افزایش قیمت طلا غیرواقعی است

افزایش قیمت سکه و طلا در پی افزایش قیمت هر اونس طلا در بازارهای جهانی از سال گذشته آغاز شد اما صعود بی سابقه قیمت طلا و سکه ، به صورت کاذب در بازارهای ایران از اوایل هفته ، باعث شد بسیاری از کارشناسان نگرانی خود را از هجوم نقدینگی به سمت خرید این فلز گرانبها اعلام کنند.
کد خبر: ۹۳۴۷۵

در این باره گفتگوی کوتاهی با بهمن آرمان - اقتصاددان - انجام داده ایم.


دلایل افزایش غیرطبیعی قیمت سکه و طلا در روزهای اخیر، ناشی از چیست؛
افزایش قیمت سکه و طلا در ایران - که از سال گذشته آغاز شده - به افزایش قیمت هر اونس طلا در بازارهای جهانی - که متاثر از کاهش نرخ برابری دلار در برابر سایر ارزها و افزایش تنشهای سیاسی بین ایران و امریکا و برخی کشورهای اروپایی است - باز می گردد اما آنچه 28 فروردین رخ داد و قیمت هر سکه طلا به عنوان قیمت شاخص طلا در ایران یکباره حدود 50 هزار تومان افزایش یافت و به مرز 200 هزار تومان رسید ، متاثر از عوامل داخلی ایران بود زیرا در این تاریخ قیمت طلا در بازارهای جهانی تغییر چندانی نداشته است.

افزایش قیمت سکه و طلا در ایران با توجه به قیمتهای جهانی آن می بایست در چه حدی می بود؛
تا زمانی که قیمت سکه در حد 150 تا 160 هزار تومان بود ، دقیقا منعکس کننده 600 دلاری هر اونس طلا در بازارهای جهانی بود و از آن بیشتر به عوامل دیگری باز می گردد.

افزایش کاذب قیمت ناشی از چه عواملی است؛
از عوامل اصلی این افزایش کاذب می توان به کاهش دستوری نرخ سود سپرده ها اشاره کرد که اقتصاددان های بسیاری نسبت به پیامدهای منفی آن هشدار داده بودند. در واقع کاهش دستوری نرخ سود باعث شده است سپرده گذاران برای حفظ ارزش واقعی پول خود در مقابل نرخ تورم به خرید سکه و طلا گرایش یابند چرا که از یک سو بورس اوراق بهادار در شرایط کنونی محل مناسبی برای سرمایه گذاری نبوده و از طرف دیگر ، قیمت ارز به دلیل درآمدهای هنگفت ارزی دولتی از سوی دولت کنترل می شود. همچنین سرمایه گذاری های سنتی از جمله خرید خودرو و تلفن همراه جذابیت کافی را ندارد و بخش مسکن نیز با رکود مواجه است. در نتیجه خرید طلا و سکه برای حفظ پس اندازها تنها راه مناسبی است که مردم به سمت آن هجوم آورده اند.

این روند تا کی ادامه خواهد یافت؛
با توجه به سیاست های اعمال شده نقدینگی به جای سرمایه گذاری به سمت سفته بازی پیش رفته و به نظر می رسد این روند در آینده ادامه یابد و نقدینگی به سمت خرید کالاهایی که می تواند از جذابیت های سودآوری لازم برخوردار باشد ادامه پیدا کند و منابع مالی کلان روانه سرمایه گذاری در خارج از کشور شود و هیچ کنترلی نمی شود کرد و در آینده نزدیک بازار سیاه پولی به وجود خواهد آمد که در نهایت آن بازار سیاه ربوی که بتدریج در حال حذف شدن بود دوباره شکل خواهد گرفت.

راهکار پیشنهادی شما چیست؛
دولت باید در بعضی سیاست ها خود از جمله طرح تثبیت قیمتها و کاهش دستوری نرخ سود سپرده ها و نرخ سود تسهیلات بازبینی کند.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها