بیشتر شاغلان دست‌کم 48 ساعت در هفته را همراه همکارانشان در محیط کار می‌گذرانند و در بسیاری از موارد بذر دوستی و رفاقت را در آن می‌پرورانند.
کد خبر: ۷۹۱۹۷۸

با وجود این، در میان شاغلان اتفاق‌نظری درباره امتداد یافتن ارتباط دوستانه به خارج از محیط کار، برقراری ارتباط خانوادگی و... وجود ندارد. اما پروفسور ادوارد نایزنبرگ، استاد مدرسه روان‌شناسی دانشگاه هاروارد و نویسنده کتاب «ارتباط میان فردی، رمز مانایی بشر» معتقد است، وارد کردن رفاقت همکاران به میان اعضای خانواده تاثیرات شگرفی بر تندرستی جسم و روح، افزایش اعتماد به نفس و بهبود رضایت شغلی آنها خواهد گذاشت.

1ـ ایجاد حس همکاری و رضایت شغلی

همکاران باید در بیرون از محیط کار نیز روابط دوستانه‌شان را حفظ کنند تا علاوه بر لذت بردن از کار کردن در کنار هم بتوانند در موقعیت‌های بحرانی از یکدیگر کمک بگیرند. ادامه یافتن روابط دوستانه در خارج از محیط کار به استحکام ارتباطات، بهبود خلق و خوی کارکنان، کاهش توقعات غیرمنطقی و درک بهتر از نقش‌ها نیز می‌انجامد.

2ـ حفظ احساسات و حریم شخصی

ادامه دادن به روابط دوستانه در خارج از محل کار، مهارت‌های برقراری ارتباط و توانایی حفظ حریم شخصی و احساسات را در افراد ارتقا می‌بخشد. متاسفانه در بسیاری از موارد، افراد به دلیل نداشتن مهارت کافی در حفظ حریم شخصی و کنترل احساسات به رابطه دوستانه‌شان لطمه می‌زنند.

3ـ شناخت عمیق

ارتباط کارکنان در خارج از محیط کار باعث شناخت دقیق و عمیق‌تر از یکدیگر می‌شود و پویایی‌شان در محل کار را افزایش می‌دهد.

4ـ از میان رفتن عادات منفی ارتباطی

برقراری ارتباط با همکاران در بیرون از محل کار، سرزنش، قضاوت، تهدید و مسخره کردن دیگران را از میان می‌برد.

5ـ شناخت تفاوت‌ها

همکارانی که روابط صمیمانه‌ای برقرار می‌کنند، نه‌تنها تفاوت‌های فردی یکدیگر را می‌پذیرند، بلکه از آنها برای پوشاندن نقاط ضعف یکدیگر استفاده می‌کنند.

6ـ اعتماد

زیربنای ارتباط سالم اعتماد است. هرگز بدون اعتماد نمی‌توان رابطه‌ای سازنده ایجاد کرد. اعتماد سبب می‌شود همکاران صمیمی با فراغ بال و آسودگی افکار و اعتقادات‌شان را به زبان آورند.

7ـ احترام متقابل

احترام گذاشتن به ایده‌ها و نظرات صمیمیت را افزایش می‌دهد. همکارانی که به دوستان یکدیگر تبدیل شده‌اند، در ارتباطات میان فردی و خانوادگی برای ایده‌ها و نظرات یکدیگر ارزش قائل‌ هستند و احترام متقابل را می‌آموزند.

منبع:success / مترجم: حسین صفاری

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها