دو و میدانی در انتظار فصلی پرحاصل

با برگزاری مسابقه های آغاز فصل و مرحله اول لیگ دو و میدانی در شیراز، حرکت دو و میدانی ایران در فصل جدید آغاز شد و حالا باید منتظر مرحله دوم لیگ باشیم. زمان بهره دهی و نتیجه گرفتن تابستان است.
کد خبر: ۴۴۲۴۵

در موسم گرما، ورزشکاران دو و میدانی به اوج آمادگی خود برای شرکت در رقابت ها می رسند. در مرحله اول لیگ دو و میدانی شاهد برپایی چند رکورد تازه برای جوانان و بزرگسالان بودیم که نویدی است برای رکوردشکنی های بیشتر در مراحل بعدی لیگ و رقابت های مختلف بین المللی.
پندار شوقیان و حسین ربانی از مانع 5 متر و 10 سانتی متر گذشتند تا نشان دهند باغ دو و میدانی امسال هم سرسبز خواهد بود؛ هرچند این 2 پرش کننده خوب و جوان در جام کازانف قزاقستان درخشان ظاهر نشدند.
شوقیان حذف شد و ربانی تنها از مانع 4 متر و 60 سانتی متر گذشت ؛ اما دوره رکوردشکنی و پویایی دو و میدانی فصل تابستان است که 2 ماه آن باقی مانده است و باید دید در این فصل ، دو و میدانی ایران چگونه خواهد بود.
در ماده های پرتابی ، طی یکی دو سال اخیر خوب رشد کرده ایم و جوانان با استعدادی عرصه را به دست گرفته اند. آنها امیدهای دو و میدانی برای بازیهای آسیایی قطر خواهند بود.
درخشش عباس صمیمی در رقابت های قهرمانی آسیا و بازیهای آسیایی ، نوید بخش دوران تازه ای برای پرتاب دیسک ایران شد.
در سالهای دور مرحوم جلال کشمیری ، قهرمان شاخص و بی رقیب مواد پرتاب دیسک و وزنه بود و حتی مدال طلای بازیهای آسیایی را به گردن آویخت.
پس از آن چند دهه صبر کردیم تا جوانی خوش استیل و بااستعداد جایش را پر کرد. در پرتاب وزنه نیز کم کم چراغهای امید روشن می شود.
جدا از نیکفر که مقیم امریکاست و در مسابقه های داخل سالن آسیا یک مدال طلا برای کشورمان به ارمغان آورد، باید از مهدی شاهرخی ، عضو تیم ملی جوانان نام برد که در مسابقات جوانان آسیا در مالزی مدال طلا گرفت.
اگر از شاهرخی خوب حمایت شود و مربیان کلاس بالایی او را هدایت کنند و دغدغه های روزمره زندگی را نداشته باشد، برای سالیان سال ، قهرمانی شاخص در ایران و حتی آسیا خواهد شد.
شاهرخی در مرحله اول لیگ در رده جوانان وزنه را 20 متر و 7 سانتی متر پرتاب کرد و ضمن شکستن رکورد جوانان ایران ، با اقتدار قهرمان شد. حمید زارع نفر دوم 17 متر و 59 سانتی متر پرتاب کرد.
مقایسه میان 2 حد نصاب به سهولت نشان می دهد که شاهرخی در رده سنی خود واقعا بی رقیب است. او در رده بزرگسالان نیز براحتی اول شد.
در غیاب علی رحمانی و نیکفر، شاهرخی وزنه را 18 متر و 45 سانتی متر پرتاب و رکورد تازه ای برای لیگ برپا کرد. نفر دوم که امیر الوند بود 17 متر و 92 سانتی متر پرتاب کرد و علی سیاح پرتابگر باتجربه اصفهانی فقط توانست 16متر و 72 سانتی متر پرتاب کند.
حضور شاهرخی در رقابت های جوانان آسیا، تجربه ای تازه برای او بود که بی شک راه آینده او را درخشان تر خواهد کرد.
این جوان اگر در چندین رقابت معتبر بین المللی شرکت کند، به پرتابگری باتجربه تبدیل خواهد شد. در آن صورت رسیدن او به مرز 19 متر و حتی بالاتر دور از دسترس نخواهد بود. حرکت در چنین مسیری او را به یکی از بختهای دو و میدانی ایران برای بازیهای آسیایی 2006 قطر تبدیل خواهد کرد.


مثلث پرش با نیزه
پرش با نیزه ایران حالا 3 چهره شاخص دارد که رقیب نزدیک یکدیگرند و عبارتند از پندار شوقیان ، محسن ربانی و اسحاق غفاری.
غفاری در مسابقه های انتخابی تیم ملی داخل سالن بسیار پرفروغ ظاهر شد؛ اما در سال جدید تاکنون چندان درخششی نداشته است.
او وعده داده بار دیگر به اوج آمادگی می رسد و شرایط خوبی پیدا می کند. او این روزها همراه 2 پرش کننده رقیب ، با جدیت سر تمرین ها حاضر می شود و حتی یک روز را هم از دست نمی دهد؛ اما ربانی و شوقیان پا به پای هم پیش می روند. رقابت این دو در مرحله اول لیگ براستی پرهیجان و تماشایی بود.
حیف که ورزشگاه حافظیه شیراز از تماشاگر خالی بود و تنها شمار اندکی از علاقه مندان ثابت دو و میدانی و قهرمانان و دست اندرکاران حاضر در لیگ نظاره گر رکوردشکنی این دو جوان بودند.
ربانی و شوقیان هر دو از مانع 5 متر و 10 سانتی متری گذشتند و شوقیان به دلیل خطای کمتر اول و رکورد جدید ایران رسما به نام او ثبت شد.
آنها پس از بازگشت از قزاقستان ، تمرین های خود را برای شرکت در مرحله دوم لیگ آغاز کرده اند. هر دوی آنها از کمبود امکانات و بویژه نیزه شکوه و گله دارند؛ اما خوشحالند که یک مربی خارجی آگاه هدایتشان می کند و به آنها دلگرمی می دهد که رسیدن به مرز 5 متر و 30 یا 40 سانتی متر دور از دسترس آنها نخواهد بود.
اگر تا سال آینده بتوانند به چنین مرزی برسند، برای کسب مدال در بازیهای آسیایی قطر امیدوار خواهند شد. وقتی در ماده پرش با نیزه قهرمانان ما بیش از 4 متر و 60سانتی متر پرش نمی کردند، رسیدن به مرز 5 متر را خیلی ها آرزویی دور و دراز می دانستند؛ اما این آرزو خیلی زود به واقعیت تبدیل شد.
پس می توان امیدوار بود که از مرز 5متر و نیم نیز عبور کنیم. زمان همه چیز را روشن خواهد کرد.


رقابت داغ در دوهای نیمه استقامت
در مواد 800 و 1500 متر چند دونده خوب داریم که شاخص ترین آنها سجاد مرادی و احسان مهاجر شجاعی هستند. سجاد، فصل خوبی را گذرانده و روزهای بهتری را پیش رو دارد.
او با کسب مجوز حضور در المپیک آتن برای ماده 800 متر به بزرگترین موفقیت زندگی ورزشی خود رسیده و این روزها تمرین های منظمی را با انگیزه بالا دنبال می کند.
از آنجا که المپیک ، عرصه رقابت بهترین دوندگان جهان است ، این امکان وجود دارد که مرادی 800 متر را زیر یک دقیقه و 46 ثانیه بدود و رکورد تازه ای برای ایران برپا کند.
از او انتظار کسب مدال و مقام نداریم ، اما اگر بتواند رکوردشکنی کند، چشم انداز بازیهای آسیایی قطر روشن خواهد شد؛ جایی که او مجبور خواهد بود با دوندگان آفریقایی الاصل که با پیراهن کشورهای عربی می دوند، رقابت کند. احسان مهاجر شجاعی نیز به موفقیت در سال 83امیدوار است.
او در قزاقستان نتوانست حدنصاب خوبی به جا بگذارد، اما از آنجا که تنها چند هفته ای از تمرین هایش می گذرد، هنوز فرصت دارد به اوج خود برسد.
شاید در مرحله دوم لیگ که در ساری خواهد بود و ماده 800 متر یکی از مواد این مرحله لیگ است مهاجر شجاعی به رکورد ایران نزدیک شود.
به هر حال امسال رقابت 2 چهره شاخص نیمه استقامتی ایران ادامه می یابد و این رقابت مانند آنچه در پرش با نیزه روی داده ، می تواند به رکوردهای جدید منتهی شود.


دوهای استقامت منتظر پویایی بیشتر
در دوهای استقامت هنوز مشکلات زیادی داریم و حدنصاب های موجود، با رکوردهای آسیایی فاصله زیادی دارد. جعفر باباخانی ، قهرمان سابق صحرانوردی آسیا که حالا 35سال دارد، همچنان می دود؛ اما آن صلابت و استقامت سابق را ندارد و نمی توان به او چندان امید بست.
گواه این موضوع ، عملکرد او در مرحله اول لیگ بود که در ماده 5 هزار متر به مقام سومی قناعت کرد. وضع حامد جولایی دیگر دونده شاخص کشور از او هم بدتر بود، به طوری که هفتم شد؛ اما امید محرابی کم کم به دونده ای با تجربه بدل می شود.
او در مرحله اول لیگ با حدنصاب 15 دقیقه و 4 ثانیه اول شد. محرابی مدال برنز رقابت های آسیایی داخل سالن را دارد؛ اما در مسابقه های دوی صحرانوردی قهرمانی آسیا موفق ظاهر نشد و کاملا بی تجربگی کرد. او در شهر پونه هند در قسمت بزرگسالان ، 4 کیلومتر اول مسیر 12کیلومتری را پیشتاز بود اما به دلیل سرعت زیاد و عدم تنظیم دو گرمازده و از مسیر خارج شد.
محرابی اگر کمی بیشتر با فکر بدود و حرف مربیانش را گوش کند، دونده ای خوب خواهد شد.


دوهای استقامت منتظر پویایی بیشتر
دوهای مانع نیازمند تحرک بیشتر سالهای اخیر در دوی 110 متر بامانع شاهد درخشش جوانی به نام روح الله عسگری بوده ایم.
او ابتدا در رده جوانان در سطح آسیا پرفروغ ظاهر شد و بعد وقتی به رده بزرگسالان پیوست ، در رشته خود به دونده ای بی رقیب تبدیل شد.
او اگر بتواند تکنیک خود را اندکی بهبود بخشد، قادر خواهد بود به دونده ای خوب در سطح آسیا بدل شود. عسگری در مرحله اول لیگ 110 متر بامانع را در 14 ثانیه و 19صدم ثانیه دوید و تنها 4 صدم ثانیه با رکورد ایران فاصله پیدا کرد که در اختیار خود اوست.
اگر در شیراز رقیب جدی داشت ، احتمالا رکورد ایران را می شکست.

جهانگیر چراتی
charati@jamejamdaily.net

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها