77 درصد اعراب آمریکا را تهدید امنیت خود می‌دانند

روزنامه آمریکایی لس‌آنجلس تایمز در گزارشی اعلام کرد خشم مردم عرب از سیاست‌های آمریکا و همچنین جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین موجب شده است که افکار عمومی به نفع تهران و به ضرر واشنگتن سوق پیدا کند. این گزارش لس‌آنجلس تایمز در حالی منتشر می‌شود که چندی قبل نیز نتایج یک نظرسنجی که توسط دانشگاه مریلند و موسسه زاگبی و به پیشنهاد موسسه بروکینگز آمریکا انجام شد، نشان داد که بیشتر اعراب، معتقدند ایران هسته‌ای برای خاورمیانه مفید است. در این نظرسنجی بیش از 57‌درصد از مردم عرب منطقه، موافق ایران هسته‌ای بودند و این در حالی بود که در نظرسنجی مشابه که در سال 2009 انجام شد فقط 29 درصد از اعراب، ایران هسته‌ای را برای خاورمیانه مثبت می‌دانستند.
کد خبر: ۳۴۶۹۰۵

روزنامه لس‌آنجلس تایمز در گزارشی تحلیلی با اشاره به رشد فزاینده حمایت‌ها از جمهوری اسلامی ایران آورده است: شاید رئیس‌جمهور آمریکا با جلب حمایت بین‌المللی از تحریم‌های شدید علیه ایران به یک پیروزی دیپلماتیک دست پیدا کرده باشد، اما افکار عمومی عرب در حال حرکت به سمت دیگری است.

این گزارش می‌افزاید: نظرسنجی‌هایی که ماه گذشته توسط موسسه زاگبی و دانشگاه مریلند در مصر، عربستان، اردن، مراکش، لبنان و امارات انجام شد نشان می‌دهد که نظرات مردم این منطقه در حال حرکت به سمت نظر مثبتی از برنامه هسته‌ای ایران است.

در ادامه این گزارش تحلیلی آمده است: این نظرات برای آمریکا مشکل به وجود می‌آورد؛ چرا که واشنگتن همواره روی این که کشورهای عربی، ایران را به عنوان یک تهدید و حتی تهدیدی بزرگ‌تر از اسرائیل به حساب بیاورند حساب کرده است.

لس‌آنجلس تایمز در ادامه با طرح این سوال که چرا افکار عمومی کشورهای عربی به سمت ایران در حال تغییر است؟ می‌افزاید: نتایج نظرسنجی‌ای که در کشورهای عربی انجام گرفت طبیعتا با یکدیگر فرق داشت و برای مثال در حالی که اکثریت مردم مصر هسته‌ای شدن ایران را مثبت می‌دیدند، برخی در عربستان به آن با دیدی منفی می‌نگریستند، اما در هر صورت کوتاه‌ترین مسیر برای درک این تغییر در افکار عمومی کشورهای عربی این است که دیدگاه آنها را درباره‌ سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه بررسی کنیم.

در ادامه این گزارش آمده است: در ماه‌های اولیه آغاز کار دولت اوباما (بهار سال 2009) نظرسنجی‌های ما نشان داد که 51 درصد شرکت‌کنندگان نسبت به سیاست آمریکا در خاورمیانه خوشبین هستند اما اندکی پس از یک‌سال تعداد افراد خوشبین به 16 درصد کاهش یافت و 63 درصد آنها نسبت به سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه ابراز بدبینی کردند. این بدبینی بیش از هر مساله دیگری، دلیل سوق یافتن ‌ مردم عرب به سمت ایران را نشان می‌دهد.

این روزنامه با ادعای این‌که اکثر دولت‌های کشورهای عربی، علاقه چندانی به ایران ندارند، می‌افزاید: اما افکار عمومی عرب، ایران را به عنوان بزرگ‌ترین خطر موجود در منطقه محسوب نمی‌کنند، در یک همه‌پرسی عمومی درباره دو کشوری که بیش‌ترین تهدید برای امنیت آنها به حساب می‌آید، 88 درصد پاسخ‌دهندگان اسرائیل، 77 درصد آنها آمریکا و تنها 10 درصد ایران را انتخاب کرده‌اند.

در ادامه گزارش لس‌آنجلس تایمز آمده است: هر چه خشم عموم از اسرائیل و آمریکا افزایش می‌یابد نگرانی آنها درباره ایران کاهش می‌یابد و آن را بیش از هر چیز به عنوان یک «دشمن دشمنم» در نظر می‌گیرند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها