شبکه آموزش برای شب‌های ماه مبارک رمضان یک جُنگ ادبی تدارک دیده است

رقابت طنزپردازان در قندپهلو

«قندپهلو» عنوان یک جُنگ ادبی طنز است که به تهیه‌کنندگی امیر قمیشی در شبکه آموزش تولید می‌شود و قرار است در شب‌های ماه مبارک رمضان به نمایش درآید. به گفته قمیشی، طنزپردازان کشور در این برنامه با هم رقابت خواهند کرد، اما قند پهلو مشاعره تلویزیونی نیست.
کد خبر: ۵۷۵۷۳۲

تهیه‌کننده برنامه قندپهلو درباره ساختار این برنامه به جام‌جم گفت: همچنان پرچم مشاعره در شبکه آموزش در دستان دکتر اسماعیل‌آذر قرار دارد. برنامه قندپهلو بخش‌های متعددی دارد و مشاعره یکی از این بخش‌هاست.

17 بخش پنج دقیقه‌ای در کنار هم جنگ تلویزیونی قندپهلو را شکل می‌دهند. این بخش‌ها عناوین متفاوتی دارند که از آن جمله می‌توان به بیت تا بیت اشاره کرد که به مشاعره اختصاص دارد. مشاعره به مثل نیز یکی دیگر از بخش‌های این جنگ تلویزیونی است که شعر ادبی و شعر طنز را دربر می‌گیرد.

قمیشی با اشاره به اجرای برنامه به وسیله رضا رفیع تاکید کرد: هنوز هیات داوران این برنامه به‌طور دقیق مشخص نشده‌اند و تا اینجا فقط حضور شهرام شکیبا، طنزپرداز و مجری خوب کشورمان در جمع داوران قطعی شده است.

از آنجا که صرفا طنزپردازان می‌‌توانند در این مسابقه شرکت کنند، تولید یک برنامه 24 قسمتی کار چندان ساده‌ای نیست.

قمیشی در این باره ‌گفت: تعداد طنزپردازان موفق و علاقه‌مند به حضور در یک برنامه تلویزیونی آن‌قدر نیست که براحتی قندپهلو ساخته شود. پیش از ما شبکه رادیویی فرهنگ تولید چنین برنامه‌ای را در دستور کار خود قرار داده بود، اما عملا بیش از هفت قسمت از این برنامه که شاخه‌نبات نام داشت، ساخته نشد. در یک شبکه تلویزیونی همچنین اقدامی صورت گرفت، اما به نتیجه نرسید.

جنگ ادبی قندپهلو در 24 قسمت 50 دقیقه‌ای ساخته می‌شود و در طول این برنامه‌ها پنج گروه چهارنفره در چهار جلسه با هم رقابت خواهند کرد. در نهایت ده نفر از شرکت‌کنندگان به مرحله نهایی راه خواهند یافت و یک گروه چهارنفره به مرحله نهایی راه پیدا خواهند کرد. بخش نهایی این برنامه در روز عید فطر برگزار خواهد شد.

امیر قمیشی از جمله تهیه‌کنندگانی است که برنامه‌های متنوعی در تلویزیون تولید کرده است، از برنامه‌های کودک گرفته تا تله‌فیلم. اما به نظر می‌رسد او تولید برنامه دشواری را آغاز کرده است. قمیشی درباره میزان موفقیت برنامه جدیدش گفت: اصلا قابل پیش‌بینی نیست. من و همکارانم تلاش می‌کنیم تا برنامه به بهترین شکل ساخته شود، ایده‌هایی هم داریم اما کسی نمی‌داند نتیجه چه خواهد شد.

مسابقه قندپهلو براساس طرحی از مهدی قاسمی، مدیر شبکه آموزش شکل گرفته و قمیشی با همکاری و مشاوره رضا رفیع جزئیات آن را طراحی کرده‌اند.

قمیشی درباره هدف شبکه آموزش از ایجاد چنین برنامه‌ای گفت: دو سال پیش در شبکه آموزش ویژه‌برنامه‌ای هنگام افطار به مخاطبان ارائه می‌شد که رضا رفیع اجرای آن را به عهده داشت و شعارش این بود: رمضان ماه لبخند خدا به بندگان. همین شعار ما را به این نتیجه رساند در ماهی که حتی نفس کشیدن و خوابیدن هم می‌تواند عبادت محسوب شود، حتما لبخند هم می‌تواند عبادت باشد. ما در این برنامه به‌دنبال ایجاد لبخندی هستیم که ریشه در ادبیات کهن و باورهایمان داشته باشد. ادبیات ما سرشار از نازک‌بینی و نکته‌سنجی‌های طنازانه است و این مقوله بخصوص در آثار سعدی و حافظ کاملا قابل بررسی است.

قمیشی معتقد است که ادبیات ما و بخصوص اشعار حافظ مملو از طنزهای رندانه و تفکربرانگیز است. وی در این باره گفت: رمضان ماه تفکر است و دیدیم چه بهتر از این که در این ماه به بهانه برگزاری یک مسابقه تلویزیونی اشعار تفکربرانگیز شاعران طناز را روایت کنیم!

این تهیه‌کننده درباره شیوه حضور طنزپردازان در برنامه قندپهلو گفت: از آنجا که شرکت‌کنندگان از چهره‌های سرشناس حوزه طنز و حرفه‌ای‌های ادبیات هستند، حضورشان در این برنامه جذاب خواهد بود.

قمیشی در این باره توضیح داد: سعی داریم از ورود طنزپردازان تا خروج آنها از مسابقه، روایت داستانی داشته باشد. شیرینی ذاتی طنزپردازان در این زمینه به ما کمک خواهد کرد، چرا که چنین درامی را نمی‌توان براساس متن از پیش‌نوشته شده ایجاد کرد و به ذوق خود شرکت‌کنندگان برمی‌گردد.

تهیه‌کننده قندپهلو به ذوق ذاتی طنزپردازان امیدوار است و تلاش می‌کند از همه امکانات برای تهیه یک مسابقه متفاوت بهره بگیرد، چرا که به اعتقاد او نبود این درام ممکن است مسابقه را به ورطه تکرار و کسالت ببرد و از شادابی و طراوت دور سازد.

قندپهلو برمبنای توضیحات امیر قمیشی قرار است یک جنگ فاخر باشد و لبخندی اندیشمندانه بر لب مخاطب بنشاند. وی تاکید کرد: همه چیز در این برنامه بر مبنای یک برنامه ادبی و شایسته ادبیات غنی کشورمان پیش‌بینی شده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها