روزگاری که گراهام بل تلفن را اختراع کرد، شاید حتی تصویر امروز ما در ذهنش نمی گنجید که از تلفن سیمی محدود او بتوان به تکنولوژی ای رسید که حتی نتوان حد و مرزی برای آن قایل شد.
کد خبر: ۴۹۰۸۲
چیزی که امروزه از آن به عنوان یک نیاز تعبیر می شود. بشر نیازمند «ارتباط» است و بدون «ارتباط» زندگی وی فلج است و کاری نمی تواند از پیش ببرد.
از نگاه دیگر شاید «خبر» به عنوان نیاز اصلی در زندگی روزمره باشد؛ نیاز به استفاده از رسانه ها و نیاز به استفاده از ارتباط برای خبرگیری و خبررسانی.
بنابراین ارتباطات امر ساده ای نیست که بتوان به صورت گذرا از آن گذشت ، بلکه واقعیتی است که در همه زمانها به عنوان مشغله عده ای به شمار می رود و در عصر ما که به عنوان عصر ارتباطات نامگذاری شده ، این امر از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است.
به همین دلیل ، 5 سال متوالی است که نمایشگاهی تحت عنوان نمایشگاه تخصصی مخابرات ، ارتباطات و تکنولوژی اطلاع رسانی در تهران برگزار می شود.
امسال این نمایشگاه از 29 شهریور، به مدت 4 روز در محل دایمی نمایشگاه های تهران و با حضور بیش از صد شرکت ایرانی و خارجی ، در زمینه های مخابرات ، شبکه های رایانه ای ، نرم افزار، تجارت الکترونیکی ، فناوری اطلاعات و تجهیزات رادیو و تلویزیونی ، برگزار شد.
«ارتباطات» نقش بسیار حیاتی در زندگی ما دارند و حوزه آن از ارتباطات بسیار کوچک همچون ارتباط تلفنی شروع می شود و تا سطح بسیار گسترده مثل ارتباطات فراقاره ای و ارتباطاتی که حد و مرز نمی توان برای آنها قایل شد، ختم می شود و حتی در یک نگاه بسیار گسترده ، می توان ارتباط یک شخص روی زمین را با فضا در نظر گرفت.
با توجه به چنین اهمیتی بود که نمایشگاه امسال با نام «تله کام 2004 تهران» تله کام مخفف کلمه Tele communication به معنای ارتباطات است با بالاترین استانداردهای روز دنیا و در سطح بسیار گسترده ای با حضور تعداد زیادی مهمانان خارجی برگزار شد.
یکی از محاسن این نمایشگاه تخصصی بودن و سطح بالا بودن آن بود که در کنار فروش باعث شده بود اغلب بازدیدکنندگان افراد متخصص و ارگان های مرتبط با مخابرات باشند.
تله کام چیست؛
تله کام در حقیقت در برگیرنده تمام تکنولوژی ها و صنایعی است که در ارتباط با اتصال بین انسانهاست ، از تکنولوژی های نوین استفاده می شود و باعث می شود انسانها با هم ارتباط پیدا کنند و این می تواند تکنولوژی مخابرات و یا تکنولوژی از طریق نشریات باشد. یک سیستم مخابراتی از چند لایه تشکیل می شود.
سیستم های مخابراتی از لایه قطعات غیرفعال تا لایه های قطعات هوشمند همگی در محدوده تله کام جای دارند. به عبارت دیگر، هر قطعه ای در این صنعت که به نحوی با سیستم های مخابراتی مرتبط شود، در غالب این نمایشگاه می گنجد.
در نظر عده ای از کارشناسان حجم داده ها و سرعت انتقال آنها در سیستم هایی که برای انتقال داده ها در نظر گرفته شده اند، اهمیت زیادی دارد؛ چرا که در هر قشر و در هر سطحی از جامعه ، این ارتباطات وجود دارد؛ ارتباطات نوینی که هر چیزی که اعم از تلفن همراه IT و حتی بحثهای اینترنتی در آن دخیل باشد.
اهداف کلی نمایشگاه
نمایشگاه تله کام به منظور اطلاع رسانی صنعت مخابرات در کشور، همچنین شناسایی شرکتهای داخلی و شرکتهای خارجی فعال در ایران برگزار شد که مسوولان مخابرات استان های کشور از آن استقبال کردند.
بنا به نظر یکی از شرکتهای مخابرات ، عمده ترین مصرف این نمایشگاه این است که صاحبان مشاغل با مشتریان دیدار داشته باشند.
این نمایشگاه باعث شد شرکت های تجاری و تولیدکننده تکنولوژی اطلاعاتی مخابرات که در ایران فعال هستند یا نمایندگی دارند، به هم مراجعه کنند. سازمان های دولتی هم با این خدمات آشنا شدند.
ایجاد سیستم های مخابراتی نوین و ایجاد نوآوری از دیگر اهداف این نمایشگاه بود. یک کارشناس در این باره می گوید: «نمایشگاه محلی است برای عرضه محصولات ، نشان دادن توانمندی ها و ایجاد محیط ارتباط بین تجار و کاربران.
به دلیل این که این نمایشگاه یک جایگاه تخصصی است ، بستری برای ارتباط بین مشتریان بالقوه صنایع مخابراتی و تولیدکنندگان این قضیه است ؛ چون مانند صنایع دیگر، مشتری عام ندارد.»
به طور کلی می توان گفت هدف از برگزاری چنین نمایشگاهی ، معرفی فناوری ها و محصولات جدید است ، یعنی تمام چیزهایی که بتواند مخابرات ایران را به سطح بین المللی متصل کند.
زمینه های تخصصی
در غرفه های مختلف ، از کابلهای مسی تا بسته های نرم افزاری مختلف پیدا می شد. شرکتها در محدوده بسیار وسیعی فعالیت می کردند که می توان به بخش تلفن همراه ، نرم افزار، سخت افزار ISPها، ICPها، سیستم های مخابراتی بی سیم ، بانکهای اطلاعاتی ، ارائه خدمات اینترنتی و پهنای باند پرظرفیت که کابلهای نوری و سیستم های اندازه گیری محصولات مخابراتی و... اشاره کرد.
IT، راهکار توسعه پایدار
در دهه اخیر تاثیر فناوری های دیجیتالی و اطلاعی بر جوامع ، محور و رویکرد اصلی مباحث اجلاس های جهانی را تشکیل می دهد.
اعضای ITU با تاکید بر نقش فناوری های اطلاعات و ارتباطات در توسعه اجتماعی و اقتصادی که در نهایت به عدالت ، موفقیت ، رفاه و نظم بیشتر در جهان می انجامد، شعار «فناوری های اطلاعات و ارتباطات ، هدایت به سمت توسعه پایدار» را برای روز جهانی مخابرات در سال 2004میلادی برگزیدند.
مطابق آخرین بررسی ITC در سال 2001 که از جنبه میزان دسترسی دیجیتال ، کشورهای جهان را از لحاظ ضریب نفوذ تلفن همراه و ثابت ، قیمت دسترسی به اینترنت ، سطح سواد بزرگسالان ، پهنای باند و ضریب کاربری اینترنت به 5 گروه تقسیم کردند، ایران در گروه سوم با سطح دسترسی متوسط 43درصد قرار دارد و این بیانگر این واقعیت است که برای نیل به جامعه اطلاعاتی و ارتباطی باید همگام با تحولات بین المللی حرکت کنیم.
حرف آخر...
مخابرات را دور، سیستم های مخابراتی و گستره فعالیت این بخش باعث شده است ، هر ساله در چند روز، شرکتهای زیادی که شمار آنها به بیش از 110 شرکت داخلی و خارجی می رسد، گردهم جمع شوند و ضمن این که با فعالیت یکدیگر آشنا می شوند، با مشتریان و بازدیدکنندگان هم ارتباط برقرار کنند.
همین اصل باعث پیشرفت صنعت مخابرات و ارتباطات کشور ما می شود؛ چرا که یکی از اهداف این نمایشگاه معرفی صنایع مخابراتی و نشان دادن توان تولید داخل است. امید است با برنامه ریزی بهتر مسوولان ، شاهد پیشرفت های چشمگیری در این بخش از صنایع کشور باشیم.