غذای آذری: آش انار

آش انار از جمله غذاهای آذری است که در فصل زمستان پخته و مصرف می‌شود. این آش حبوبات ندارد و فقط از غلات تهیه شده، بنابراین آش سبکی است و پس از مصرفش کمتر کسی احساس سنگینی می‌کند. البته در 2 طعم «ترش» و «ترش و شیرین» می‌توان آن را تهیه کرد.
کد خبر: ۶۳۰۳۲۰

مـواد لازم (برای 6 نفر)
گوشت چرخ‌کرده: 300 گرم (550 کیلوکالری)
سبزی آش خردشده: 8 لیوان (200 کیلوکالری)
برنج:5 /1 لیوان (240 کیلوکالری)
لپه:5/ 0 لیوان (100 کیلوکالری)
پیاز: 6 عدد (75 کیلوکالری)
روغن کانولا: 6 قاشق غذاخوری (540 کیلوکالری)
آب انار: 4 لیوان (240 کیلوکالری)
رب انار: 5/ 1 قاشق غذاخوری (0 کیلوکالری)
نمک و فلفل سیاه: به میزان دلخواه (0 کیلوکالری)

 

بیشتر بخوانید: طرز تهیه رب انار


 

طـرز تـهـیـه

ابتدا در تابه‌ای، پیازها را با 3 قاشق غذاخوری روغن کانولا سرخ کنید و کنار بگذارید. در قابلمه‌ای دیگر، گوشت و لپه را در باقیمانده روغن تفت دهید و نصف پیاز را به آن اضافه کنید. در مرحله بعدی سبزی‌ها را اضافه کنید و به این مخلوط 4 لیوان آب انار و 4 لیوان آب معمولی بیفزایید. سپس نمک، فلفل سیاه، رب انار و باقیمانده پیاز سرخ شده را نیز اضافه کنید. بگذارید تا محتویات آش در کنار هم به مدت 3 ساعت روی شعله ملایم باقی بمانند. به این ترتیب آش آماده خوردن خواهد بود.

مقدار کالری
موادغذایی یاد شده در مجموع تقریبا 1950 کیلوکالری انرژی دارند که در صورت تقسیم کردن آن بین 6 نفر 325 کیلوکالری به هر نفر خواهد رسید. البته در صورتی که آش با نان میل شود به ازای هر برش نان، 80 کیلوکالری انرژی به مقدار انرژی گفته شده اضافه خواهد شد. در ضمن با افزودن نعناع سرخ شده بیشتر به آش، به دلیل روغنی که دارد به ازای هر قاشق مرباخوری روغن مایع، 45 کیلوکالری به انرژی یاد شده اضافه می‌شود.
همراه این غذا می‌توانید آش را با برش‌های نازک نان میل کنید و بهتر است نان‌ مصرفی از نوع سبوس‌دار باشد. به‌علاوه، این نان می‌تواند تهیه‌شده با آرد گندم یا جو باشد. البته نان‌های خشک نیز گزینه‌های انتخابی مناسبی هستند اما نباید در مصرفشان زیاده‌روی کرد زیرا به‌راحتی باعث افزایش کالری دریافتی و بروز چاقی می‌شوند.

نکته‌هایی برای پخت این غذا وجود دارد که به ترتیب عبارتند از:
1. برای هرچه خوشمزه‌تر شدن این آش بهتر است قبل از آنکه سبزی آش را به سایر محتویات اضافه کنید، آن را تفت دهید. به این ترتیب طعم آش خاص‌تر می‌شود.
2. اگر لپه قبل از اضافه شدن به سایر مواد تشکیل‌دهنده آش، تفت داده شود، شکل خود را حین پخت بهتر حفظ خواهد کرد.
3. بنابر ذائقه از رب انار ترش یا شیرین استفاده کنید. البته بهتر است این رب در آش انار خیلی ترش و خیلی شیرین نباشد.
4. بهتر است به جای آب انارهای آماده از آب انار خانگی استفاده کنید یعنی آب انار را خودتان در خانه بگیرید و در آش بریزید.
5. بهتر است آش را در قابلمه‌های مسی بپزید و از پختن آش در قابلمه‌های تفلون خودداری کنید.
6. تا زمانی که آش جا بیفتد آن را روی شعله بگذارید. نشانه‌های این موضوع، پخته شدن لپه‌ها و آمدن روغن روی تمام ‌محتویات آش است.
7. هر قدر پیاز سرخ‌شده این آش بیشتر باشد، بهتر است. البته پیازها باید نگینی خرد شده باشند، نه به صورت هلالی. یادتان باشد پیازهای هلالی سرخ‌شده فقط در آش رشته مورد استفاده قرار می‌گیرد.
8. برای تزیین این آش کافی است فقط از نعناع سرخ‌شده استفاده کنید و هنگام سرو آن هیچ چاشنی‌ای در آش نریزید زیرا آب انار و رب انار به آن مزه ویژه‌ای می‌دهد.


اگر لاغر هستید
به شما توصیه می‌شود یک کاسه کوچک آش را اما با غلظت بالا با چند برش نان میل کنید. در ضمن در کاسه آشی که آماده سرو کردن است کمی ‌هم نعناع سرخ‌شده در روغن‌زیتون بریزید. به این ترتیب میزان کالری دریافتی‌تان به میزان قابل‌ملاحظه‌ای افزایش خواهد یافت.
اگر فشارخونتان بالاست
بهتر است در آش نمک نریزید و آن را فقط با آب انار مزه‌دار کنید. روغن کمی‌ در آش استفاده کنید و کمی‌ هم برگ سیر تازه در آش بریزید. در کل، هر چه آش پرسبزی‌تر باشد بهتر است زیرا سبزی‌های برگ سبز تیزه ترکیباتی دارند که دریافتشان به تنظیم فشارخون کمک می‌کند.
اگر چربی خون دارید
بهتر است به جای گوشت چرخ‌کرده از گوشت چرخ‌کرده مرغ استفاده کنید. می‌توانید قسمت سینه‌مرغ را برای چرخ کردن انتخاب کنید چون چربی کمتری دارد. لازم نیست مواد اولیه را ابتدا تفت دهید و به جای روغن کانولا می‌توانید از روغن‌زیتون استفاده کنید. حتما در آشتان اسفناج هم بریزید زیرا دارای فیبری است که به تنظیم چربی خونتان کمک خواهد کرد.

>> سلامت

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها