ایرانی ها ، دیروز بنابر آیین کهن آخرین روز از تعطیلات سال نو را همراه با سبزه های خود به دامان طبیعت پناه بردند ؛ هر چند حسرتی عمیق برای ساعت های تلف شده در ترافیک و ازدحام خودروها بویژه در شهرهای بزرگی مثل تهران ، دوباره از آغاز روزهای دردسر ترافیک و آلودگی هوا خبر داد.
کد خبر: ۶۱۹۵۹
ایرانیان سراسر کشور دیروز «سیزده را بدر» کردند. آنهایی که وسیله نقلیه داشتند از ساعت های اولیه صبح خود را به مبادی خروجی شهرها کشاندند، ولی ازدحام خودروها و جاده های باریک ، نگذاشت این روز چندان هم با خوشی آغاز و تمام شود.
شلوغی بوستان ها
بسیاری از بوستان های شهری نیز دیروز مملو از خانواده هایی بود که با اتوبوس های شرکت واحد و حتی با پای پیاده خود را به آنجا رسانده بودند تا رسم نوروز را با بدر کردن سیزده تکمیل کنند. به گزارش خبرنگاران جام جم از سراسر کشور ، امسال برخلاف چند سال گذشته به دلیل شرایط تقریبا مساعد و مناسب آب و هوایی در بسیاری از مناطق ، امکان حضور بیشتر مردم در دامان طبیعت فراهم شد. علیرضا خسروی ، شهروند تهرانی که در پارک لاله تهران به همراه خانواده اش حضور یافته است ، می گوید: امسال که گذشت ولی چه بهتر که برای سالهای بعد رسانه ها و بخصوص تلویزیون این ایده را بین مردم منتشر کنند که در طول تعطیلات نوروزی می توانند از فضای سبز پارک ها و طبیعت زیبای اطراف شهرها و روستاها استفاده کنند تا در روز سیزده بدر اینقدر برای رفتن به جاده چالوس و هراز و... سر و دست نشکنند. به نظر او حضور و ازدحام بیش از حد جمعیت در مناطق و طبیعت شناخته شده اطراف شهرها در یک روز فشار و خسارت زیادی به این مناطق طبیعی وارد می کند. البته شهروندان زیادی نیز برخلاف این نظر ، معتقدند به هر حال بنابر یک رسم کهن ، مردم سعی می کنند در سیزدهم عید به مناطق خوش آب و هوا و طبیعت بکر اطراف شهرها بروند که با توجه به جمعیت و تعداد خودروهای شخصی مشکلاتی مانند آلوده شدن طبیعت با زباله و یا ترافیک جاده ای پیش می آید و چه بهتر است که مردم با قبول این شرایط از آلوده کردن محیط زیست خودداری کنند و البته تا جایی که می توانند از وسایل نقلیه عمومی برای رفتن به اطراف شهرها استفاده کنند. از سویی دیگر ، مهیا کردن شرایط استفاده هر چه بیشتر از وسایل نقلیه عمومی در روز سیزده فروردین مساله ای است که باید برای سالهای آینده مورد توجه قرار گیرد ، چیزی که روز گذشته کمبود آن بخوبی احساس می شد.