عینک

راهکارهای رفع کارشکنی‌های آمریکا

در گزارش دیروز کمیسیون امنیت ملی درباره روند اجرای برجام، فهرست بلندبالایی از بدعهدی‌ها و کارشکنی‌های آمریکا به چشم می‌خورد که اگر با آن مقابله و مدیریت نشود، می‌تواند آینده برجام را تحت‌ تاثیر قرار دهد.
کد خبر: ۹۶۲۷۰۲

در این زمینه علاوه بر اقداماتی که از سوی جمهوری اسلامی ایران و دستگاه دیپلماسی کشورمان در حال انجام است، اتحادیه اروپا نیز که در سال‌های گذشته به دلیل اعمال تحریم‌ علیه ایران، متضرر شده و به گسترش روابط با کشورمان راغب است، باید گام‌های جدی‌تری بردارد تا کارشکنی‌های شریک راهبردی‌شان آمریکا، منافع آنها را بیش از این مخدوش نکند.

نمایندگان مجلس معتقدند با برنامه‌ریزی دقیق وزارت خارجه و همچنین تلاش اتحادیه اروپا می‌توان با کارشکنی‌های واشنگتن مقابله کرد.

ضرورت برنامه‌ریزی برای مقابله با بدعهدی‌ها

مصطفی کواکبیان، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با اشاره به این‌که گزارش این کمیسیون در مورد روند اجرای برجام، حاصل جمع‌بندی و تلاش‌های اعضا بوده است، گفت:‌ این گزارش، منصفانه تهیه شد و روح حاکم بر آن تاکید دارد که ما نباید بی‌دلیل به دست‌اندرکاران دستگاه دیپلماسی کشور، اعتراض داشته یا وزارت خارجه را متهم کنیم که در مورد برجام کوتاهی کرده است.

این عضو فراکسیون امید افزود: اعضای تیم هسته‌ای تلاش خود را کردند، ولی قبول داریم که برخی بدعهدی‌ها و پیمان‌شکنی‌ها از سوی آمریکایی‌ها صورت گرفته که باید برای مقابله با آن برنامه‌ریزی دقیقی شود.

وی گفت: احتمالا این گزارش مورد توجه غرب هم قرار خواهد گرفت، زیرا می‌بینند که براساس واقعیت‌های موجود برجام و پس از برجام، ایران به تعهدات خود عمل کرده، ولی آمریکایی‌ها به عنوان ناقضان تعهدات در این توافق مطرح هستند که این امر می‌تواند توافقات بعدی را مورد توجه قرار بدهد.

اختلاف دیدگاه اروپا و آمریکا در برجام

قاسم جاسمی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با اشاره به این‌که کمیسیون به مدت چهار ماه در مورد توافق برجام، بررسی‌هایی را به‌صورت میدانی و تحقیقاتی انجام داده، گفت: این گزارش کامل و جامع بود که مورد توجه نمایندگان مجلس قرار گرفت و کسی مخالف موضوع نبود.

عضو فراکسیون ولایت با بیان این‌که این گزارش قطعا با واکنش گروه 1+5 مواجه خواهد شد، افزود: آمریکا و کشورهای اروپایی به بدعهدی‌ها در اجرای برجام واقف هستند، اما اروپاییان به دلیل ضررهای اقتصادی که متوجه آنها شده و اقتصاد آنها را تحت تاثیر قرار داده در تلاشند که خود را همسو با ایران کنند و حتی تلاششان بر این است که آمریکا را نسبت به تعهدات برجامی خود موظف کنند.

نماینده کرمانشاه با اشاره به سفر اخیر کمیسیون امنیت ملی به برخی کشورهای اروپایی گفت:‌ فرانسه، آلمان و انگلیس، برای همکاری با ایران تمایل بسیاری دارند و مشتاق هستند که این بدعهدی‌ها کمتر شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها