وحید عرفانی متخصص تغذیه گفت: هویج اگر چه نوعی سبزی محسوب میشود اما از لحاظ خواص تا حدودی شبیه پرتقال است و میتوان آن را به جای میوه مصرف کرد.
وی افزود: معمولا هویج به دو نوع «زردک» و خود هویج معمولی که میزان قند و آهن این دو با هم متفاوت است و توصیه میکنیم افراد هویج را به صورت خام مصرف کنند.
این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه انجماد و پخته شدن هویج تنها مقدار کمی از ارزش غذایی آن کم میکند، اظهار کرد: برخی کودکان تمایل چندانی به خوردن هویج ندارند که میتوان آن را به صورت رنده شده روی سالاد داخل سوپ و حتی تکههای هویج را در کنار گوشت و مرغ صرف کرد.
عرفانی افزود: هویج تقریبا انواع ویتامینهای ضروری از جمله ویتامین آ، ب، ث، ای و دی و مواد معدنی مانند آهن، کلسیم، منیزیم، فسفر، مس، پتاسیم و سدیم است که نه تنها دستگاه ایمنی بدن را تقویت میکند بلکه در کاهش کلسترول خون و بهبود عملکرد دستگاه گوارش به دلیل فیبری که دارد موثر است.
وی به این نکته اشاره کرد که هویج در افرادی که ناراحتیهای رودهای دارند توصیه میشود چرا که باکتریهای بیماریزای روده را از بین میبرد و به نوعی ضد عفونی کننده رودهها و التیام دهنده زخم روده است و خانوادههایی که کودک آنها دچار بیماریهای انگلی هستند با اضافه کردن هویج به وعده غذایی کودک تا حد زیادی به رفع آن کمک میکند.
عرفانی همچنین به افرادی که دچار کم خونی هستند توصیه کرد: تا به دلیل آهن فراوانی که در این سبزی وجود دارد از آب هویج یا هویج خام بسیار مصرف کنند.
این متخصص تغذیه در پاسخ به اینکه برخی به دلیل مشکل بینایی خوردن هویج را در دستور غذایی قرار میدهند چقدر تاثیر دارد، گفت: ویتامین آ موجود در هویج قدرت بینایی را تقویت میکند و همچنین این سبزی از بروز بیماریهای شب کوری جلوگیری کرده و دید چشم را بهبود میبخشد و در بسیاری موارد از بروز آب مروارید جلوگیری میکند.(فارس)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد