غیبت فرهاد مجیدی، از وحدت تیمی آبی‌پوشان در دیدار با ملوان کاست

استقلال؛ تیمی برای زمین خشک و صاف

استقلال در ملوان باخت، باختی که البته در شرایط معمول رخ نداد. تیمی که در ورزشگاه تختی انزلی به میدان رفته بود تا پیش از آن تنها یک بار شکست را مزه کرده بود و زیاد با این شکست دمخور نبود. استقلال در اولین شکست فصل یازدهمش در تهران برابر تراکتورسازی از جایی ضربه خورد که در انزلی هم از آن مصون نماند و به شکستی سنگین تن داد، البته با این تفاوت که در انزلی، شرایط جوی نامساعد هم بر عامل ناکامی آبی‌پوشان افزوده شده بود.
کد خبر: ۴۳۳۴۵۱

کمی به عقب برمی‌گردیم تا دلایل شکست استقلال را بررسی کنیم.

پدافند هوایی ضعیف

شاگردان مظلومی در بازی با تیم امیر قلعه‌نویی 3 گل دریافت کردند که هر سه آنها مشابه یکدیگر بود. 3 ارسال و 3 گل! آن روز پژمان منتظری، کهنه‌کار آبی‌پوشان تهرانی مصدوم بود و سرگرم درمان برای رسیدن به بازی دربی 71 بود. غیبت پژمان طی آن هفته‌ها سبب شده بود تا میثم حسینی در پست دفاع میانی با حنیف عمران‌زاده، وظیفه پوشش قلب خط دفاعی استقلال را به عهده داشته باشد که البته تا پیش از آن، مربیان رقیب استقلال در هفته‌های قبل به فکر ارسال از جناحین روی6 قدم استقلال و استفاده از ضعف میثم حسینی نیفتاده بودند، اما امیر قلعه‌نویی از این نقطه‌ضعف آگاه بود و از آن به نحو احسن هم استفاده کرد تا اولین شکست را به تیم کهکشانی استقلال تحمیل کند. پس از آن و با بازگشت پژمان منتظری، استقلال در مصاف با پرسپولیس و سپس سایپا پوشش قابل ملاحظه‌ای در این ارتباط روی 6 ‌قدم خود ایجاد کرد تا به بازی با ملوان برسد.

فوتبالی در هوای بشدت بارانی. در آن هوا و بر اثر ناآشنا بودن استقلالی‌ها با چنین شرایط جوی، مهره‌های استقلال هرگز نتوانستند پدافند هوایی‌شان برای دفع ارسال‌‌های جناحین محوطه جریمه‌شان را به کار بیندازند و در نهایت گل‌هایی شبیه همان 3 گل تراکتورسازی را ظرف چند دقیقه پذیرفتند تا در نیمه اول 2 بر یک زمین را ترک کنند.

ناتوان در زمین ناصاف

عناصر شاغل در تیم فوتبال استقلال چه در جمع بازیکنان و چه در جمع اعضای کادر فنی آن، بیش از حد به کار روی زمین تاکید دارند و این برای تیمی که داعیه قهرمانی دارد بشدت کشنده است. شاید اگر استقلال در خط حمله خود یک مهاجم سرزن داشت یا کادر فنی این تیم از بازیکنان در آن زمین گل‌آلود می‌خواست به جای دواندن توپ روی سطح ناهموار و پرآب زمین تختی انزلی، به ارسال توپ‌های هوایی روی بیاورند، حالا نتیجه‌ای غیر از4-2 برای استقلال رقم خورده بود. میداوودی، برهانی، شریفات، کرار، جباری، حیدری، تیموریان و سایر نفرات استقلال همگی از فوتبالیست‌های دریبل‌زن، شوت‌زن و فانتزی‌باز فوتبال ایران محسوب می‌شوند که به انجام کار با توپ روی زمین علاقه دارند و این روش بارها برای این نفرات کارساز هم بوده و توانسته‌اند در زمین خشک آزادی یا هر زمین خشک و صاف دیگری به آنچه از فوتبال خود انتظار داشته‌اند، برسند. اما این تیم با این همه روش متفاوت برای بازی‌هایش که شاهد بوده‌ایم چطور هر هفته آن را تغییر می‌دهد و چرا به بازی روی هوا در چنین شرایطی عادت ندارد؟ شاید این ضعف باید از سوی کادر فنی استقلال مورد بررسی دقیق‌تر قرار بگیرد تا شاگردان مظلومی در تنگناهایی اینچنینی که توپ خیس، زمین گل‌آلود و ناهموار و بارش باران نیز شدت دارد، از روشی که تیم ملوان از آن بهره برد، استفاده کنند. ملوانی‌ها روی 2 ارسال با ضربه سر به گل رسیدند و روی 2 ارسال طولی از زمین خودشان به زمین استقلال یک پنالتی و یک گل دیگر را به دست آوردند تا در کمال آرامش و با تدبیر خوبشان به پیروزی برسند.

در مقابل استقلالی‌ها با تکیه بر توان تکنیکی تیم‌شان به دنبال این بودند که با پاس‌های کوتاه و عمقی به گل برسند که در آن شرایط محال بود و شاهد هم بودیم که این تیم نیز روی یک ارسال (کرنر)‌ و یک ضربه ایستگاهی توانست دروازه ملوان را بگشاید.

استقلال بدون مجیدی!

روزی که استقلال به تراکتورسازی باخت، فرهاد مجیدی هم برای این تیم بازی می‌کرد، اما حضور او گرچه برای کنترل اوضاع درون زمین بسیار مناسب بود، اما در نهایت ضعف مدافعان آبی‌پوش در زدن ضربات ارسالی روی 6 قدم‌شان منجر به آن شد که تلاش‌های کاپیتان استقلال هم بی‌حاصل شود. مجیدی اما در دومین شکست استقلال حتی یک دقیقه هم در میدان حضور نداشت. غیبتی که به‌زعم کارشناسان، نقطه ضعف استقلال در مدیریت درون زمین بود. در واقع استقلال درون زمین تختی انزلی تا حدی بی‌هدف کار می‌کرد و آن انسجام همیشگی بین خط هافبک و حمله‌اش دیده نمی‌شد. به طور مثال میلاد میداوودی پس از گل آرش برهانی دائم سعی داشت به هر طریقی برای استقلال گل بزند تا او نیز ارزش‌‌هایش را نشان دهد و همین رفتار نسبتا خودخواهانه‌اش در دو نوبت، فرصت گلزنی عالی را از برهانی سلب کرد تا استقلال گل تساوی و دوم را در همان نیمه نخست دریافت کند. رفتاری که آرش برهانی به خود اجازه اعتراض به آن را نداد، اما شاید اگر فرهاد مجیدی درون زمین بود، پس از ضربه خودخواهانه اول میداوودی به او تذکر می‌داد یا هنگام زدن ضربه ایستگاهی در همان نیمه نخست، جاسم کرار در حالی ضربه را نواخت که طبق گفته میداوودی و خود مظلومی از قبل قرار بر این بوده که ضربات ایستگاهی پشت محوطه 18 قدم را میلاد بزند، اما کرار بسرعت این کار را کرد و مطمئن هستیم با وجود مجیدی هرگز چنین اتفاقی رخ نمی‌داد و شاید گل میلاد در همان نیمه نخست به ثمر می‌رسید. البته تمام این شایدها و اگرها تاثیری در تغییر نتیجه شکست سنگین استقلال ندارد، اما آنچه واضح است این که غیبت یک بزرگ‌تر در مصاف استقلال با ملوان در جمع آبی‌پوشان تهرانی بشدت قابل لمس بود. پرخاشگری جاسم کرار به داور بازی را دیدید؟ مربیان استقلال یا باید این مدیریت انفرادی را در تیم‌شان به درستی تعریف کنند تا هر کس مراقب رفتارش باشد یا کاری کنند که مجیدی نه محروم شود نه مصدوم!

محمدرضا مدنی / جام جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها