در تپش این هفته، ماجرای فریب و تعرض در پوشش عرفانهای دروغین و رمالی را بررسی کردیم
بر خلاف سنت معمول، اعضای کابینه ژاپن به زیارتگاه یاسوکونی، که به یاد قربانیان ژاپنی این جنگ در توکیو بنا شده، نرفتند.
نائوتو کان، نخست وزیر ژاپن که از حزب چپ میانه دموکرات ژاپن، است، هنگامی که سال گذشته بر سر کار آمد گفت تا زمانی که نخست وزیر ژاپن است به معبد یاسوکونی نخواهد رفت.
وی ابتدا به یک گورستان ملی ژاپن رفت و پس از آن به اتفاق آکی هیتو، امپراتور ژاپن در مراسم یادبود قربانیان جنگ شرکت کرد.
نخست وزیر ژاپن در جریان سخنرانی به این مناسبت، یک بار دیگر تاکید کرد که ژاپن بهیچوجه در آینده در جنگ درگیر نخواهد شد.
وی افزود: "ما در جریان جنگ موجب خسارات فراوان و رنج و صدمه بسیاری از ملت ها به خصوص در آسیا شدیم. من از این موضوع عمیقا متاسفم و به قربانیان و خانواده های عزادارشان تسلیت میگویم."
چند جنایتکار جنگی درمیان دو و نیم میلیون ژاپنی کشته شده در جنگ، که خاطره شان دراین زیارتگاه گرامی داشته شده ، دفن شده اند.
بسیاری از کشورهای آسیایی به زیارتگاه یاسوکونی، به عنوان سمبل گذشته میلیتاریستی یا ارتش سالاری این کشور نگاه می کنند.
در دوره دولت های محافظه کار ژاپن، رفتن به زیارتگاه یاسوکونی یک سنت هر ساله بود.
این موضوع موجب خشم بسیاری از کشورهای منطقه از جمله چین شده بود که خاطرات جنایات ژاپن در جنگ جهانی دوم را هنوز فراموش نکرده اند.
تمام مردم ژاپن با سیاست آشتی طلبانه نائوتو کان، موافق نیستند به همین دلیل بسیاری از سیاستمداران مخالف دولت از جمله شینزو آبه، نخست وزیر سابق ژاپن از حزب لیبرال دموکرات، برای ادای احترام به قربانیان جنگ به زبارتگاه یاسوکونی رفتند.
این حزب قبل از این که سال گذشته از حزب دموکرات نائوتو کان، شکست بخورد برای تقریبا تمام مدت پس از جنگ جهانی دوم بر ژاپن حکومت می کرد.
بی بی سی
در تپش این هفته، ماجرای فریب و تعرض در پوشش عرفانهای دروغین و رمالی را بررسی کردیم
گزارش «جامجم» درباره دستاوردهای زبان فارسی در گفتوگو با برخی از چهرههای ادب معاصر
معاون وزیر بهداشت: