ترافیک رایزنی‌های سیاسی در لبنان

با حمایت سعد حریری از نامزدی میشل عون برای ریاست جمهوری لبنان، این کشور وارد مرحله تازه‌ای شده و انتظار می‌رود بزودی از یک بن‌بست سیاسی دوساله خارج شود. در همین رابطه تا جلسه آینده پارلمان که قرار است روز 10 آبان برگزار شود، لبنان شاهد رایزنی‌های پرحجمی برای حمایت از فرمول «عون ـ حریری» است.
کد خبر: ۹۵۹۲۶۴

پارلمان لبنان 128 کرسی دارد و رئیس‌جمهور آینده باید بتواند حداقل دوسوم رای نمایندگان یعنی 86 رای را به دست آورد. این درحالی است که جریان سعد حریری، رئیس حزب المستقبل لبنان 33 کرسی در پارلمان داشته و به‌رغم حمایت رئیس این جریان از میشل عون، برخی از اعضای دیگر گفتند حاضر به حمایت از عون نیستند. در این میان سلیمان فرنجیه، نامزد پیشین این جریان برای ریاست جمهوری نیز از رده خارج نشده و گفته است به هیچ قیمتی حاضر به عقب‌نشینی نخواهد بود. به این ترتیب بعید به نظر می‌رسد بیش از نیمی از نمایندگان این جریان به میشل عون رای بدهند.

از سوی دیگر جریان 8 مارس به رهبری حزب‌الله است، هرچند میشل عون نامزد اصلی حزب‌الله بوده و این حزب می‌گوید همچنان از او حمایت خواهد کرد، اما نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان که بخشی از ائتلاف 8 مارس را رهبری می‌کند، می‌گوید حاضر به رای مثبت دادن به میشل عون نیست. نبیه بری پیشتر از سلیمان فرنجیه حمایت کرده بود. آخرین خبرهای دیروز حاکی از آن بود که نبیه بری در یک عقب‌نشینی کوتاه اعلام کرده ممکن است در پارلمان به جای رای منفی «رای سفید» به صندوق اندازد. به گزارش روزنامه لبنانی الدیار هم‌اکنون تماس‌های سیاسی بسیاری برای آرام کردن اوضاع و برگزاری انتخابات ریاست جمهوری به صورت آرام و تعیین میشل عون به عنوان رئیس‌جمهور و ورود وی به کاخ بعبدا در تاریخ 31 اکتبر و تعیین سعد حریری به عنوان نخست‌وزیر درجریان است.

به دنبال اعلام حمایت سعد حریری کشورهای مختلف جهان نسبت به این اتفاق واکنش مثبت نشان دادند. سفیر روسیه در لبنان از انتخاب سعد حریری و حمایتش از عون استقبال و حمایت خود را از عون و توافق حاصل شده اعلام کرد. قرار است ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه نیز از میشل عون برای سفر به مسکو دعوت کند. همچنین گفته شد ممکن است رئیس‌جمهوری سوریه یک هیأت عالی‌رتبه را برای تبریک به میشل عون بفرستد. درهمین حال جان کری، وزیر خارجه آمریکا در دیدار با صباح الخالد الصباح، همتای کویتی خود در پاسخ به سوالی درباره حمایت سعد حریری از نامزدی میشل عون برای تصدی پست ریاست جمهوری گفت: قطعا امیدوارم که تغییری در لبنان ایجاد شود، اما از نتیجه حمایت حریری از عون مطمئن نیستم. لبنان از سال 2014 رئیس‌جمهور ندارد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها