دائما یکسان نماند حال گردون غم مخور

فوتبال‌ ایران ‌در ‌سی‌سی‌یو!

«باز هم باختیم و باز هم قهرمان نشدیم.» چقدر این جمله برایمان آشناست. تاکنون چند بار این جمله را شنیده‌اید؟ حتما خیلی و حتما حساب آن از دست‌تان در رفته است. حسرت تیم ملی فوتبال ایران برای قهرمانی در آسیا 39 ساله شد. تیم امید سال‌هاست که در آرزوی صعود به المپیک به‌سرمی‌برد و تیم‌های پایه فوتبال ایران هم روزهای ناموفقی را پشت سر می‌گذراند. فوتبال ایران در وضعیت نامناسبی به سر می‌برد و این سوال مطرح است که چرا به این حال و روز افتاده‌ایم؟
کد خبر: ۳۸۴۸۴۹

مشکل از ساختار است

افراد زیادی در این مدت آمده‌اند و رفته‌اند. از روسای فدراسیون‌ها گرفته تا مربیان و بازیکنان، اما فوتبال ایران همچنان در حال و هوای ناکامی به سر می‌برد. دلیل این موضوع چه می‌‌تواند باشد؟وقتی این سوال را با مجید جلالی در میان می‌گذاریم، اینچنین پاسخ می‌شنویم: «این واقعیت را باید قبول کنیم که ساختار فوتبال ایران مشکل دارد. ما در زیر‌ساخت‌ها چه کرده‌ایم که حالا توقع نتیجه گرفتن داریم؟ خیلی از کشورها از ما جلوتر هستند.»

این کارشناس فوتبال، گریزی هم به انتخاب مربی داخلی و خارجی می‌زند: «این بحث را اصلا قبول ندارم. شما امروز بروید و بهترین مربی جهان را هم بیاورید؛ وقتی ابزار نداشته باشد چه کار می‌تواند انجام دهد؟ این که بگوییم مربی داخلی خوب است یا خارجی، بحث بی‌فایده‌ای است که هیچ نتیجه‌ای هم ندارد. مهم این است که ما باید شرایط و بستر را برای موفقیت فراهم کنیم.»

امیر حاج‌رضایی هم معتقد است شکست‌های فوتبال ایران به هم ارتباط دارد: «‌فوتبال ایران در یک‌سال اخیر ناکامی‌های زیادی داشته است. ما در رده‌های پایه ناکام بودیم و حالا هم در جام ملت‌ها نتیجه نگرفتیم. این شکست‌ها را نباید از منظر فنی مورد تجزیه و تحلیل قرار داد، چراکه دلایل آن فراتر از این‌گونه مسائل است.» این کارشناس فوتبال ادامه می‌دهد: «اگر در فوتبال ایران همه چیز سر جایش قرار داشت، می‌توانستیم از نظر فنی بحث کنیم. فوتبال یک مجموعه است که همه در آن نقش دارند. معتقدم اگر هر فرد دیگری هم جای قطبی بود همین نتیجه را می‌گرفتیم چون توانمان همین است.»

چند بار بگویم عقب‌تریم؟

این واقعیت را باید پذیرفت که فوتبال ایران امروز دیگر قدرت اول آسیا نیست و باید خیلی تلاش کند تا به کره و ژاپن برسد و البته اگر همین‌گونه ادامه دهد بیشتر از این هم جا می‌ماند. آنها سال‌ها برنامه‌ریزی کردند تا به اینجا رسیدند و انصاف نیست که ما یک شبه ره صد ساله را طی کنیم که اگر این‌گونه بود امروز جایگاه فوتبال ایران این نبود. علی پروین که سرد و گرم این فوتبال را چشیده با همان لحن خاصش در برنامه ویژه 90 می‌گوید: «بابا ما چند بار بگوییم که فوتبال ما از آسیا عقب‌تر است؟ چرا کسی گوش نمی‌کند؟ فوتبال شرق آسیا دارد با سرعت جت می‌رود آن وقت ما با موتور ‌گازی دنبالش راه افتادیم. مگر می‌شود با موتور‌گازی دنبال جت رفت؟»پروین که دل پر‌دردی دارد ادامه می‌دهد: «تا وقتی قبول نکنیم از آسیا عقب‌تریم، همین وضعیت پا برجا می‌ماند.»

امروز ما کی تمام می‌‌شود؟

اگر تا دیروز دلمان خوش بود که در یک رده مثلا نوجوانان قهرمان هستیم، امروز دیگر آن دلخوشی را هم نداریم. امروز هر چقدر که می‌گردیم چیزی برای افتخارکردن پیدا نمی‌کنیم. امروز باید فقط حسرت بخوریم که چرا طلسم ناکامی‌هایمان در آسیا شکسته نمی‌شود. یعنی این امروز ما چه زمانی به پایان می‌رسد؟

محسن اثیمی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها