ایجاد 2 قطب جدید نفت و گاز ایران در خلیج فارس

وزیر نفت از ایجاد 2 قطب جدید تولید نفت و گاز در جزایر کیش و قشم خبر داد و گفت: تولید نفت از میدان مشترک هنگام به 30 هزار بشکه در روز افزایش می‌یابد. به گزارش مهر، سید مسعود میرکاظمی در مراسم بهره‌برداری از طرح توسعه میدان نفتی هنگام با بیان این‌که در حال حاضر تولید از این میدان مشترک نفتی روزانه 10 هزار بشکه است، افزود: بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده، تولید نفت از این میدان با حفر سه حلقه چاه به روزانه 30 هزار بشکه افزایش می‌یابد.
کد خبر: ۳۴۹۶۲۱

وی از افزایش تولید نفت میدان هنگام به 16 هزار بشکه تا پایان مهر ماه امسال خبر داد و افزود: پیش بینی می‌کنیم با توسعه کامل هنگام و سایر میادین نفتی اطراف قشم، مجموع تولید در این منطقه به روزانه 80 هزار بشکه افزایش یابد.

این عضو کابینه دولت با تاکید بر این‌که نفت میدان هنگام با درجه API معادل 7‌/‌43 سبک‌ترین نفت تولیدی صنعت نفت است، تصریح کرد: تمامی کارهای اجرایی طرح توسعه میدان نفتی هنگام توسط شرکت‌های ایرانی و در مدت 2 سال زمان مفید انجام شده است.

وی با اشاره به سرمایه‌گذاری بیش از 350 هزار میلیارد تومان در این میدان، تاکید کرد: ‌نیاز است برای توسعه کامل این میدان نفتی 350 میلیارد تومان دیگر هزینه شود.

به گفته این عضو کارگروه نمایندگان ویژه رئیس جمهور به این ترتیب در آینده جزیره قشم به قطب نفتی و جزیره کیش به قطب گازی تبدیل خواهند شد که استان هرمزگان را قطب نفتی و گازی قابل توجه در کشور خواهند کرد.

میرکاظمی افزود: هم اکنون گاز تولیدی از میدان سرخون جوابگوی نیاز هرمزگان نیست و با توجه به توسعه صنعت و افزایش نیاز گازی این استان به روزانه بیش از 30 میلیون متر مکعب، لازم است بخشی از گاز این استان از طریق خط لوله هفتم سراسری که از هرمزگان می‌گذرد، تامین شود.

آمادگی ایران برای تامین انرژی امارات و عمان

همچنین مدیر عامل شرکت نفت فلات قاره ایران در این مراسم با اشاره به پیشی گرفتن از عمان در برداشت از میادین مشترک نفت، از آمادگی ایران برای تامین انرژی امارات و عمان خبر داد. محمود زیرکچیان زاده با بیان این‌که نفت تولیدی این میدان مشترک با کشور عمان با داشتن درجه ای. پی. آی حدود 44 یکی از سبک‌ترین نفت خام‌های صادراتی ایران است، گفت: میدان هنگام از بیش از 767میلیون بشکه ذخایر نفت خام برخوردار است که با مطالعات انجام گرفته امکان افزایش تولید نفت از این میدان در فاز اول 16 هزار بشکه و در فاز دوم 30 هزار بشکه در روز وجود دارد.

وی با تاکید بر این‌که طرف عمانی بر خلاف جریان مذاکرات با حفاری 5 حلقه چاه و نصب و راه اندازی 20 کیلومتر خط لوله 12 اینچ به صورت مشارکت در تولید و با همکاری شرکت‌هایی از انگلیس و امارات تولید از این میدان مشترک را آغاز کرده است، تصریح کرد: در حال حاضر عمان روزانه بین 6 تا 10 هزار بشکه نفت خام از این میدان برداشت می‌کند. وی با بیان این‌که هم اکنون با وجود 20 میلیارد بشکه ذخایر نفت خام و 135 میلیارد متر مکعب ذخایر گاز طبیعی در استان هرمزگان امکان ایجاد یک عسلویه جدید در این منطقه وجود دارد، گفت: برآوردها نشان می‌دهد با بهره‌برداری از میادین گازی هرمزگان امکان تولید معادل 9 فاز پارس جنوبی در این منطقه فراهم است.

زیرکچیان‌زاده با اشاره به وجود بیش از 4 میلیارد بشکه نفت خام درجا و 10 تریلیون فوت مکعب ذخایر گاز در جزیره قشم، اظهار کرد: با وجود این ذخایر هیدروکربوری و با در نظر گرفتن زنجیره‌های ارزش می‌توان با تبدیل گاز به برق، امکان صادرات انرژی را به عمان و امارات فراهم کرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها