آلو بخارا در کند کردن روند پیری، جلوگیری از یبوست، قوی کردن حافظه، پایین آوردن کلسترول، محافظت در برابر بیماری قلبی نقشی بسزا دارد و استفاده از آن در خورش آلو مسما، بی‌مسما نیست! طرز تهیه این خورش اصیل ایرانی را در ادامه بخوانید.
کد خبر: ۵۹۰۲۲۶

مواد لازم (برای ۴ نفر):

لپه — یک دوم پیمانه (۷۵گرم)

آلو– ۳۰۰گرم

آب — به میزان لازم

پیاز (خردشده) — ۱ عدد (۱۴۰گرم)

روغن مایع (مخصوص سرخ­کردن) — به مقدارلازم

مرغ (چهار تکه­شده) — ۱ عدد (۱۲۰۰گرم)

نمک و فلفل سیاه (پودرشده) — به مقدار لازم

زردچوبه — ۱ قاشق چای خوری (۳ گرم)

زعفران (ساییده و حل­شده در ‌آب‌جوش) — ۲ قاشق سوپ‌خوری

رب‌گوجه‌فرنگی — یک چهارم پیمانه (۶۰گرم)

شکر — یک جهارم پیمانه (۳۸گرم)

 

طرز تهیه:

۱- لپه را به مدت ۲۴ ساعت و آلو را به مدت یک ساعت در ظرف های جداگانه با مقداری آب خیس کنید(درمدت زمان خیساندن لپه، دو بار آب آن را عوض کنید). سپس در هنگام پخت در آبکش بریزید.

۲-  پیاز را در روغن تفت دهید تا طلایی رنگ شود.

۳- لپه را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید. (این عمل مانع از وارفتن و له شدن لپه می‌شود.)

۴-  دو پیمانه آب (۳۲۰ میلی‌لیتر) را به لپه بیفزایید و حرارت را زیاد کنید. زمانی که به جوش آمد، حرارت را ملایم کرده و درِ ظرف را بگذارید.

۵- مرغ را با نمک، فلفل و زردچوبه مزه‌دار کرده، ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید. سپس در تابه‌ای حاوی روغن تفت دهید.

۶- زمانی که لپه نیم‌پز شد (دو ساعت بعد از پخت)، مرغ را به همراه زعفران، نمک و فلفل به لپه بیفزایید.

۷-  در تابه‌ای رب گوجه‌فرنگی را در روغن تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. سپس در نیم ساعت آخر پخت، به همراه شکر و آلو (با آبی که در آن خیس خورده) به مواد بالا اضافه کنید و درِ ظرف را بگذارید تا خورش کاملاً جا بیفتد.

 

نکته:
شیرینی خورش آلو مسما بستگی به ذائقه شما دارد. می توانید آن را مَلس یا شیرین‌تر تهیه کنید.

>> آسمونی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱
جانان كسا
Iran, Islamic Republic of
۱۷:۱۹ - ۱۳۹۴/۰۳/۳۱
۰
۰
باسلام از زحماتتان ممنونم وقدردانی می كنم آلی بود بسیار آلی بود

نیازمندی ها