جام جم سرا به نقل از مهر: مواد غذایی زیر را در وعده صبحانه خود بگنجانید تا اثرات آن را در عملکرد مغز خود ببینید:
تخم مرغ
کولین به عنوان یک نوع ویتامین B که در تخم مرغ وجود دارد نقش مهمی در عملکرد مغز و حافظه دارد. در تحقیقاتی که از ۱۴۰۰ مرد و زن انجام شده و نتایج آن در مجله تغذیه بالینی منتشر شده مشخص شده است که افرادی که غذاهای دارای کولین مصرف میکردند در آزمایشهای حافظه و یادگیری کلامی بهتر از دیگران عمل کردهاند.
تخم مرغ همچنین دارای پروتئین با کیفیتی است، این پروتئین با ثابت نگاه داشتن قند خون به فرد کمک میکند تمرکز کند و برای مدت طولانی تری احساس سیری داشته باشد. مهم نیست که تخم مرغ در وعده صبحانه به صورت املت، همزده و یا پخته مصرف شود، آنچه اهمیت دارد این است که تخم مرغ منبع غنی مواد مغذی است که مغز و بدن را در تمام طول صبح تأمین میکند.
غلات
محصولات دارای غلات در وعده صبحانه دارای اهمیت هستند، چرا که بدن ما کربوهیدرات را به گلوکز تبدیل میکند. گلوکز نیز سوخت دارای اولویت مغز است. غذاهای غنی از غلات و یا دارای غلات کامل دارای ویتامین بیهستند، ویتامینی که برای تمرکز و سالم ماندن مغز حائز اهمیت است. توصیه کلی این است که نیمی از غلات مصرفی خود را از غلات کامل تأمین کنید.
برای رسیدن به انرژی ثابت و عملکرد مغزی بهتر، توصیه شده است که غلات خود را با پروتئین مصرف کنید. چند ترکیب ساده غلات و پروتئین میتواند قدرت مغز را در طول صبح افزایش دهد برخی از این ترکیبها نان تست همراه کره بادام زمینی، وعدههای تهیه شده با جو به همراه خانواده توتها و یا نانهای تست شده همراه با تخم مرغ همزده هستند.
انگور
تحقیقات نشان میدهد که مصرف انگورهای مختلف سبز، قرمز و سیاه نقش مهمی در بهبود دفاع آنتی اکسیدانی ما دارد و سلامت مغز را ارتقا میدهد. در تحقیقات اولیه به نظر میرسید که انگورها به وسیله بیاثر کردن تنش اکسایشی و تورم به سلامت مغز کمک کرده و یا فعالیت برخی ژنهای خاص مرتبط با بیماریهای ناشی از کهولت سن مغز را هدف میگیرند.
بادام
بادام منبع عالی از ویتامین ایی است و ۳۷ درصد میزان توصیه شده جذب روزانه این ویتامین با خوردن ۲۳ عدد بادام تأمین میشود. تحقیقاتی که در مجله همه گیریشناسی آمریکا منتشر شده نشان میدهد که جذب ویتامینای به ممانعت از تحلیلشناختی مغز به ویژه در سالخوردگان کمک میکند.
بادام همچنین ترکیب سالمی از پروتئینها، فیبرها و چربیهای سالم است که سطح قند خون را حفظ میکند و موجب میشود که فرد در طول روز متمرکز و با انرژی بماند.
جو
جو دارای آهن، روی، پتاسیوم و ویتامینهای بیو همچنین مواد مغذی است که به رشد مغز و عملکرد آن با ظرفیت کامل کمک میکند. فیبر موجود در جو به احساس سیری تا وعده بعدی کمک میکند. تحقیقات نشان میدهد کودکانی که در وعده صبحانه غذای تهیه شده با جو میخورد ۲۰ درصد عملکرد بهتری در آزمونها دارند تا کودکانی که غلات شکردار میخورند. میتوان این وعده غذایی را با آجیل، دارچین و یا موز صرف کرد.
سیب
سیبها سرشار از کوارستین هستند، کوارستین یک آنتی اکسیدان است که از سلولهای مغز محافظت میکند و براساس تحقیقات محققان دانشگاه کورنل، کوارستین از سلولهای مغزی در مقابل حملات رادیکالهای آزاد حفاظت میکند. مصرف یک سیب در وعده صبحانه با پوست حائز اهمیت است چرا که حجم بالایی از کوارستین سیب در پوست آن وجوددارد.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد