم بیریاتر میشود. وقتی با مخاطب صحبت میکنم احساس میکنم در خلوت خودم هستم و همین باعث میشود خیلی صمیمانه با آنها حرف بزنم.
سجاد روشنی - جامجم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت