جام جم سرا: دکتر «یانگ شو»، متخصص ارشد در انجام این مطالعه از کالج پزشکی بیلور در تگزاس گفت: ترشح هورمونها در زنان نقش مهمی در ابتلای فرد به این اختلال یا پیشگیری از آن بازی میکند. زمانی که استروژن بالاست از بروز اختلال پرخوری جلوگیری میشود اما پایین بودن میزان استروژن ترشح شده در افزایش میل به پرخوری نقش دارد.
متخصصان بر اساس این بررسی آزمایشگاهی انجام شده روی تعدادی موش ماده، اظهار داشتند: همان طور که پیش از این مشخص شده بود استروژن درمانی میتواند خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهد و به همین دلیل در مورد این موشها تزریق ترکیبی از استروژن و پپتید GLP-1 انجام گرفت.
یانگ شو گفت: بر اساس مدل انجام شده مشاهده کردیم این تزریق، گیرنده استروژن را در منطقه تولید سروتونین در مغز فعال میکند. این بخش از مغز با بروز میل به پرخوری در فرد ارتباط دارد. مطالعات کمی وجود دارد که نشان میدهد در مبتلایان به پرخوری میزان پپتید GLP-1 در خون آنان پایین باشد اما در هیچ تحقیقی نشان داده نشده که این پپتید اختلال پرخوری را در حیوانات و انسانها سرکوب میکند.
این متخصصان میگوید: ما در بررسی خود نشان دادیم استروژن و GLP-1 در کنار یکدیگر اختلال پرخوری را کاهش داده و این پپتید میتواند استروژن را به بخش خاصی از مغز انتقال دهد که به بافت سینه آسیب نرسد.
به نقل از مدیکال دیلی، در بروز اختلالهای غذایی همچون پرخوری و بیاشتهایی بیش از یک عامل نقش دارد. طبق بررسی کارشناسان موسسه ملی سلامت در اغلب موارد، ترکیبی از عوامل رفتاری، زیستشناختی، روانی و اجتماعی موجب ابتلای فرد به این اختلالات میشوند. (ایسنا)
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد