گزارش

تاکید آمریکا و آلمان بر آزادی مرسی

مسئولان وزارت خارجه آمریکا با تاکید بر این‌که دستگیری رهبران سیاسی وضع فعلی مصر را پیچیده‌تر می‌کند، از دولت موقت این کشور خواستند مرسی را آزاد کند. این درحالی است که طرفداران مرسی از روز جمعه تظاهرات تازه‌ای را در شهرهای این کشور بویژه قاهره به راه انداختند وهمچنان بربازگشت او به قدرت تاکید دارند.
کد خبر: ۵۷۹۰۱۴

به گزارش ایسنا، جن پساکی، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا از ارتش مصر و رهبران جدید این کشور خواست تا محمد مرسی را هر چه سریع‌تر آزاد کنند. وی گفت: آمریکا با موضع آلمان که اخیرا بر ‌قید و بند نزدن بر جنبش اخوان‌المسلمین تاکید کرده بود، موافق است. وزارت خارجه آمریکا پیشتر نیز اعلام کرده بود که آن پاترسون، سفیر آمریکا در قاهره با عدلی منصور، رئیس‌جمهوری موقت مصر دیدار کرده است. منابع مصری می‌‌گویند وی با محمد مرسی نیز دیدار داشته است. مرسی هفته گذشته توسط ارتش از قدرت برکنار وعدلی منصور به‌عنوان رئیس‌جمهور موقت این کشور به جای وی، منصوب شد.

در همین رابطه روز جمعه باراک اوباما رئیس‌جمهور آمریکا و ملک عبدالله پادشاه عربستان یک گفت‌وگوی تلفنی برقرار و نسبت به وضع سوریه و مصر ابراز نگرانی کردند. براساس بیانیه کاخ سفید، اوباما گفته است ‌که از ادامه خشونت‌ها در مصر نگران است و آن دو بر لزوم استقرار یک دولت غیرنظامی مبتنی بر انتخابات دموکراتیک در این کشور تاکید کردند.

این اظهار نظرهای سیاسی در حالی بیان می‌شود که از دو روز پیش حامیان محمد مرسی با ادامه تحصن خود در میدان رابعه العدویه و سایر مناطق مصر خواستار بازگشت او به قدرت هستند. تظاهر‌کنندگان روز جمعه که به صورتی مسالمت‌آمیز شعار می‌دادند اعلام کردند شعار آنها از «درخواست برای تحقق مشروعیت به دموکراسی» تغییر پیدا کرده است. به گزارش ایسنا، حمزه زوبع، سخنگوی حزب آزادی و عدالت شاخه سیاسی اخوان‌المسلمین اعلام کرد علت تغییر شعار این بود که شرکای مصری این مساله را درک کرده‌اند که مرسی بخشی از دموکراسی و مشروعیت است. درهمین رابطه البلتاجی یکی از رهبران اخوان به‌صورت مشخص تاکید کرد تظاهرکنندگان چهار مطالبه مشخص دارند که عبارت است از؛ بازگشت مرسی به قدرت، بازگشت قانون اساسی به صحنه اجرایی کشور، بازگشت مجلس شورا و برکناری السیسی وزیر دفاع مصر.

این درحالی است که السیسی با یک اظهار نظر تازه گفته است مرسی دیگر به قدرت بازنخواهد گشت. به گزارش فارس، عبدالفتاح السیسی وزیر دفاع مصر در جمع فرماندهان شورای عالی ستاد مشترک مصر گفت: به‌طور رسمی اعلام می‌کنم که محمد مرسی دیگر رئیس‌جمهور مصر نیست. وی تاکید کرد، تلاش‌های مذبوحانه برخی جریان‌های سیاسی برای بازگرداندن مرسی به قدرت دیگر هیچ‌گونه تاثیری ندارد. به گفته وزیر دفاع مصر، برنامه فرماندهان ارتش در شرایط کنونی اجرای مناسب و مطلوب نقشه راه برای اداره کشور است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها