تحلیل

هدف اسرائیل از حمله اخیر چه بود؟

حزب‌الله تنها هدف حمله موشکی عصر یکشنبه ارتش صهیونیستی به گروهی از مجاهدان محور مقاومت در شهرک مزرعه الامل منطقه القنیطره نبود.
کد خبر: ۷۶۱۷۵۶

به گزارش روزنامه لبنانی الاخبار، این حمله دو ماه قبل از انتخابات در رژیم صهیونیستی که می‌تواند بر آینده «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر کنونی این رژیم تاثیر بگذارد، انجام شد و او بعد از این همه شکست سیاسی، نظامی و امنیتی و بحران اقتصادی در این رژیم دست به این حماقت نظامی زد، در حالی که نمی‌دانست چه پیامدی برای او و رژیم اشغالگر اسرائیل دارد.

این حمله بعد از اظهارات «سیدحسن نصرالله» دبیرکل حزب‌الله لبنان با شبکه المیادین صورت گرفت که از وجود سلاح‌های پیشرفته‌تر از موشک فاتح 110 و آمادگی کامل مقاومت به‌رغم حضور در سوریه سخن گفت. بنابر این رژیم صهیونیستی، ایران را مسئول تجهیز حزب‌الله به سلاح‌های پیشرفته جدید می‌داند.

این حمله با از سرگیری مذاکرات بین ایران و غرب و پیام روشن «باراک اوباما» به کنگره آمریکا مبنی بر وتوی هرگونه تحریم جدید علیه ایران صورت گرفت.

رژیم صهیونیستی که نفوذی گسترده در کنگره دارد، توافق غرب و ایران را خطری بزرگ برای موجودیت خود می‌داند، بنابر این به این نتیجه رسیده است که بحرانی شدن شرایط امنیتی منطقه می‌تواند در این لحظات حساس و تعیین‌کننده در تحقق اهداف این رژیم و ضربه زدن به محور مقاومت و حتی لغو یا دست‌کم تاخیر توافق نهایی بین ایران و غرب کمک کند.

این حمله 24 ساعت قبل از سفر بسیار مهم وزیر دفاع روسیه و هیات همراه او به ایران صورت گرفت بویژه این‌که انتظار می‌رود تهران و مسکو به توافق امنیتی و دفاعی جدید دست یابند و البته از این بابت اسرائیل و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس در این نگرانی‌ها شریک هستند.

درست است که روابط روسیه و رژیم صهیونیستی بد نیست اما حمایت روسیه از قطعنامه تعیین زمان پایان اشغالگری این رژیم در شورای امنیت، حمایت از تشکیل کشور مستقل فلسطین، تلاش‌های گسترده مسکو برای حل سیاسی بحران سوریه و برگزاری نشست دولت سوریه و مخالفان و نزدیک شدن مسکو به تهران، نه تنها برای تل‌آویو خوشایند نیست بلکه موجب نگرانی روز افزون آن شده است.

نتانیاهو بعد از شرکت در راهپیمایی ضد تروریسم در پاریس و تبلیغات گسترده صهیونیست‌ها در این باره و ریختن اشک تمساح و اعلام استقبال از یهودیان فرانسه در شهرک‌های صهیونیست‌نشین، به این نتیجه رسیده است که اگر دست به یک اقدام جدید تروریستی بزند باز هم دنیا سکوت و حتی حمایت خواهد کرد. با توجه به این دلایل، رژیم صهیونیستی تصمیم به انجام این حمله گرفت اما با قطعیت می‌توان گفت که این رژیم، جمهوری اسلامی ایران را بزرگ‌ترین خطر برای موجودیت خود می‌داند و بارها به آن اعتراف کرده است بویژه این‌که اکنون نگران است غرب و آمریکا پشت سرش را خالی کنند و حضور حزب‌الله، سوریه و ایران را هم بیخ‌گوش خود احساس می‌کند.

رژیم صهیونیستی با توجه به این‌که دریافته است ایران، سوریه و حزب‌الله امروز از شرایط امنیتی و سیاسی خوبی برخوردار هستند و این شرایط برای آنها در حال بهتر شدن است، تصمیم به این ماجراجویی نظامی در منطقه القنیطره سوریه گرفت تا شاید حزب‌الله را به واکنشی که به‌دنبال آن سوریه و ایران هم مجبور به دخالت شوند، وادار کند تا از این طریق محور مقاومت را از مرزهای فلسطین اشغالی دور و هدف بزرگ‌تر خود را یعنی ایجاد مانع بر سر راه امضای توافق هسته‌ای بین ایران و غرب محقق کند.

اکنون سوال این است که آیا حزب‌الله باید پاسخ بدهد؟ جواب این است که ممکن نیست پاسخ ندهد و در عملیاتی خاص قطعا پاسخی مناسب و دردناک خواهد داد بویژه این‌که اکنون امکان همراهی و همکاری ملت‌های عرب و فلسطین با محور مقاومت بیشتر احساس می‌شود. اصلا بعد از اظهارات اخیر دبیرکل حزب‌الله، گزینه سکوت حزب‌الله معنا ندارد و از سوی دیگر صهیونیست‌ها بخوبی می‌دانند که سیدحسن نصرالله تهدیدی نمی‌کند که نتواند آن را اجرا کند و مهم‌تر این‌که از قدرت حزب‌الله برای موفقیت آگاه هستند.

در هر صورت باید منتظر پاسخ حزب‌الله که سیدحسن نصرالله زمان، مکان و نحوه آن را با کمک مقامات ارشد مقاومت تعیین می‌کند و واکنش رژیم صهیونیستی به آن بود.

آیا رژیم صهیونیستی باز هم پاسخی در اندازه حمله احتمالی حزب‌الله خواهد داد یا این‌که آتش جنگ از جولان تا شبعا و سراسر جنوب لبنان شعله‌ور خواهد شد.

به نظر می‌رسد تاکنون حزب‌الله و اسرائیل به ارسال پیام‌های امنیتی مبنی براین‌که قواعد بازی فعلا نباید تغییر کند، بسنده کرده بودند اما اکنون شرایط تغییر کرده و رژیم صهیونیستی باید نتیجه جنایت خود را در القنیطره سوریه تحمل کند. اما این احتمال وجود دارد که رژیم صهیونیستی با توجه به بهبود شرایط محور مقاومت و نداشتن فرصتی دیگر برای ایجاد مانع در مسیر توافق نهایی ایران و غرب تصمیم بگیرد که اوضاع را بحرانی و از کنترل خارج کند.

منبع: ایرنا

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها