تقدیر اهالی سینما از هنر شکیبایی

«مراسمی نه برای اشک و حسرت و آه»! این توصیفی بود که عصر روز یکشنبه در گردهمایی ویژه‌ای که برای مرحوم «خسرو شکیبایی» برگزار شده بود، از زبان مجری مراسم شنیده شد. مراسمی گرم و صمیمی که حتی برگزاری آن در شب پایانی مسابقات جام جهانی نتوانست تاثیری در کاهش حضور پُرتعداد حاضران در آن داشته باشد و این گردهمایی را از نظر حضور پرتعداد هنرمندان، به یکی از ماندگارترین مراسم‌های سینمایی سال‌های اخیر تبدیل کرد.
کد خبر: ۳۴۰۰۱۳

این مراسم عصر یکشنبه بیستم تیرماه در تالار حرکت برگزار و در حاشیه آن از کتاب مرحوم خسرو شکیبایی رونمایی شد. تقدیر از پروین کوشیار، همسر مرحوم شکیبایی نیز از دیگر بخش‌های این مراسم بود.

پخش صدای مرحوم خسرو شکیبایی در برنامه نوروزی سال 85 سیما آغازگر مراسم بود. در ادامه، تصاویری از هنرمندان درگذشته در سال 1389 با عنوان نماآهنگ «یاد یاران» نمایش داده شد و پس از آن بود که به دعوت مجری، هنرمندان مختلف یکی از پس از دیگری روی سن آمدند تا درخصوص این هنرمندان بزرگ سخن بگویند.

جمشید مشایخی، اولین هنرمندی بود که در بخش ابتدایی این مراسم به دعوت رضا رشیدپور مجری روی سِن آمد و با تشکر از دست‌اندرکاران این برنامه گفت: «می‌دانم شما اهل شنیدن نیستید؛ چون یک هنرمند حرف‌هایش را با آثاری که خلق می‌کند، می‌زند.» در ادامه این مراسم شهاب حسینی، بازیگر سینما و تلویزیون که از دقایقی پیش از آغاز مراسم در سالن حضور داشت، در سخنانی «خسرو شکیبایی» را تجسم عینیت یافته خلوص بازیگری دانست. مهتاب کرامتی، بازیگر دیگری بود که با حضور پشت میکروفن، در قالب سخنانی شاعرانه خطاب به همسر شکیبایی گفت: «من هنوز عاشقم، عاشق یک خوشه پروین.»

رسول نجفیان، هم دیروز با ساز خود در مراسم حاضر شده بود. او در این مراسم 2 اثر مشهور خود با نام‌های «رسم زمونه» و «چوپان خراسانی» را برای حاضران در سالن اجرا کرد و در توصیف این هنرمند، با اشاره به خصلت‌های مردمی او گفت: «وقتی مردم از این هنرمند تقاضای عکس و امضا می‌کردند، او با فروتنی می‌پذیرفت و با علاقه‌مندان خود برخوردی مهربانانه داشت.»

مجید جعفری از هنرمندان تئاتر و دوستان شکیبایی نیز در سخنانی، به زندگی شخصی شکیبایی اشاره کرد و گفت: بخش مهم زندگی او با خانواده‌اش بود. او زندگی جداگانه از کارش نداشت. زنده‌یاد خسرو شکیبایی هرگز زندگی را جدا از کار نمی‌دید.

در ادامه این برنامه مهران مدیری هم روی سن آمد و گفت: «ما عمدتا مشهوریم و پولداریم، اما خوشحال نیستیم، یاد یکی از زیباترین دیالوگ‌های تاریخ سینمای ایران افتادم که در فیلم کمال‌الملک ساخته شادروان علی حاتمی بیان شده است.»

او با اشاره به بازی درخشان جمشید مشایخی در این فیلم افزود: «در این فیلم «کمال الملک» به «مظفرالدین شاه» می‌گوید در ممالک دیگر فراوان هنرمند مثل من وجود دارد و یکی را بیش از دیگری ارج می‌نهند اما من در اینجا یک تنم و شما با این یک تن چه کردید.»

در ادامه نوبت به آیدین آغداشلو رسید که با حضور روی سن در مورد زنده‌یاد «خسرو شکیبایی» سخنرانی کند. حمید سمندریان نیز که از ابتدای حضور خود در این مراسم، بارها در سخنان حاضران در جمع مورد توجه قرار گرفته بود، وقتی روی سن آمد، گفت: «خاطره‌ای ندارم، اما در طول این سال‌ها اتفاق‌هایی برایم افتاده که ذهن انسان را پر می‌کند، این ایام البته سپری می‌شود و به فراخور زمان، خاطره‌هایش از میان می‌روند و خاطرات دیگری به جای آنها وارد ذهن آدم می‌شود و این کار خوشایند است. خاطره‌ها می‌توانند یک قاب عکس باشند یا یک فیلم که اذهان را پر کند، اما این شاخصه هنر است که زندگی را ادامه می‌دهد. امروز جمشید مشایخی را دیدم که صدایش می‌لرزد اما این صدا، خاطره محبت‌های گذشته اوست و این دیدارهاست که خاطرات را زنده نگه می‌دارد.»

در بخش دیگری از مراسم علیرضا خمسه بازیگر سینما و تلویزیون روی سن آمد و گفت: «امشب شب شادی است، اما هر کس که می‌آید، غمگین می‌شود». او افزود: وقتی با خسرو شکیبایی بودم، فضای شادی داشتم و هنوز هم صدای خنده‌اش در گوشم هست، من از شما می‌پرسم چرا ما اینقدر مرحوم «خسرو شکیبایی» را دوست داریم»؟

خمسه با اشاره به این که من همیشه شکیبایی را دوست دارم، ادامه داد: « او برای من حکم یک جویبار را دارد.»

اهدای لوح تقدیر از سوی حمید سمندریان به جمشید مشایخی و اجرای موسیقی توسط علیرضا عصار پایان بخش برنامه‌های این مراسم بود.

زنده‌یاد خسرو شکیبایی 28 تیرماه سال 1387 دارفانی را وداع گفت.

رضا استادی ‌/‌ گروه فرهنگ و هنر

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها