شیربرنج و فرنی را خیلیها میشناسند و بارها خوردهاند؛ پیش غذایی سبک و اشتهابرانگیز که این روزها برای سفرههای افطار هم مناسب است.
شیربرنج (برای چهار نفر):
مواد لازم:
برنج یک پیمانه (۲۰۰ گرم)
شیر دو لیتر
گلاب نصف پیمانه
طرز تهیه:
برنج را میشوئیم و به مدت ۲ ساعت در آب خیس میکنیم. بعد آن را از آبکش عبور داده، با ۲ لیوان آب میگذاریم بپزد تا نرم شود. شیر را اضافه کرده، حرارت را ملایم میکنیم تا شیربرنج آهسته بجوشد و کاملاً پخته و غلیظ شود. پس از آن گلاب را اضافه کرده، بعد از دو تا سه جوش قابلمه را از روی گاز و حرارت بر میداریم. شیربرنج آماده است. با شکر یا شیره و یا انواع مربا مصرف میکنیم.
فرنی (برای چهار نفر):
مواد لازم:
شیر نیم لیتر
آرد برنج ۲ قاشق سوپخوری (۵۰ گرم)
شکر ۴ قاشق سوپخوری (۱۰۰ گرم)
گلاب ۲ قاشق سوپخوری
طرز تهیه:
آرد برنج را در شیر حل میکنیم. شکر و گلاب را اضافه کرده، همه مواد را روی حرارت ملایم گاز قرار
میدهیم. باید مواد را مرتب هم زد. وقتی جوش آمد و کمی غلیظ شد، فرنی آماده شده. آن را در ظرف مناسب ریخته، پس از سرد شدن مصرف میکنیم.