رئیس‌جمهور آمریکا واکنش نظامی در قبال حمله شیمیایی اخیر در نزدیکی دمشق را به منظور رای‌گیری در کنگره، به تعویق انداخته است

دمشق: سازمان ملل جلوی جنگ را بگیرد

دمشق دیروز رسما از سازمان ملل متحد خواست برای جلوگیری از وقوع هرگونه تجاوز نظامی به سوریه تلاش کند. این در حالی است که اتحادیه عرب نیز در اجلاس اخیر خود به صورت تلویحی خواستار حمله نظامی به سوریه شد؛ حمله‌ای که مقامات دمشق می‌گویند در صورت وقوع فقط در جهت منافع گروه تروریستی القاعده خواهد بود.
کد خبر: ۵۹۳۴۷۸

به گزارش ایرنا، بشار جعفری، سفیر سوریه در سازمان ملل متحد در نامه‌ای به بان کی‌مون، دبیرکل این نهاد بین‌المللی و ماریا کریستینا پرسوال، رئیس شورای امنیت، از آنان خواست مسئولیت‌های جلوگیری از هرگونه تجاوز به سوریه و تلاش برای دستیابی به راه سیاسی برای حل بحران این کشور را برعهده بگیرند.

نماینده سوریه از شورای امنیت خواست نقش خود را به عنوان یک اهرم ایمنی برای جلوگیری از کاربرد نامعقول زور درخارج از چارچوب مشروعیت بین‌المللی ادامه دهد.

دولت سوریه با انکار کاربرد تسلیحات شیمیایی، گروه‌های تروریستی مخالف را به استفاده از این تسلیحات ممنوع متهم می‌کند. این در حالی است که کشورهای غربی و در راس آنها آمریکا دولت سوریه را متهم به استفاده از سلاح‌های شیمیایی می‌کنند. هنوز نتایج تحقیقات بازرسان سازمان ملل متحد منتشر نشده است.

در واکنش به اظهارات جنگ‌طلبانه مقامات آمریکایی، فیصل مقداد، معاون وزیر خارجه سوریه، در مصاحبه با بی‌بی‌سی در دمشق گفت: هر حمله‌ای علیه سوریه به معنی حمایت از القاعده است.

وی افزود: چنین حمله‌ای به تضعیف نهادهای بین‌المللی و گسترش تروریسم در سراسر منطقه خاورمیانه منجر خواهد شد و امنیت آمریکایی‌ها را در داخل و خارج مرزهای آمریکا به خطر می‌اندازد.

او در پاسخ به این پرسش که فکر می‌کند کنگره آمریکا چه تصمیمی درباره حمله به سوریه بگیرد، گفت: کنگره آمریکا همواره نشان داده که خیلی به فکر منافع اسرائیلی‌هاست. او در عین حال از اعضای کنگره خواست در این‌باره با «عقلانیت» تصمیم‌گیری کنند.

روز یکشنبه جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا در مصاحبه‌ای جدید مدعی شد این کشور شواهد محکمی در دست دارد که نشان می‌دهد در حمله مرگبار روز چهارشنبه سی‌ام مرداد در حومه شهر دمشق از گاز اعصاب سارین استفاده شده است.

وی در سخنانی مضحک، بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه را به آدولف هیتلر و صدام تشبیه کرد. با این حال سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه می‌گوید اتهامات غرب علیه سوریه مبنی بر استفاده این کشور از سلاح شیمیایی به‌هیچ‌وجه قانع‌کننده نیست.

موضع اتحادیه عرب

سرگردانی کشورهای غربی در حمله نظامی به سوریه که از یک هفته پیش تاکنون ادامه دارد، برخی کشورهای عربی را نگران و مضطرب ساخته است. از این رو محور عربستان تلاش کرد با برگزاری یک نشست تازه‌ای از وزرای خارجه اتحادیه عرب، جنگ‌افروزان غربی را تشویق کنند تا در امور سوریه دخالت نظامی کنند.

در این اجلاس وزیران خارجه اتحادیه عرب با طرح این ادعا که دولت سوریه مسئول اصلی استفاده از سلاح‌های شیمیایی در غوطه دمشق است، از جامعه جهانی و سازمان ملل خواستند به مسئولیت‌هایشان براساس منشور سازمان ملل و قوانین بین‌المللی عمل کنند.

به گزارش ایسنا،. آنان تصمیم گرفتند تا به منظور پیگیری آخرین تحولات سوریه نشست این اتحادیه همچنان ادامه داشته باشد.

در این نشست مقامات الجزایری اعلام کردند در انتظار نتایج نهایی تحقیقات تیم محققان سازمان ملل خواهند ماند و هیچ‌گونه تصمیمی مبتنی بر نقض نظم داخلی شورای اتحادیه عرب اتخاذ نخواهند کرد.

از سوی دیگر نبیل العربی، دبیرکل اتحادیه عرب در این نشست با محکوم کردن استفاده از سلاح‌های شیمیایی در سوریه و ادامه جنایات دیگری چون کشتار جمعی در این کشور نیز مدعی شد نظام سوریه مسئول این اقدامات است.

نبیل فهمی، وزیر امور خارجه مصر نیز تاکید کرد که کشورش خواهان حل و فصل بحران سوریه از طریق راهکار سیاسی و برگزاری کنفرانس ژنو 2 است.

اما سعود الفیصل، وزیر امور خارجه عربستان در اظهاراتی تند خواهان اتخاذ تصمیمی جدی در حمایت از دخالت کشورهای خارجی در سوریه شده و اعلام کرد: زمان آن فرارسیده که از جامعه جهانی بخواهیم به مسئولیت‌های خود عمل کرده و اقداماتی کوبنده برای پایان دادن به رنج‌هایی که مردم سوریه در سه سال گذشته با آن روبه‌رو بودند، اتخاذ کند. از سوی دیگر، احمد عاصی الجربا، رئیس ائتلاف مخالفان سوریه نیز خواهان حمایت از حمله نظامی علیه سوریه شد. دولت‌های لبنان، عراق و الجزایر مخالف هرگونه دخالت نظامی در سوریه هستند.

ادامه نگرانی‌ها

اظهارات جنگ‌طلبانه برخی کشورهای عرب و تمایل برخی محافل سیاسی در غرب همچنان نگرانی از احتمال وقوع یک حمله نظامی را دامن می‌زند. در همین رابطه دیروز دولت چین اعلام کرد نسبت به هرگونه حمله یکجانیه نظامی علیه سوریه، بشدت نگران است.

این در حالی است که باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا واکنش نظامی در قبال حمله شیمیایی اخیر در نزدیکی دمشق را به منظور رای‌گیری در کنگره، به تعویق انداخته است. گفته می‌شود باراک اوباما و دستیاران وی تماس‌های تلفنی پرحجمی را به منظور متقاعد کردن اعضای کنگره آمریکا برای تصویب حمله نظامی به سوریه آغاز کرده‌اند، اما به نظر می‌رسد این تلاش‌ها به دلیل خستگی مردم آمریکا از جنگ با شکست مواجه شود. به اعتقاد ناظران، باراک اوباما برای توافق نظر در کنگره آمریکاشانس خوبی دارد؛ زیرا اکثریت نمایندگان آن در اختیار حزب دموکرات است، اما برای کسب موافقت مجلس نمایندگان که تحت تسلط جمهوریخواهان است، کار دشواری در پیش خواهد داشت. اغلب قانونگذاران آمریکایی از تصمیم باراک‌ اوباما برای رایزنی با آنها استقبال کرده‌اند، اما هیچ تصمیمی برای آن‌که از تعطیلات تابستانی زودهنگام بیرون آمده تا مجددا گردهم آیند، نداشتند. این تعطیلات تا 9 سپتامبر (یک هفته دیگر) به طول می‌انجامد.

برخی خبرها از انگلستان نیز حاکی از آن بود که دیوید کامرون، نخست‌وزیر این کشور تحت فشار است تا یک بار دیگر از پارلمان بخواهد درخصوص اقدام نظامی این کشور علیه سوریه رای‌گیری کند، اما نیک کلگ، معاون نخست‌وزیر انگلستان دراین‌باره گفته است: دلیلی برای این کار وجود ندارد.

هفته پیش پارلمان انگلستان مشارکت این کشور در حمله نظامی به سوریه را به صورتی قاطع رد کرد.

در آخرین خبر مربوط به سوریه آمده است که روز گذشته یک حمله خمپاره‌ای به نزدیکی کاخ ریاست جمهوری در دمشق صورت گرفت. در این حمله چند نفر زخمی شدند، اما به کاخ آسیبی نرسید. کاخ ریاست جمهوری سوریه در منطقه المالکی دمشق، در یکی از مناطق حساس پایتخت واقع است و بعلاوه منزل بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه و چند مقام عالی‌رتبه دیگر نیز در این منطقه قرار دارد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها