در تپش این هفته، ماجرای فریب و تعرض در پوشش عرفانهای دروغین و رمالی را بررسی کردیم
به گزارش واحد مرکزی خبر یکی از این موش ها شامل دو رده سلولی است که بخشی از آن را سلول های بنیادی فاقد ژن عدم 27 تشکیل می دهد.ژن عدم 27 یکی از عوامل ایجادناباروری در مردان است.همچنین موش های دوم دارای ژن PDLTO از عوامل بروز سرطان سینه هستند که در حال حاضر تحقیقات درمانی بر روی آنها در حال انجام است.
هیات علمی پژوهشگاه ژنتیک و زیست فناوری کشور گفت: از موش های تراریخته تولید شده می توانیم به عنوان الگویی برای مطالعات به ویژه در تشخیص زودرس سرطان سینه استفاده کنیم.
دکتر حیدری افزود: همچنین این موش های تولیدی الگویی برای بهینه سازی پروتکل درمانی و حمله به سلول های هدف در درمان سرطان محسوب می شوند.
دکتر مریم کبیرسلیمانی از اعضای هیات علمی پژوهشگاه ژنتیک و زیست فناوری کشور هم در خصوص مزایای موش های تراریخته تولید شده در کشور گفت : می توانیم از این موشها به عنوان مدل ژنتیکی مناسب برای مطالعه ناباروری استفاده کنیم به ویژه که خود این موشها دارای آن بیماری هستند.
وی افزود: پیشتر از موشهای سالم برای مطالعات تحقیقاتی استفاده می شد و به همین دلیل امکان نداشت نتایج به دست آمده را به خوبی تعمیم داد که برای برطرف کردن این مشکل ، مرکز تحقیقات موش تراریخته کشور از نیمه دوم سال 89 آغاز بکار کرد .
این مرکز یکی از مجهزترین ، مراکز در داخل کشور و همچنین خاورمیانه است که دانشمندان ایرانی در این مرکز با استفاده از توان خود به دستاوردهای بسیار بزرگی نایل شده اند.
عباس لطفی رئیس پژوهشگاه ژنتیک و زیست فناوری کشور گفت : با وجود محدودیت ها و به علت قیمت گران این موشها تاکنون امکان داشتن آن برای محققان کشور ما وجود نداشت و امیدواریم بتوانیم در مرکز ملی موش تراریخته زمینه تحقیقات لازم را در بخشهای ژنتیک پزشکی ، بیولوژی و بیوتکنولوژی در اختیار محققان بگذاریم .
در تپش این هفته، ماجرای فریب و تعرض در پوشش عرفانهای دروغین و رمالی را بررسی کردیم
گزارش «جامجم» درباره دستاوردهای زبان فارسی در گفتوگو با برخی از چهرههای ادب معاصر
معاون وزیر بهداشت: