کنگره 2000 شهید هنرمند از خانواده شهدای هنر نمایش تجلیل کرد

«ملکوتیان» تئاتر روی صحنه

شنبه شب تالار ایوان شمس، شور و حال دیگری داشت و مملو از هنرمندانی بود که به احترام شهدای عرصه تئاتر گرد هم آمده بودند. در این میان، هنرمندان برجسته عرصه موسیقی، لوریس چکناواریان و شهرام ناظری هم در این جمع صمیمی حضور پیدا کرده بودند تا در مراسم تجلیل از خانواده پنج شهید عرصه تئاتر حضور پیدا کرده و در ادای احترام به آنها سهمی داشته باشند. این مراسم با اتفاقات جالبی از جمله اجرای یک تئاتر با حضور فرزند یکی از شهدای مدافع حرم همراه بود.
کد خبر: ۸۷۳۵۸۷

به گزارش جام‌جم، هر چند هنر همیشه عرصه جهاد است و پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران تاکنون همواره ابزاری برای بیان ارزش‌ها و اندیشه‌های والای انسانی بوده است، اما در این میان هستند انسان‌هایی که علاوه بر خلق آثار هنری، هنر شهادت را هم به سرنوشت خود گره زدند و آسمانی شدند.

این روزها در کنگره 2000 شهید هنرمند که در شهر تهران در حال برگزاری است یاد شهدای هنرمند رشته‌های هنری مختلف، گرامی و خانواده‌هایشان نیز تجلیل می‌شوند. سالن ایوان شمس مملو از جمعیت بود که شهرام کرمی، مدیر مرکز هنرهای نمایشی سازمان فرهنگی ـ هنری شهرداری تهران روی صحنه آمد تا توضیحات مختصری درباره برگزاری این برنامه ارائه کند.

وی با بیان این‌که بیش از 2000 هنرمند شهید بویژه شهدای دوران دفاع مقدس در رشته‌های مختلف هنری فعال بودند، گفت: حدود 30 هنرمند شهید در عرصه تئاتر فعالیت حرفه‌ای داشتند. کرمی افزود: این‌که ما شهدای بزرگواری داریم که برای انتقال متعالی‌ترین مفاهیم شیوه هنر را انتخاب کردند، نکته ارزشمندی برای نسل ماست. شهدای با عزت نظام اسلامی برای نسل ما و نسل بعد افتخارآفرین هستند و دوست و دشمن به جایگاه این مردان تاریخ‌ساز اعتراف دارد.

یادگاری به نام شهادت

همواره چهره‌های برجسته ادبیات نمایشی دنیا درباره این صحبت کرده‌اند که هدف تئاتر از دیرباز، تعالی اندیشه بشر بوده است. کرمی با تاکید بر این نکته بیان کرد: تئاتر به عنوان هنری شناخته می‌شود که در جهت تعالی اندیشه بشر شکل گرفته است، هیچ چیزی بالاتر از این نیست که در میان ما شهدای هنرمندی هستند که زبان و هنر تئاتر را انتخاب کردند و در فضای صلح و آشتی به فعالیت در این عرصه پرداختند.

مدیر مرکز هنرهای نمایشی سازمان فرهنگی ـ هنری شهرداری تهران تصریح کرد: برگزاری کنگره 2000 شهید هنرمند بهانه‌ای است تا از طریق آن بتوانیم یادآور شویم که چه انسان‌های بزرگواری برای رسیدن به مفهوم ملکوتیان صحنه تلاش کردند و مفهوم با ارزش شهادت را برای ما به یادگار گذاشتند.

تجلیل از 5 شهید تئاتر

بخش ویژه کنگره تخصصی تئاتر، قدردانی از مقام پنج شهید عرصه تئاتر بود. برای تجلیل از این شهدا و خانواده‌هایشان حجت‌الاسلام سالک رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس، صلاحی رئیس سازمان فرهنگی ـ هنری شهرداری تهران، غلامرضا منتظری رئیس سازمان بسیج هنرمندان و محمد خزایی دبیر کنگره شهدای هنرمند روی صحنه حاضر شدند و از خانواده‌های محمدرضا امانی، احمد مقدم، غلامرضا کشتکار، حمیدرضا اسلامی‌فر و مختار سالمی قدردانی کردند.

هنرمندان روی صحنه

در ادامه برنامه، از 15 هنرمند معاصر که در عرصه انقلاب اسلامی و ارزش‌های دفاع مقدس آثاری را خلق کرده و نام، یاد و راه شهدا را روی صحنه زنده نگه داشته‌اند هم قدردانی شد. در این بخش از سعید کشن فلاح، حسین مسافر آستانه، جلیل فرجاد، تاجبخش فناییان، امیر دژاکام، قاسم زارع، عطیه غبیشاوی، کریم اکبری مبارکه، حسین پارسایی، نصرالله قادری، محمود فرهنگ، حسین فدایی حسین، سعید اسماعیلی، کوروش زارعی و امیرحسین شفیعی قدردانی شد.

کنگره سراسری 2000 شهید هنرمند در شش رشته هنری شامل سینما، تئاتر، هنرهای تجسمی، موسیقی، عکس و شعر و ادبیات در حال برگزاری است. این کنگره عصر پنجشنبه در تالار اندیشه حوزه هنری به کار خود پایان می‌دهد.

آرزوی شهید مدافع حرم برای دخترش

در مراسم تجلیل از شهدای هنرمند، نمایش «ملکوتیان صحنه» هم اجرا شد که در آن محدثه باقری، فرزند عبدالله باقری، شهید مدافع حرم روی صحنه رفت. محدثه، نامه پدر شهیدش به خود را خواند که این بخش از مراسم حال و هوای خاصی را در تالار ایوان شمس به وجود آورد؛ آرزوی پدر شهیدش این بوده که او بتواند بازیگر و کارگردان شود. بر همین اساس محمد خزاعی، دبیر کنگره ملی شهدای هنرمند قول داد در نخستین مجموعه‌ای که بزودی ساخت آن را آغاز می‌کنند، این فرزند شهید از بازیگران آن باشد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها