به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر تهمینه توکلی اظهارکرد: هضم غذاهای چرب مدت زمان زیادی را طلب میکند و افراد پس از مصرف این گونه غذاهای چرب، احساس سنگینی در معده میکنند.
وی ادامه داد: همچنین سرخ کردن مواد غذایی باعث میشود هضم و جذب این مواد دچار اختلال شود و اکثر ویتامینها، پروتئینها، مواد معدنی و املاح و کربوهیدراتها به درستی جذب نشده و دفع شوند.
این فوق تخصص گوارش و کبد با اشاره به بلاهایی که غذای چرب بر سر دستگاه گوارش میآورند، تصریح کرد: مواد غذایی چرب و سرخ شده میتوانند منجربه آسیب رساندن به معده و همچنین رفلاکس اسید و سوزش سر دل شوند. معده همیشه و حتما نسبت به غذاهای خوب و بدی که میخوریم از خود واکنش نشان میدهد.
وی با اشاره به اثرات سوء غذاهای چرب بر سلامت، تاکید کرد: با توجه به این که سرخ کردن مواد غذایی باعث دفع اکثر ویتامینها از جمله ویتامینهای گروه B و ویتامین C میشود و از آنجایی که این ویتامینها بر سلامت مؤثرند، با از بین رفتن این ویتامینها سلامت فرد به خطر میافتد.
این فوق تخصص گوارش و کبد، به بهترین و بدترین مواد غذایی برای سیستم گوارشی اشاره کرد و افزود: از خوردن یکسری مواد غذایی مضر مانند؛ نوشابه و فست فوتها و چای زیاد اجتناب کنید. قهوه، چای زیاد و نوشیدنیهای گازدار نه تنها باعث افزایش اسید معده میشوند، بلکه میتوانند به عنوان دیورتیک عمل کرده و منجر به اسهال و گرفتگی عضلات شوند.
توکلی با اشاره به میوههای مقوی برای معده، خاطرنشان کرد: موز کمک به بازگرداندن عملکرد روده به حالت طبیعی موثر است و ماست هم در هضم غذا کمک میکند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد