معاملات تسلیحاتی آمریکادرخلیج فارس

دولت آمریکا قصد دارد با چهار کشور حوزه خلیج فارس چند معامله تسلیحاتی به ارزش کلی 123 میلیارد دلار امضا کند.
کد خبر: ۳۵۴۵۶۷

به گزارش پرس تی وی، معامله تسلیحاتی واشنگتن با عربستان سعودی به ارزش 67 میلیارد دلار، بزرگترین معامله تسلیحاتی آمریکا با کشورهای حوزه خلیج فارس به شمار می‌رود.

به نوشته فایننشیال تایمز، مرحله اولیه این معاملات تسلیحاتی که قرار است به تصویب کنگره آمریکا برسد، 30 میلیارد دلار ارزش تجاری دارد.

در این معامله تسلیحاتی، عربستان سعودی 85 جنگنده جدید اف 15 ارتش آمریکا را خریداری می‌کند و توان نظامی 70 جنگنده دیگر خود را ارتقاء می‌بخشد.

تحلیل‌گران سیاسی می‌گویند، معاملات تسلیحاتی با کشورهای عرب حوزه خلیج فارس بخشی از راهبرد واشنگتن برای مقابله با تاثیر فزاینده ایران در معادلات سیاسی منطقه خاورمیانه به شمار می‌آید.

بر اساس این گزارش، امارات متحده عربی، عمان و کویت نیز از دیگر طرفین این معاملات تسلیحاتی به شمار می‌روند.

تئودور کاراسیک، از اعضای مؤسسه تحلیل نظامی خلیج فارس و خاور دور در دبی می‌گوید، امارات متحده عربی قراردادهایی به ارزش 35 تا 40 میلیارد دلار را برای خرید تجهیزات نظامی با واشنگتن، امضاء کرده است.

بر اساس این گزارش، آمریکا تا پایان سال 2014، معامله‌ای 12 میلیارد دلاری با عمان و معامله‌ای 7 میلیارد دلاری با کویت منعقد خواهد کرد.

کویت و عمان در این معاملات، سامانه‌های کنترل و فرماندهی نظامی جدیدی را از واشنگتن خریداری خواهند کرد.

این در حالی است که مقام‌های اسرائیل درباره مفاد و مشخصات فنی مندرج در معاهده تسلیحاتی فروش حدود 84 جنگنده اف 15 به عربستان سعودی، ابراز نگرانی کرده‌اند.

از سوی دیگر، کنگره آمریکا در تصمیمی‌دیگر به بهانه جلوگیری از هرگونه رویارویی نظامی میان بیروت و تل‌آویو، ارائه کمک 100 میلیون دلاری کاخ سفید به ارتش لبنان را به حال تعلیق درآورده است.

این در حالی است که رژیم اسرائیل قصد دارد چندین جنگنده فوق پیشرفته اف 35 را از ارتش آمریکا خریداری کند.

این جنگنده‌ها قرار است پیش از سال 2015 میلادی به تل‌آویو تحویل داده شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها