در تازه‌ترین گزارش سازمان ملل عنوان شد:

غزه تا 5 سال دیگر غیرقابل سکونت می‌شود

سازمان‌ها و نهادهای بین‌المللی هرازچندگاهی گزارش‌هایی در مورد وضعیت اسفناک این روزهای غزه منتشر می‌کنند. گرچه برای پی بردن به دردهای مردم غزه، تنها نگاهی به عکس‌های این منطقه یا خبرهای روزمره‌ای که از آنجا مخابره می‌شود، کافی است، اما انتشار چنین گزارش‌هایی عمق فاجعه‌ای را نشان می‌دهد که در سکوت جامعه بین‌الملل در حال تشدید است. هشت سال محاصره اقتصادی غزه و وقوع سه حمله علیه این منطقه طی شش سال گذشته باعث به وجود آمدن شرایطی شده است که بسیاری بارها آن را «بزرگ‌ترین زندان باز» دنیا نامیده‌اند.آخرین گزارشی که در باره غزه منتشر شده مربوط به نهاد بین‌المللی «کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل» (آنکتاد) است که روز گذشته خلاصه‌ای از آن در منابع خبری بازتاب پیدا کرد.
کد خبر: ۸۳۱۹۷۱

محدودیت، محاصره و خشونت

در ابتدای این گزارش به این موضوع اشاره شده است که حمله سال گذشته نظامیان رژیم صهیونیستی به نواز غزه، اقتصاد فلسطین را دچار اولین رکود از سال 2006 کرد. بر اثر این حمله، میزان تولید ناخالص داخلی غزه 15 درصد کاهش داشت. بی‌ثباتی سیاسی، کاهش کمک‌های بین‌المللی سرعت پایین ساخت و ساز و موانع ایجاد شده توسط مقامات و نظامیان صهیونیست باعث شد تا چشم‌انداز روشنی در انتظار ساکنان غزه نباشد.

در این مدت، میزان بیکاری در نوار غزه با ادامه سیر صعودی خود به 44 درصد رسید که بالاترین میزان بیکاری در جهان به حساب می‌آید. گفته می‌شود از هر ده زن در نواره غزه، هشت نفر به کاری مشغول نیستند و این یک آمار بی‌سابقه به حساب می‌آید. براساس این گزارش، پیش از حمله سال گذشته فقر و عدم مصونیت غذایی در نواره غزه میزان بسیار بالایی داشت، به طوری که از هر سه خانواده تنها یک خانواده به غذای سالم دسترسی داشتند. وقوع این جنگ باعث وخیم‌تر شدن این اوضاع شد.

با توجه به این‌که مسئولیت اعطای حقوق و مزایا به افراد حاضر در نوار غزه برعهده دولت فلسطین مستقر در کرانه باختری است، جنگ سال گذشته باعث شد این روند نیز تحت تاثیر قرار بگیرد. این حمله باعث شد بیشتر کمک‌های دولت فلسطین صرف تامین مواد دارویی برای آسیب‌دیدگان شده و دیگر نیازهای مردم کمتر مورد توجه قرار بگیرد. در کنار این مشکلات باید به این موضوع نیز اشاره کرد که دولت فلسطین با کسری بودجه 6/1 میلیارد دلاری روبه‌رو است و این مبلغ را باید به 497 میلیون دلار وجوه معوقه فلسطینی‌ها نیز اضافه کرد.

پسرفت در نوار غزه

این گزارش برای توضیح صریح وضعیت کنونی نوار غزه از اصطلاح «پسرفت» استفاده کرده و می‌گوید روند بازسازی این منطقه نه‌تنها با موانع متعدد روبه‌رو شده، بلکه پسرفتی شدید داشته است. پیش از حملات نظامی رژیم صهیونیستی، محاصره این منطقه اثرات منفی اجتماعی و اقتصادی گسترده‌ای داشته است. سه حمله طی شش سال اخیر و بخصوص حمله سال گذشته باعث شد شرایط اقتصادی و اجتماعی این منطقه در بدترین وضعیت خود طی دو دهه گذشته قرار بگیرد و زیرساخت‌ها و همچنین تسهیلات کشاورزی، صنعتی و تجاری آسیبی جدی ببینند.

حمله سال گذشته باعث شد تعداد زیادی از طبقه متوسط نوار غزه نیز تحت تاثیر قرار گرفته و تقریبا بیش از 80 درصد ساکنان این منطقه به کمک‌های مالی بین‌المللی وابسته شوند. بنا به گزارش‌های رسمی، در سال 2000 نزدیک به 72 هزار نفر از ساکنان این منطقه به دریافت غذا از سازمان‌های بین‌المللی نیاز داشتند که این آمار در سال 2015 به 869 هزار نفر رسیده است.

وضع نابسامان بازسازی‌ها

موضوع بازسازی خانه‌ها و زیرساخت‌های تخریب شده موضوعی بود که طی یک سال گذشته در نشست‌های مختلف به آن اشاره شد، اما تاکنون اقدام مثبتی در این زمینه صورت نگرفته است. این موضوع در گزارش جدید سازمان ملل نیز لحاظ شده است.

هماهنگ‌کننده ارشد سازمان ملل در فرآیند صلح خاورمیانه ماه آوریل سال جاری میلادی در سفری به نوار غزه میزان خرابی‌ها را این‌گونه بیان کرد: حملات سال گذشته باعث شد تقریبا تمام ساکنان نوار غزه به طور مستقیم یا غیر مستقیم تحت تاثیر قرار بگیرند.

وی همچنین میزان خرابی‌ها را ده‌ها برابر بیش از تصور مقامات و سازمان‌های بین‌المللی معرفی کرد. این گزارش با تاکید بر اثرات مخرب حملات سال گذشته در مقایسه با دو حمله پیشین، می‌گوید تمامی مناطق غزه اثرات منفی این حملات را تجربه کرده و یک سوم ساکنان این باریکه نیز آواره شده‌اند. در جریان این حملات 500 هزار نفر آواره شدند که هنوز بیش از صدهزار نفر از آنها در همین وضعیت به سر می‌برند.

در سال 2011 سازمان ملل در تحقیقی به پیش‌بینی شرایط زندگی در نوار غزه در سال 2020 پرداخت. در آن گزارش اعلام شد جمعیت نوار غزه که هم اکنون 8/1 میلیون نفر است در سال 2020 به 1/2میلیون نفر می‌رسد. این گزارش می‌افزاید با توجه به روند کند ساخت و سازها و مانع‌تراشی صهیونیست‌ها در این مسیر، این منطقه حداقل تا پنج سال دیگر یعنی در سال 2020 غیرقابل سکونت می‌شود.

این گزارش در حالی منتشر می‌شود که کمترین روزنه امید مردم این منطقه برای دریافت کمک‌ها از بین رفته است . زیرا چند روز پیش بولدوزرهای مصری تونل‌های حمل و نقل مواد غذایی به غزه را با آب و خاک پر کردند. به نظر می‌رسد مردم غزه در کنار مشکلات روزانه، باید با خصومت کشورهای همسایه نیز دست و پنجه نرم کنند.

آمار خرابی‌های غزه

گزارش اخیر سازمان ملل آمار تازه‌ای از تخریب‌های سال گذشته منتشر کرد که برخی از آنها عبارتند از: تخریب کامل 18 هزار خانه و آسیب شدید به حدود 44 هزار واحد مسکونی، تخریب کامل 26مدرسه و آسیب دیدن 124 واحد آموزشی، آسیب دیدن 20 تا 30 درصد شبکه آب و فاضلاب، تخریب قسمت زیادی از بخش کشاورزی به ارزش 550 میلیون دلار، 247 کارخانه و 300 مرکز تجاری به طور کامل یا جزئی تخریب شده‌اند، آسیب پنج میلیون دلاری به بخش صنعتی، آسیب دیدن یا تخریب مکان‌های گردشگری و همچنین فضاهایی که در یونسکو ثبت جهانی شده بودند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها