رقابت انتخاباتی احزاب ترکیه

مردم ترکیه در حالی فردا در انتخابات پارلمانی این کشور حاضر می‌شوند که طبق نظرسنجی‌ها، حزب توسعه و عدالت (آک) به رهبری رجب طیب اردوغان شانس بیشتری برای پیروزی دارد. به عقیده کارشناسان، مهم‌ترین خواسته حزب آک از این انتخابات، کسب حداکثری آرا و فراهم کردن زمینه برای تصویب قانون اساسی جدید است.
کد خبر: ۴۰۹۰۱۸

اگر اردوغان و هم حزبی‌هایش بتوانند 330 کرسی از 530 کرسی پارلمان را به دست آورند، برای تصویب قانون اساسی جدید باید همه پرسی برگزار کنند؛ اما اگر وی موفق به کسب 360 کرسی شود، دیگر نیاز به برگزاری همه‌پرسی ندارد. حزب عدالت و توسعه از سال 2002 اکثریت را در پارلمان ترکیه در اختیار دارد . این حزب در انتخابات سال 2007 نیز توانست بیش از 45 درصد آرا را کسب کند. علاوه بر نظرسنجی‌های داخلی، نظرسنجی‌ انجام شده توسط روزنامه اشپیگل نیز نشان می‌دهد که این حزب در انتخابات پیش رو تا 50 درصد آرا را کسب خواهد کرد.

این حزب توانسته طی 9 سال حضور خود در راس قدرت، با ایجاد اصلاحات اقتصادی، تورم فزآینده این کشور را مهار کند و ترکیه را در رده شانزدهم اقتصاد جهانی قرار دهد. همچنین رویکرد ضدصهیونیستی و سیاست خارجی آنکارا موقعیت این کشور را در عرصه بین‌المللی ارتقا داده است. در همین راستا روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال روز پنجشنبه طی مقاله‌ای تحت عنوان «ماهاتیر تنگه بسفر» به ارزیابی موقعیت اردوغان در ترکیه و تخمین میزان پیروزی وی در انتخابات فردا پرداخت. وال استریت در مقاله خود ضمن یادآوری اظهارات اردوغان در مصاحبه با نشریه اکونومیست، وی را به ماهاتیر محمد، نخست‌وزیر سابق مالزی تشبیه کرد که زمانی گفته بود دنیا تحت کنترل چند میلیون یهودی است . اردوغان چندی پیش در مصاحبه با این نشریه انگلیسی گفته بود: از آنجا که رسانه‌های بین‌المللی تحت حمایت رژیم صهیونیستی است، آنها از ادامه دولت عدالت و توسعه خوشحال نخواهند شد.

بی شک مهم‌ترین رقیب انتخاباتی حزب آک در انتخابات فردا، حزب جمهوریخواه خلق به رهبری کمال قلیچ داراوغلو است که تلاش دارد با مطرح کردن مسائلی چون آزادی‌های مدنی و آزادی مطبوعات، اردوغان را در تنگنای موضوعات حقوق بشری قرار دهد. حزب راست ملی‌گرای ترکیه و حزب کردی صلح و آزادی دیگر رقبای حاضر در انتخابات هستند که میزان آرای آنها 10 تا 15درصد برآورد می‌شود.

تحلیلگران معتقدند این انتخابات در واقع انتخاباتی تاریخی در جهت آزمایش میزان اعتماد جامعه به دولت اسلامگرای حاکم و امید به آینده در میان مردم ترکیه است. بر همین اساس روزنامه زمان چاپ ترکیه نوشت: در کشوری مانند ترکیه که همه چیز به سرعت تغییر می‌یابد و انسان‌ها پیاپی به دنبال چیزهایی نو هستند، موفق بیرون آمدن از 2 انتخابات محلی، 2 همه پرسی و 2 انتخابات سراسری و با این حال بازهم در مقام حزب اول کشور بودن، خود پیروزی بسیار بزرگی است. ‌/‌ خبرگزاری‌ها

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها