هتل‌ها،‌خانه‌های سبز

زمان آن رسیده که به مصرف صحیح انرژی در هتل‌ها توجه بیشتری شود. با افزایش استانداردهای هتلداری، تجهیزات فنی نیز پیچیده‌تر می‌شوند. فناوری‌های جدید، استفاده از انرژی را متنوع ساخته‌اند. بومی بودن یک هتل و برنامه‌ریزی مصرف انرژی آن به موضوع اقتصادی تبدیل شده است. ایران کشوری است چهار فصل که می‌توان در اقصا نقاط آن برای تأمین انرژی از منابع طبیعی استفاده کرد.
کد خبر: ۵۸۷۷۹۸

 تا چه حد در امر هتل سازی به این امر توجه شده؟ صرفه‌جویی در هتل‌ها به تعدیل امکانات رستورانی یا حذف آسانسور تعبیر شده است. ولی با بهینه‌سازی مصرف انرژی نیز می‌توان از مهمانان پذیرایی کرد. با شناخت موارد تامین انرژی در هتل‌های نوساز و قدیمی می‌توان مصرف انرژی را بهینه ساخت. منابع سرمایشی، گرمایشی، لوازم کمکی، انواع پنکه، تامین آب، نورپردازی، آسانسور، فاضلاب، تهویه هوا، دریافت برق و توزیع آن، آب گرم، وسائلی مثل یخچال و... از این موارد هستند. در تعیین یک الگوی مناسب، استفاده از انواع انرژی در هتل، ارتباط میان مصرف انرژی با اندازه و کاراکتر هتل، تهیه یک چک لیست در مورد ملاحظات مصرف انرژی باید در دستورکار روزمره مدیریت گنجانده شود. امروزه در جهان سعی برآن است که مصرف انرژی با توجه به نظریه خانه سبز به حداقل برسد، تلاشی که از سال 1990 آغاز شده است. موثرترین مکانیسم طراحی سبز، کنترل انرژی، کنترل نور، بهینه‌سازی دمای اتاق و آب و آگاهی کارکنان تشخیص داده شده است. افزون بر شناخت از چگونگی استفاده از انرژی و جلوگیری از به هدر رفتن آن، دانش منبع آن نیز حائز اهمیت است. منابع طبیعی انرژی، مانند گرمای خورشیدی، استفاده از جریان هوای طبیعی و نور خورشیدی، نمونه‌های ساده و شناخته شده‌ای هستند که باید به آنها توجه شود. استفاده از دستورالعمل‌های حفظ محیط‌زیست منوط به موقعیت هتل، میزان منابع موجود در محل، فرهنگ مصرفی حاکم در منطقه، اهداف استفاده از هتل و ... نمونه‌هایی هستند که می‌توان به آنها اشاره کرد.

نمونه‌های موفق شامل استفاده از انرژی خورشیدی، استفاده از بادگیرهای قدیمی در کنار دستگاه‌های تهویه، پوشش پنجره‌ها با لایه‌ها ی منعکس کننده، استفاده از لامپ‌های کم‌مصرف، استفاده از جریان هوای بیرونی برای تالارها و امثال آن، کنترل هوشمند سیستم آب‌رسانی و ... می‌شوند. آنچه امروزه مورد توجه مراجعان قرار می‌گیرد حساسیت هتل در حفظ محیط زیست و جوانب آن است. در بسیاری کشورها، برای ملاحظات زیست محیطی و مصرف بهینه از انرژی به هتل‌ها امتیاز تعلق می‌گیرد. مشاهدات ما نشان می‌دهند در ایران کمتر هتلی اقدام مؤثری در این باره انجام داده است. هتل‌های نوساز به‌دلیل وجود استانداردهای عمرانی الزاما چگونگی مصرف انرژی و صرفه‌جویی را رعایت می‌کنند. در برخی از مناطق بومی ایران با توجه به ساختار موجود مصرف انرژی مورد توجه قرار گرفته است. در هتل‌های قدیمی به‌دلیل پایه‌گذاری آنها بر استانداردهای قدیمی، نحوه استفاده از انواع انرژی در رده اولویت پایین قرار داشته است. این خود باعث مصرف بی‌رویه انرژی در این‌گونه هتل‌ها شده است. امید است با رعایت استانداردها و دستورالعمل‌های جهانی و با بومی‌سازی این قوانین بتوان قدمی در راه طراحی سبز و ایجاد هتل‌های سبز برداشت.

فریبا مصطفوی ‌/‌ مدرس طراحی داخلی هتل

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها