قیمت گاز مایع سیلندری بیش از 2 برابر و قیمت گاز خانگی 20 درصد بیشتر شد

قیمت 4 حامل انرژی افزایش یافت

دولت پس از افزایش چراغ خاموش قیمت برق و آب در پیش از آغاز سال93، به گرانی قیمت گاز، نفت کوره، نفت سفید و گاز مایع ال.پی.جی در تعطیلات نوروزی اقدام کرد تا همه نگاه‌ها به سرنوشت قیمت بنزین، سی.ان.جی و گازوئیل باشد.
کد خبر: ۶۵۹۱۶۱

به گزارش مهر، دولت به منظور اجرای مرحله به مرحله فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها و پس از افزایش 25 درصدی قیمت برق و 20 درصدی قیمت آب در اسفند سال گذشته، از ابتدای فروردین امسال بهای هر مترمکعب گاز طبیعی مشترکان خانگی را حدود 20 درصد افزایش داد.

علاوه بر این، قیمت سه فرآورده اصلی نفتی شامل نفت کوره، نفت سفید و گاز مایع ال.پی.جی نیز از ابتدای فروردین امسال گران شد.

در این بین گاز مایع بیشترین افزایش قیمت را نسبت به اسفند سال گذشته تجربه کرده است، به طوری که بهای هر کیلوگرم گاز مایع با افزایش بیش از دو برابری روبه‌رو شده است.

براساس مصوبه دولت از ابتدای فروردین امسال قیمت گاز مایع (LPG)به صورت سیلندر ١١ کیلویی در ازای هر کیلو ٢١٠٠ ریال و در سیلندرهای بیش از ١١ کیلو و مخازن بالک هر کیلو ٦٥٠٠ ریال تعیین شده است.

از این‌رو قیمت گاز مایع از صد تومان سال گذشته به یکباره با افزایش بیش از صددرصدی به 210 تومان رسیده است.براساس تصویب نامه هیات وزیران، از ابتدای امسال قیمت هر لیتر نفت سفید حرارتی ویژه مصارف خانگی با کالابرگ نیز١٥٠٠ ریال و قیمت هر لیتر نفت کوره سوخت حرارتی نیز ٢٥٠٠ ریال اعلام شد.

بر این اساس، بهای هر لیتر نفت سفید در مقایسه با اسفند سال گذشته 50 تومان و قیمت هر لیتر نفت کوره با افزایشی 50 تومانی روبه‌رو شده است.

جزئیات افزایش قیمت گاز

هیات وزیران همچنین به پیشنهاد وزارت نفت، تعرفه جدید گاز مصارف خانگی، عمومی و صنعتی سال 93 را تعیین کرد.

براساس تصمیم هیات وزیران، تعرفه‌های گاز برای مصارف خانگی به میزان 20 درصد و برای مصارف عمومی(دولتی، کسب و خدمات) به میزان 30 درصد افزایش می‌یابد.

همچنین براساس این مصوبه، نرخ گاز برای مصارف صنعتی از 700 ریال به ازای هر مترمکعب یکهزار ریال افزایش و نرخ گاز برای دیگر مصارف مندرج در جدول یادشده به میزان 15 درصد افزایش می‌یابد.

همچنین نرخ گاز برای تمامی مصارف بخش‌های پتروشیمی و فولاد به ازای هر مترمکعب به ترتیب به میزان 2650 ریال و 1320 ریال تعیین می‌شود.

در همین حال پیش‌بینی می‌شود تا دو هفته آینده دولت تدبیر و امید قیمت بنزین، سی.ان.جی و گازوئیل را نیز افزایش دهد.

هرچند گمانه‌زنی‌های متعددی در این خصوص مطرح شده اما هنوز هیچ یک از قیمت‌های اعلامی درباره این حامل‌های انرژی تعیین‌کننده قطعی نشده است.دولت قول داده شیب قیمتی این حامل‌های انرژی ملایم باشد.

تعیین منابع و مصارف افزایش قیمت ها

در همین حال هیات وزیران در دومین جلسه خود در سال جاری، منابع و مصارف حاصل از افزایش قیمت حامل‌های انرژی را تعیین کرد.

به گزارش واحد مرکزی خبر، بر این اساس منابع پیش‌بینی شده در این مصوبه از محل واریزی شرکت‌های پالایش نفت و در ازای تحویل هر بشکه نفت خام و میعانات گازی، شرکت ملی گاز ایران به ازای هر مترمکعب گاز فروخته شده در داخل کشور و وزارت نیرو به ازای هر کیلو وات ساعت برق مصرفی تمامی مشترکین برق صادراتی و یارانه نان، برق و دیگر کالاها تامین می‌شود.

پرداخت یارانه نقدی و غیرنقدی، کمک به بخش سلامت، کاهش هزینه‌های پرداختی بیماران در پرداخت هزینه‌های تشخیصی و درمانی بستری، کمک به بهبود بخش تولید، حمل و نقل عمومی و بهینه‌سازی مصرف انرژی در واحدهای تولیدی به عنوان مصارف مورد نظر از محل منابع مزبور تعیین شد.

همچنین در این مصوبه، چگونگی اجرای مرحله بعدی طرح هدفمندی یارانه‌ها و ساز و کار ثبت‌نام از متقاضیان و نیز شرایط انصراف از دریافت یارانه‌ها تعیین شد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها