بارش باران در‌گلوی تشنه کویر

همزمان با بارش برف در اکثر استان‌های شمالی و شمال غربی کشور، برخی استان‌های جنوبی کشور بویژه سیستان و بلوچستان و همچنین کویر لوت در استان کرمان نیز از شامگاه یکشنبه شاهد بارش شدید باران بود.
کد خبر: ۵۲۴۱۴۶

بارش باران که در تمامی شهرستان‌های سیستان و بلوچستان گزارش شده و به دلیل خشکسالی‌های چندساله اخیر باعث خوشحالی مردم و کشاورزان شده است، در نقاط جنوبی این استان بویژه شهرستان چابهار به حدی بود که باعث ایجاد سیلاب و کشته شدن دو شهروند چابهاری شد‌. همچنین موجب ‌ وارد آمدن خسارات زیاد به منازل و زیرساخت‌های شهری ، انسداد برخی راه‌های مواصلاتی‌ و تعطیلی مدارس شهرستان چابهار در تمام مقاطع تحصیلی ‌شد.

به گزارش خبرگزاری‌ها، حجم شدید بارندگی که در نوع خود بی‌سابقه بود، در عرض کمتر از چند ساعت خیابان‌های شهر چابهار را مسدود، برق مناطق مختلف را قطع و منازل حاشیه شهر را تخریب و خسارات فراوانی به منازل حاشیه شهر ازجمله، زیباشهر، گلشهر و کمپ‌های حاشیه‌ای چابهار واردکرد.

نبود فضایی برای تخلیه روان‌آب‌های حاصل از بارندگی علت جمع شدن حجم زیادی از این روان‌آب‌ها در سطح شهر عنوان شده است.

از سوی دیگر با توجه به شرایط خاص استان سیستان و بلوچستان، با شروع بارندگی‌ روان‌آب سریعا به سیلاب تبدیل شده و منطقه را با خطر جدی روبه‌رو می‌کند.

شهردار چابهار در این‌باره گفت: در پی بارندگی یکشنبه شب، زیرساخت‌های شهری چابهار بیشترین آسیب را دید.

حمیدالله بلیده با بیان این‌که ظرفیت بارندگی بالاتر از حد پیش‌بینی‌های صورت گرفته بود، درباره میزان خسارات وارده بر اثر این بارش‌ها افزود: منازل و زیرساخت‌های شهری از عمده‌ترین مواردی است که بیشترین حجم آسیب‌دیدگی را به خود اختصاص داده و میزان دقیق خسارت‌های احتمالی را پس از جمع‌بندی می‌توان اعلام کرد.

وی بیان کرد: حجم بالای این بارندگی به زیرساخت‌های در حال تعمیر راه نیز خساراتی وارد کرده است، به‌طوری که در بسیاری از قسمت‌ها موجب تخریب آسفالت و روکش‌های معابر شده است.‌ گزارش‌های رسیده از منطقه زرآباد حاکی از طغیان رودخانه‌ها به دلیل بارندگی شدید و بروز خسارت زیاد به این بخش است.

مجتبی شجاعی، بخشدار زرآباد در زاهدان در این‌باره گفت: به علت طغیان رودخانه‌ رابچ و سایر رودخانه‌های فصلی، محور زرآباد به جاسک تا اطلاع ثانوی مسدود شد.

در همین حال مدیرکل راه و شهرسازی جنوب سیستان و بلوچستان از مسدود شدن دو محور از محورهای مواصلاتی جنوب سیستان و بلوچستان بر اثر بارش باران خبر داد و گفت: بر اثر بارش شدید باران و طغیان رودخانه رابج از ساعت 24 یکشنبه شب تردد در محور کنارک ـ جاسک غیرممکن اعلام شده است.

ایوب کرد افزود: محور نیکشهر ـ بنت نیز از ساعت 5 صبح امروز تا اطلاع ثانوی مسدود اعلام شده است، هرچند راهداران جنوب سیستان و بلوچستان در حال تلاش هستند تا این محورها در کمترین زمان ممکن بازگشایی شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها