برگزاری نشستی موازی با ژنو 2

روزنامه کومرسانت روسیه اعلام کرد، واشنگتن و مسکو درخصوص برگزاری نشستی در موازات نشست ژنو 2 با حضور ایران و عربستان توافق کرده‌اند.
کد خبر: ۶۴۲۸۸۵

به گزارش ایسنا، هدف آمریکا و روسیه از تلاش برای برگزاری این نشست رسیدن به توافق میان کشورهای بزرگ منطقه خاورمیانه بویژه ایران و عربستان جهت پایان دادن به بحران سوریه است. این نشست با مشارکت پنج کشور ایران، عربستان، ترکیه، آمریکا و روسیه برگزار خواهد شد. پیشتر مسکو پیشنهاد برگزاری نشستی منطقه‌ای را درباره سوریه داد، اما این پیشنهاد با مخالفت آمریکا روبه‌رو شد. اکنون دوطرف مسکو و واشنگتن امیدوارند برگزاری این نشست به موفقیت نشست ژنو 2 که قرار است دور دوم آن در دهم فوریه(بیست‌ و یکم بهمن) برگزار شود، کمک کند.

همچنین معاون وزیر خارجه روسیه از پیشنهاد مسکو به‌دولت و مخالفان سوری برای تشکیل گروه‌های کارشناسی برای بررسی موضوعات اساسی در جریان مذاکرات خبر داد. گنادی گاتیلف، معاون وزیر خارجه روسیه دیروز در گفت‌وگو با خبرگزاری نووستی با اشاره به پیشنهاد تشکیل گروه‌های کارشناسی از سوی دولت و مخالفان سوری، اظهار کرد: هدف از تشکیل این گروه‌های کارشناسی باید بررسی موضوعات اساسی و مهم در جریان مذاکرات ژنو باشد. وی افزود: رسیدن به توافق در موضوعاتی نظیر آتش‌بس، مسائل بشردوستانه، تشکیل کمیته انتقالی و دیگر مسائل مهم از جمله این موضوعات است. مسکو امیدوار است دور بعدی مذاکرات میان دولت و مخالفان سوری، آخرین دور از مذاکرات نباشد و این گفت‌وگو بتواند در آینده نیز ادامه یابد.

در یک خبر دیگر روسیه اعلام کرد، انهدام مواد شیمیایی سوریه در ماه جاری پایان می‌یابد. به گزارش ایرنا، شماری از مقامات آمریکایی، دمشق را به‌دلیل تاخیر در اجرای این عملیات مورد انتقاد قرار داده‌اند، اما روسیه نگرانی غربی‌ها را در این زمینه بی‌جا و مبالغه‌آمیز دانسته و اتهامات در این زمینه را که تاخیر‌ها عمدی بوده، رد کرده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها